מקיימים את מצוות פורים ברוח "ליאו באקית": משלוחי מנות לנזקקים, התנדבות במרכזי יום לקשיש וחגיגת פורימון קהילתי

מקיימים את מצוות פורים ברוח "ליאו באקית": משלוחי מנות לנזקקים, התנדבות במרכזי יום לקשיש וחגיגת פורימון קהילתי
פורימון במרכז קהילתי ליאו באק_קרדיט: מרכז חינוך ליאו באק

לכבוד פורים, קיימו במרכז חינוך ליאו באק את ארבע מצוות החג, בשבוע גדוש באירועים ביוזמת התלמידים והתלמידות ולמען הקהילה

שבוע פורים במרכז חינוך ליאו באק היה עמוס באירועים ובקיום ארבע מצוות החג ברוח "ליאו באקית". בתחילת השבוע, גייסו תלמידי ותלמידות החטיבה העליונה מעל לאלף משלוחי מנות מתוקים שנארזו על ידי התלמידים והמורים וחולקו למשפחות נזקקות, קשישים, שורדי שואה, חיילי צה"ל ובמקלטים לנשים נפגעות אלימות. בהמשך השבוע, העניקו התלמידים את המשלוחים באופן אישי וזכו לתודות ולשבחים.

"ההתגייסות המרגשת של התלמידים להכנת משלוחי המנות עוררה גאווה עצומה בלבבות כולנו וההתרגשות על פניהם של אלו שקיבלו את המשלוחים חיממה את הלב והזכירה לנו כמה כוח יש בנתינה פשוטה ואנושית", סיכמה ליטל פרבשטיין, ראש תחום מנהיגות בחטיבה העליונה במרכז חינוך ליאו באק.

את מצוות קריאת המגילה שילבו בליאו באק כחלק מהפורימון והיא נקראה ברוח היתולית ומוזיקלית ובכל פעם שהזכירו את שמו של המן קול הרעשנים החריש אוזניים, ככתוב "וְהַחֹדֶשׁ אֲשֶׁר נֶהְפַּךְ לָהֶם מִיָּגוֹן לְשִׂמְחָה, וּמֵאֵבֶל לְיוֹם טוֹב; לַעֲשׂוֹת אוֹתָם, יְמֵי מִשְׁתֶּה וְשִׂמְחָה, וּמִשְׁלֹחַ מָנוֹת אִישׁ לְרֵעֵהוּ, וּמַתָּנוֹת לָאֶבְיֹנִים" (אסתר, ט', כ"ב). "את המגילה קראנו בצורה חווייתית כדי להנגיש אותה לכל הקהלים ולהמשיך במסורת העברת סיפורו של העם היהודי מדור לדור", אמרה הרבה אשרת מורג, מנהלת אגף קהילה במרכז חינוך ליאו באק, והוסיפה "כמו כן נשאנו תפילה שיתהפך הפור וכל החטופים יחזרו הביתה בקרוב".

אירוע השיא, שסיכם את שבוע פורים, היה הפורימון הקהילתי שהתקיים ברחבי מרכז החינוך, והוקדש השנה לנושא עולם המים. על הכנתו עמלו בחודש האחרון תלמידי ותלמידות ליאו באק במסגרת שבט הצופים "מגשים", חדר המנהיגות והמרכז הקהילתי. לפורימון הגיעו מאות רבות של ילדים וילדות יחד עם הוריהם, השתתפו בתהלוכת תחפושות ונהנו בפעילויות בעשרות ביתנים ומהפתעות שהכינו הבוגרים.

במהלך קרנבל הפורים הבית ספרי, ציטט הרב אופק מאיר, מנכ"ל מרכז חינוך ליאו באק, משירו של יעקב אורלנד: "אִם גַּם רֹאשֵׁנוּ שָׁח, וְעֶצֶב סוֹבְבָנוּ –, הָבָה וְנִתְלַקַּח, מִן הַשִּׂמְחָה שֶׁבָּנוּ", והוסיף, "מילות השיר, נכתבו בזמנים קשים לעם ישראל במטרה לרומם את נפש העם ולהחזיר לו את התקווה. ברוח מילות השיר שמבטאות את המורכבות של שמחת החג לצד העצב הרב והאובדן הכרוך במלחמה, חגגנו השנה את פורים בשבוע של פעילויות ביוזמת התלמידים והתלמידות ולמען הקהילה. כחלק מהאירועים הערכיים ברוח ליאו באק, ציינו השבוע גם את יום 'תיקון עולם' בחטיבה העליונה שבו יצאו אלף תלמידים ותלמידות לפעילויות התנדבותיות במוסדות החינוך המיוחד בחיפה והצפון ובחקלאות ושימחו את האזרחים הוותיקים במרכזי היום בחיפה. המפגשים עם הקהילה היו מעצימים ומרגשים ואני גאה על ההירתמות של התלמידים שלנו והצוותים ועל הצלחת הפעילויות כולן".

כתבות מעניינות נוספות
נעליים בהתאמה אישית: חוויה ייחודית של עיצוב
נעליים בהתאמה אישית מציעות אפשרות ייחודית לביטוי עצמי, והן הפכו...
מהי רשלנות רפואית בלידה ואיך תובעים פיצוי הולם?
לידה היא אירוע מופלא. אין דבר שדומה לעוצמה של הבאת...
כשהידע פוגש את השטח – ככה עושים נדל"ן כמו מקצוענים
בתקופה האחרונה לאור הירידות בבורסות ברחבי העולם עולות שוב ההשוואות...
כמה דברים שחשוב לדעת לגבי עבירות סמים
עבירות סמים כוללות סוגים שונים של עבירות ובדרגת חומרה שונה....
להתחיל את החופשה ברגל ימין
אם אתם שייכים לאותם האנשים שנוסעים לא פעם לחו"ל, אתם...
מזרון זוגי, מיטות חדרי שינה, ספות אירוח – איך לבחור את פתרון השינה המושלם לביתכם
הבית הוא המקום שבו אנו מוצאים מנוחה ורגיעה אחרי יום...
התקשורת העסקית: יסודות הצלחה בעידן הדיגיטלי
תשתיות תקשורת לעסקים אינן רק תשתית טכנית - הן מהוות...
להתנהל בביטחון בעסק שלכם: כך תעשו זאת
ניהול עסק דורש התעסקות רבה שהיא מעבר לפן המקצועי. בתור...
איך להתמודד באופן נכון עם זימון למכון הרפואי?
נהג או נהגת שמקבלים זימון למכון הרפואי לבטיחות בדרכים עלולים...
החשיבות של מדפים בבית ובמשרד
הרבה פעמים כשאנחנו עסוקים בעיצוב הבית או המשרד אנחנו שוכחים...
דילוג לתוכן