ייפוי כוח מתמשך: הזמן לא תמיד משחק לטובתכם

ייפוי כוח מתמשך: הזמן לא תמיד משחק לטובתכם
צילום ארז נבו

עו"ד איריס טנצר, מהמובילות בתחום ייפוי כוח מתמשך, מזהירה מפני שאננות.

ייפוי כוח מתמשך. שמו של הכלי המשפטי החדש הזה, כבר הגיע לאזנם של רבים, אך לצערנו עד היום רק מעטים עשו בו שימוש נכון. מדובר במסמך משפטי בו יכול כל אחד מאיתנו להסמיך אדם אחר, לממש את רצוננו במקרה של אובדן יכולות קוגניטיביות. כוחו של ייפוי הכוח המתמשך הוא בכך שהוא מאפשר פעולה רפואית, פיננסית או אחרת בשמו של אדם, ללא צורך בפניה או המתנה לאישור בית המשפט.
אחת המומחיות המובילות בתחום היא עוה"ד איריס טנצר, שמרבה בשבועות האחרונים להרצות על הנושא בפורומים שונים וקוראת לאנשים בכל גיל, לערוך כבר היום ייפוי כוח מתמשך. השבוע הוזמנה עוה"ד טנצר לקמפוס של Google ישראל כדי להרצות בפני עובדי ענקית האינטרנט, רובם כמובן צעירים שהנושא לכאורה רחוק מהם.
בהרצאתה הדגישה עוה"ד טנצר את החשיבות בעריכת ייפוי כוח מתמשך בהקדם, אם אפשר כבר היום. היא סיפרה על בני זוג מהמרכז, בשנות החמישים לחייהם שערכו אצלה ייפוי כוח מתמשך לסבתא בת 90 ממש לפני חג הפסח. כששאלה אותם מה לגבי ייפוי כוח מתמשך עבורם, ענו שיקבעו עמה פגישה לאחר החג, ואז נדחתה הפגישה לאחרי יום העצמאות. בינתיים לקה אב המשפחה באירוע מוחי פתאומי וכעת כל פעולה בעניינו דורשת אישור משפטי והליך מסובך ויקר. הסבתא אגב, חשה בטוב.

צילום ארז נבו

מנגד, הציגה עו"ד טנצר את סיפורו של תושב הצפון, גם הוא כבן 50, שערך אצלה ייפוי כוח מתמשך לו לרעייתו. חודשים אחדים אחר כך, בעת שיצא ממקום עבודתו וחצה את הכביש, פגע בו רכב ופצע אותו קשה בראשו. אותו אדם עדיין שוכב מורדם ומונשם בבית החולים, אך ייפוי הכוח המתמשך שערך מבעוד מועד הקל על משפחתו בכל הקשור להתנהלות מול רופאיו, מול הבנקים ומול רשויות אחרות.
בתום ההרצאה זכתה עוה"ד טנצר למחמאות רבות מצד עובדי Google, על כך שהנושא החשוב הוצג באופן בהיר ומעניין. רבים מהם ציינו כי מורכבות הנושא ועיתוי ההחלטה לגבי עריכת ייפוי כוח מתמשך, נמצאים כעת בראש מעייניהם.

כתבות מעניינות נוספות
נציגי קבוצת קוסטיקה ביקרו במפעלי Pellini באיטליה, המתמחה במערכות הצללה משולבות בזכוכית בידודית.
המפגש נערך כחלק מהעמקת הידע המקצועי וההיכרות עם טכנולוגיות בתחום,...
חורף חם ובטוח: כך תגנו על קשישים מפני סכנות העונה הקרה
ד"ר אננה לובובסקי, מהמרכז הרפואי פלימן בחיפה, נותנת לנו כמה...
עמותת העולם המרהיב של מוסיקה יהודית בשיתוף שגרירות הולנד מציגים: הקברט שלא נדם קונצרט בסדרה "אל תוך האור"
שירי התנגדות, תקווה וקברט המוזיקה של מלחינים ואמנים יהודים-הולנדים שבחרו להמשיך...
‏30 אלף שקל בלי ריבית לשיפוץ חזית: המבחן החדש של הבתים הוותיקים בהדר‏
הרחובות הוותיקים של הדר בחיפה מספרים סיפור עירוני מורכב. במרחק...
‏מאה שכנים וגרם מדרגות אחד: הסיפור החדש של הדר מתחיל מלמטה
שתי התארגנויות קהילתיות במדרגות הנביאים ותוכנית עירונית למעברים ההיסטוריים בשוק...
רגע של מזור וחיבוק טכנולוגי
משקפי מציאות מדומה עם תכנים להפגת כאב וחרדה לילדים שפיתח...
רשת H&O ממשיכה להתרחב: פותחת סניף קונספט חדשני בחוצות המפרץ בהשקעה של כ-5 מיליון ₪
סניף הענק משתרע על פני כ-1,400 מ"ר ומציע את שפת...
משקיעים בהורים, מצמיחים משפחות: המחזור השני של בית ספר להורים ע"ש דנה פרנק גור נפתח במרכז חינוך ליאו באק
מרכז חינוך ליאו באק, בשיתוף מכון אדלר, פתח לאחרונה את...
"הטנגו החדש" של פיאצולה מגיע לחיפה
הפסנתרנית אודליה אליעזרוב סבר חוברת לנגן כלי ההקשה הבינלאומי גלעד...
‏שש תחנות בכרמלית, שלוש פתוחות ברכבלית: המספרים שמספרים את חיפה
הכרמלית עוברת שני קילומטרים בשמונה דקות, הרכבלית משתרעת על 4.4...
דילוג לתוכן