התלמידים יוצאים לחופשה הגדולה – המועצה נערכת לקיץ בטוח

התלמידים יוצאים לחופשה הגדולה – המועצה נערכת לקיץ בטוח
צילום: צי'ז צילום

ניידת אבטחה החל מחודש יולי, מתנדבי סיירת הורים חוזרים לשטח, מדריך מוגנות לילי פעמים בשבוע ועוד

 

שנת הלימודים תש"פ הסתיימה בשבוע שעבר בחטיבת הביניים ובתיכון אורט גרינברג, אין מקום יותר לספק – חופשת קיץ 2020 החלה. ביום רביעי 01.07.2020 יצטרפו אליהם תלמידי בתי הספר היסודיים וילדי הגנים.
על מנת להבטיח, ככל שניתן, קיץ בטוח לילדים ולילדות, החליטה המועצה בין השאר להפעיל ניידת אבטחה יישובית כבר בתחילת יולי. ניידת האבטחה תסייר ברחובות קרית טבעון ותיתן מענה לביטחון יישובי בהתאם לצרכים של בני הנוער ובהתאם לאירועי הקיץ המתוכננים ברשות – בעיקר בסופי השבוע מיום חמישי עד שבת. את תכנית הסיורים קבע קב"ט המועצה אלי זיו, בתאום עם משטרת ישראל ובשיתוף יחידת המתנדבים של סיירת הורים אשר חזרו לאחרונה לפעילות לאחר הפסקה של חודשיים, שנכפתה בשל נגיף קורונה.
בסיירת ההורים השנה יש 40 הורים מתנדבים הפועלים לאורך השנה בימי שישי. לקראת הקיץ, ובמיוחד בחודש אוגוסט, הם ירחיבו את שעות הפעילות והם יבצעו סיורים  גם בלילות של חמישי  (בנוסף לשישי) במקומות בהם נוהגים בני הנוער לשבת, על מנת לתת מענה הורי מיטבי ובטוח.
בנוסף, בשיתוף יחידת הנוער, בלילות שני ורביעי, מדריך מוגנות לילי יציע לבני הנוער מקום למשחק, קפה/תה של לילה ושיחה אחד על אחד בנקודות מרכזיות במרכז טבעון ובקרית עמל

ליאת רייכמן, הרשות למאבק באלימות, סמים ואלכוהול:  "בתקופה המבלבלת בה אנו נמצאים כיום, אנו חשים מחויבות לתת מעטפת  ומענים קהילתיים בטוחים בשיתוף כוחות הביטחון ומתנדבי טבעון, כמובן שהכל בהתאם להנחיות משרד הבריאות ואופי היישוב".

גל רוזנטל, רכז סיירת הורים: "בתחילת יוני חזרנו לשגרת הסיורים, ביצענו מפגש מקצועי (בזום כמובן…), סיכמנו את תקופת הפעילות של החורף והתמקדנו במאפייני הפעילות הייחודיים של בני הנוער בקיץ.

בשונה משאר גורמי הביטחון הפועלים בטבעון, מקור הסמכות שלנו הוא מעצם היותנו הורים. אנחנו מייצרים נוכחות של מבוגר אחראי בשטח. פוגשים את בני הנוער כאשר הם נמצאים במרחב הציבורי או כשהם חוזרים ממקומות הבילוי. אנחנו משוחחים איתם בגובה העיניים, מנסים לאתר פוטנציאל של מצבי סיכון והתנהגות מסכנת (כמו למשל שתיית אלכוהול מרובה) ועושים כל שביכולתנו כדי לעזור להם במצבים אלה ולוודא שהם מגיעים הביתה בשלום. בדרך כלל בני הנוער שמחים לפגוש אותנו ומשתפים פעולה.

הסיורים שלנו מתקיימים בלילות שישי בין השעות 23:00 ל- 03:00. במהלך חודש אוגוסט נרחיב את הפעילות ונסייר גם בלילות חמישי. בזמן הסיור אנחנו זמינים בטלפון 058-7997104 ונשמח שהילדים יכירו אותו וישתמשו בו כאשר הם זקוקים לסיוע במהלך שעות הפעילות שלנו. אני מרגיש גאווה גדולה להיות חלק מהפרויקט המקסים הזה שפועל בטבעון ברציפות כבר למעלה מ- 10 שנים, מלא הערכה לכל המתנדבים שלנו ומעריך את תרומתם האישית להצלחת הפעילות ולחיזוק תחושת הביטחון של כולנו. יישר כוח!".

המועצה נערכת לקיץ בטוח
צילום: צי'ז צילום
כתבות מעניינות נוספות
השכרת ערכת קריוקי לאירוע מושלם
ערכת קריוקי להשכרה ערכת קריוקי להשכרה היא פתרון מצוין לכל מי...
הטרנדים הלוהטים בביגוד לגבר
טי שירט אוברסייז לגבר – הבחירה המושלמת בשנים האחרונות, טי שירט...
30 שנים ברציפות במושבה זיכרון יעקב: מסורת של תרומה ביום הזיכרון
גם השנה, בצל המחסור בדם ובמיוחד במנות מסוג O, יתקיים...
בין שגרה לחירום: עלי אסמאעיל נכנס לתפקיד מנהל אדמיניסטרטיבי של מינהלת אשר עם פרוץ המלחמה
לתפקיד מנהל אדמיניסטרטיבי של מינהלת אשר בכללית נכנס עלי אסמאעיל...
דור ששרד ושוב מחפש מחסה כשהאזעקות דוממות, הזיכרונות עדיין מהדהדים. כך נראית שגרה של מי שכבר שרד מלחמה אחת יותר מדי
"יש רגעים שבהם העבר וההווה נפגשים. לא דרך מילים גדולות...
אב-גד זכתה בפרויקט ראשון של התחדשות עירונית בשכונת נווה שאנן בחיפה
החברה מתכננת הקמת פרויקט מגורים חדש בהיקף של כ-200 יחידות...
נשיא המדינה בטקס סיום קורס חובלים: ״אם היינו דוחים את המערכה הזו בכמה שנים זה היה הרבה יותר מאתגר - אני בטוח ביכולת של ישראל לנצח. אני משוכנע בצדקת המערכה משמעותה ותוצאותיה״
נשיא המדינה נשא דברים היום, יום רביעי, ז׳ בניסן, 25...
ציונות ורפואה בזמן מלחמה
משתתפי תכנית “נתיב לרפואה” של משרד העלייה והקליטה התארחו אתמול...
למה חיפוש עבודה בצפון נהיה יותר קשה — למרות שיש לא מעט משרות
הרבה אנשים בצפון מרגישים שחיפוש עבודה נהיה מורכב יותר מבעבר...
מפציצים תחת טילים: כשהמלחמה מגיעה גם לבתי המשפט
המלחמה שינתה כמעט כל היבט בחיים בישראל – מהשגרה המשפחתית...
דילוג לתוכן