"תיאטרון עדות" – מפגש בין דורי לתיעוד השואה חוזר לקרית טבעון

"תיאטרון עדות" – מפגש בין דורי לתיעוד השואה חוזר לקרית טבעון
קריית טבעון

ההכנות בעיצומן. הפקת "תיאטרון עדות" הגיעה השנה לקרית טבעון ובמסגרת הפרויקט תעלה במהלך ינואר 2020 הצגה המבוססת על תיעוד השואה באמצעות מפגשים בין דוריים – בין ניצולי שואה תושבי הקריה לבין בני נוער – תלמידי שכבת ח' בחטיבת הביניים אורט גרינברג. הפרויקט מתקיים פעם שנייה, במסגרת שיתוף פעולה בין המחלקה לשירותים חברתיים ובין מחלקת החינוך במועצה ואורט גרינברג, ובהובלת צמד הבמאים והיוצרים, עירית ועזרא דגן.

תאטרון עדות
קריית טבעון

"תיאטרון עדות- לספר כדי לחיות" הינו מיזם של ארגון ג'וינט ישראל – אשל (לתכנון ולפיתוח שירותים חברתיים למען האזרחים הוותיקים בישראל), עמותת "תיאטרון עדות" (לקידום, פיתוח והפצה  של תכניות המפגישות ניצולי שואה עם דור שני וצעירים, בתהליך של טיפול בהבעה, יצירה ובדרמה-תרפיה) וועדת התביעות.

הפעילות המשותפת בין הניצולים ובני הנוער בחטיבה נמשכת לאורך השנה ולדברי עירית דגן, שהיא גם מרפאה בהבעה ויצירה ובדרמה-תרפיה, המפגש המשותף יוצר מקום משפחתי נוח וחם. מאפשר עידוד, נתינה, חיזוק ותקווה, יוצר אצל המבוגרים תחושת ביטחון ואצל הצעירים הכרה כ"נושאי-לפיד".
עירית דגן: "בתהליך, הצעירים מלווים את הדור הראשון ושותפים לסיפור הישרדותם.  באמצעות הקשבה והתנסויות דרמטיות אנו  מכשירים את המשתתפים להיות מסוגלים להגיע לשלב של "הפקה" –  אירוע שיוכל להעביר חוויה מרגשת, אישית וקרובה".

חשוב לציין כי השנה יש גם משתתפים מדור שני, שמקבלים התייחסות ייחודית בתכנית.

ראש המועצה עידו גרינבלום: "פרויקט קהילתי מרגש וחשוב, אשר במהלכו התלמידים והניצולים נפגשים מידי שבוע לשעה וחצי ללמוד ולשמוע על החוויות הקשות  אותם עברו הניצולים,  שהיו בעת המלחמה נערים ונערות בעצמם".

ענת, תלמידת אורט: "כשסיפרו לנו על הפרויקט, הסבירו לנו שיעלו בו תכנים קשים, ואנחנו מבינים שאם לא נשמע את כל מה שעברו הניצולים לא נוכל להעביר לדור הבא. לכן, מחובתנו לשמוע ולהקשיב לסיפורים,  גם אם לפעמים זה קשה ועשינו לצורך כך הכנה טובה במהלך החודשים האלו שאנחנו במפגשים. אמרנו שאנחנו יכולים להכיל  והתכוונו לזה".

נועם חן תלמידת אורט: "אנחנו כבר כמו משפחה ולראות מישהי נשברת מול העיניים שלך ושאתה יודע שקשה לה, מישהי שאכפת לך ממנה, אישה מבוגרת, זה קשה".

כתבות מעניינות נוספות
כללית עין השופט: "בית חולים לדובים" מפיג את הפחד מבדיקות רפואיות
צוות מרפאת כללית עין השופט, בשיתוף הורי ילדי הגן בקיבוץ,...
חוגגים את פתיחת שנת הלימודים בחדרה: מגוון מופעים, הצגות, סדנאות, פעילויות ומשחקים לכל המשפחה - ללא תשלום
עם פתיחת שנת הלימודים ולרגל ראש השנה, קניון עופר חדרה,...
שינוי אמיתי מתחיל במפגש אישי: כמאה ילדים וילדות בקייטנת קיום משותף במרכז חינוך ליאו באק
קייטנת הקיום המשותף במרכז חינוך ליאו באק מציינת 35 שנות...
כשאהבה פוגשת התמודדות בחיפה : נפתחת קבוצה חדשה לבני זוג של אנשים המתמודדים נפשית
מרכז יה"ל חיפה מזמין בני ובנות זוג, של אנשים המתמודדים...
יום היערכות מחוז צפון לפתיחת שנה"ל תשפ"ו - כשהחינוך מתחיל בלב
בחמישי התקיים יום היערכות פתיחת שנה"ל תשפ"ו, למליאת הפיקוח ומנהלי...
קריינות באנגלית
קריינות באנגלית
מהי קריינות באנגלית? קריינות באנגלית הינה תחום הכולל הקלטת קול מקצועית...
אירועים חינמיים בחודש אוגוסט בחדרה: הצגות, מופעים, סדנאות, פעילויות לילדים, הפנינג קייצי, בקניון עופר חדרה – הכניסה ללא תשלום, בנוסף לילה לבן בשיתוף עריית חדרה יתקיים ב 21.8
במהלך חודש אוגוסט, יערוך קניון עופר חדרה, מגוון רחב פעילויות...
הבוטקאמפ שיפתח את הדלת לנוער מהפריפריה לעתיד טכנולוגי מזהיר
65 בני ובנות נוער מהפריפריה החלו היום את תוכנית 'רובופיסיקה' בצל...
ביקוש בחיפה והקריות למטפלות סיעודיות
לאור הביקוש הגדול למטפלות עבור ציבור הקשישים עמותת מטב יוצאת...
כבוד: שגרירי ושגרירות ליאו באק מייצגים את ישראל בקהילות היהודיות בעולם
עשרות תלמידי ליאו באק יצאו הקיץ ליעדים ברחבי העולם כשגרירי...
דילוג לתוכן