הילדים בבית? אל דאגה- אספנו לכם טיפים מהמומחים של החברה למתנ"סים חיפה איך שומרים על שגרה

הילדים בבית? אל דאגה- אספנו לכם טיפים מהמומחים של החברה למתנ"סים חיפה איך שומרים על שגרה
אינה מרקו בר-לב קרדיט: מתנ"ס ליאו באק, מבית חברת המתנ"סים

שומרים על שגרה בסגר

אינה מרקו בר-לב, מנהלת בית לגדול טוב, שלוחת מתנס ליאו באק מבית החברה למתנ"סים, וצוות המרכז עם טיפים איך 

עם טיפים  איך שומרים על השגרה של הילדים גם בסגר:

אינה מרקו בר-לב
קרדיט: מתנ"ס ליאו באק, מבית חברת המתנ"סים
  • שעות שינה – חשוב להקפיד על מסגרת שעות השינה בחופש ובסגר כאחד, גם אם לא חייבים לקום מוקדם. ילדים זקוקים לשעות שינה מספקות כדי להשלים את הגדילה והפרשת ההורמונים הנחוצים ולכן לא מומלץ לשבש להם יותר מדי את הרגלי השינה. חוסר שינה אצל ילדים יכול להוביל לעצבנות, חוסר שקט או התפרצויות זעם. עם זאת חשובה גמישות – בהתאם לגיל, לאפשר לילדים גמישות מסוימת בשעות השינה והקימה, אבל עדיין לשמור על שעת שינה סבירה.
  • שעות מסך – טלוויזיה, מחשב, טלפונים וטאבלטים גוזלים חלק ניכר מהזמן וילדים נוטים לבלות שעות רבות מולם. חשוב להגביל את השימוש במסכים או לאפשר אותם בשעות סבירות ומול תוכן מותאם – לדוגמא: לימודים, קריאת ספרים, משחקים חינוכיים, או להשתמש בהם לצורך יצירת אינטראקציה עם המשפחה המורחבת וחברים כדי להימנע מבדידות ולעודד אותם לקשרים חברתיים למרות המצב.
  • הצבת גבולות – גם בחופש (ובסגר) ילדים זקוקים לחוקים וגבולות, לדעת מה מותר ומה לא ולהישמע לכללי הבית. הסמכות ההורית חשובה מאוד לקביעת כללים וגבולות ברורים, תוך כדי גמישות מסוימת בתוכם, מפני שילדים ללא גבולות עלולים לפתח פחדים וחרדות.
  • שעות קבועות לאוכל- כמו בשגרה – חשוב לשמור על שגרת ארוחות בריאות וזמנים קבועים. כדי להפוך את זמני האוכל למעניינים אפשר לשתף את הילדים בהכנות, לדבר על רכיבי המזון ותזונה בריאה, לעשות יחד קניות מהסופר באינטרנט וכדומה. התזונה חשובה לא רק בהיבט של קבלת כל הוויטמינים ואבות המזון הנחוצים עבור צמיחה, גדילה ובריאות פיזית , היא חשובה גם לבריאות הנפשית. ככל שיאכלו אוכל מזין יותר הילדים יהיו רגועים ,שמחים ומאוזנים יותר.
  • פעילות גופנית –  הילדים ככל הנראה שוהים יותר מול אמצעים טכנולוגיים ופחות יעסקו בפעילות גופנית. לכן חשוב לעודד אותם להוציא אנרגיה, גם בבית. אם יש גינה או מרפסת בבית או שאפשר לצאת לפארק שעשועים קרוב לבית, לאפשר להם להוציא אנרגיה, לרוץ, לקפוץ, לשחק במתקנים, כדי לשמור על מצב רוח טוב של כולם ולסייע לשמור על הבריאות.
  • שיח משפחתי – בימים של ריבוי מידע בנושא המגיפה יש בוודאי לילדים חששות רבים. כדאי לנהל איתם שיחות, לשתף אותם בתחושות שלכם, להקשיב להם, לתמוך ולהיות שם עבורם.
  • פעילות משפחתית – אפשר ביחד ואפשר גם לתת לכל ילד זמן פרטי משלו עם ההורים. חשוב שתהיה פעילות מהנה, דרך משחקים, פעילות גופנית או כל דבר שהילדים אוהבים לעשות, לקבוע זמן בלו"ז ולהתפנות עבורם.
  • משימות ותפקידים – מומלץ לקבוע עם הילדים תפקידים של כל אחד מבני המשפחה, לשתף אותם במטלות הבית, עזרה לאחים קטנים, עזרה להורים בניקיון או בבישול ועוד. הם יהנו מתחושת האחריות שתוענק להם וירגישו שותפים.
כתבות מעניינות נוספות
לראשונה מאז המלחמה – להקת מחול בינלאומית בישראל: יגאל פרי הכוריאוגרף הישראלי שכבש את ניו יורק ולהקתו 'פרידאנס' Peridance מגיעים לישראל. 29 ביוני – 5 ביולי 2026 בחיפה, הרצליה וירושלים
״מקוריות מופלאה, ברק ותנועה רבגונית המובילים לשיא רגשי״. NY Times "מגוון...
קלפי רגשות, משחקים ליום המשפחה ומתנות סוף שנה לצוות
קלפי רגשות בימים שבהם תקשורת אישית נעשית יותר ויותר נדירה, קלפי...
שירות פורץ דרך לחולי פרקינסון בכללית
טיפול מתקדם בפרודואודופה ללא ניתוח וקרוב לבית המטופל. הטיפול כולל...
השכרת ערכת קריוקי לאירוע מושלם
ערכת קריוקי להשכרה ערכת קריוקי להשכרה היא פתרון מצוין לכל מי...
הטרנדים הלוהטים בביגוד לגבר
טי שירט אוברסייז לגבר – הבחירה המושלמת בשנים האחרונות, טי שירט...
בין שגרה לחירום: עלי אסמאעיל נכנס לתפקיד מנהל אדמיניסטרטיבי של מינהלת אשר עם פרוץ המלחמה
לתפקיד מנהל אדמיניסטרטיבי של מינהלת אשר בכללית נכנס עלי אסמאעיל...
דור ששרד ושוב מחפש מחסה כשהאזעקות דוממות, הזיכרונות עדיין מהדהדים. כך נראית שגרה של מי שכבר שרד מלחמה אחת יותר מדי
"יש רגעים שבהם העבר וההווה נפגשים. לא דרך מילים גדולות...
אב-גד זכתה בפרויקט ראשון של התחדשות עירונית בשכונת נווה שאנן בחיפה
החברה מתכננת הקמת פרויקט מגורים חדש בהיקף של כ-200 יחידות...
נשיא המדינה בטקס סיום קורס חובלים: ״אם היינו דוחים את המערכה הזו בכמה שנים זה היה הרבה יותר מאתגר - אני בטוח ביכולת של ישראל לנצח. אני משוכנע בצדקת המערכה משמעותה ותוצאותיה״
נשיא המדינה נשא דברים היום, יום רביעי, ז׳ בניסן, 25...
ציונות ורפואה בזמן מלחמה
משתתפי תכנית “נתיב לרפואה” של משרד העלייה והקליטה התארחו אתמול...
דילוג לתוכן