המועצה מרחיבה את סל השירותים לאזרחים הוותיקים

המועצה מרחיבה את סל השירותים לאזרחים הוותיקים

המחלקה לשירותים חברתיים ועמותת שלהב"ת משיקים פעילות חברתית במסגרת  "קהילה תומכת". תחום חדש נוסף: הוכשרו מתנדבים המשמשים כ"ידידי דמנציה"  במטרה לשפר את איכות החיים של חולי הדמנציה

המחלקה לשירותים חברתיים במועצה המקומית בשיתוף עם עמותת שלהב"ת מרחיבים את סל השירותים לאוכלוסייה הוותיקה בקרית טבעון.

המועצה מרחיבה את סל השירותים לאזרחים הוותיקים

הרחבת שירותי הקהילה התומכת: בקרית טבעון חברים בקהילה התומכת כ- 400 גמלאים והם זכאים לשירותים של לחצן מצוקה, מוקד רפואי, שירות ביקורי בית, שירות של תיקונים קלים, סיוע בשליחויות מיוחדות, שיחות טלפון של מתנדבים. החל מחודש פברואר הם יהיו זכאים גם לפעילות חברתית אחת לשבוע במרכז היום: חוג או בהרצאה או כל פעילות אחרת המתקיימת במקום.

באירוע לכבוד יום המשפחה בו בין היתר הושק השירות, ברכו את המשתתפים: סגנית ראש המועצה לשוויון מגדרי ולקשרי ממשל, שרון רופא אופיר, העו"סיות במדור לזקן במחלקה לשירותים חברתיים יעל רום, תמר לוי ועירית שלו וגם המט"זית (מטפלת במדור לזקן) סיגל קריספל.

אלי פוליאקוב, מנכ"ל עמותת שלהב"ת: "הקהילה מעניקה לחבריה ביטחון אישי וחברתי ואני מזמין את חברי הקהילה לקחת חלק בפעילויות המגוונות של העמותה".

תכנית "ידידי דמנציה": השבוע הוכשרה הקבוצה הראשונה של מתנדבים שישמשו כידידי דמנציה. תכנית "ידידי דמנציה" הינה תכנית עולמית, שמובלת בארץ בידי עמותת עמדא. המתנדבים מקרית טבעון מצטרפים לכ-6000 מתנדבים בישראל המסייעים בפעילויות שונות לשיפור איכות החיים של כ-150 אלף חולי הדמנציה והאלצהיימר בישראל.

הדמנציה נובעת מנזק בלתי הפיך הנגרם במוח והינה סידרת סימפטומים ביניהם: אובדן זיכרון, קשיים בחשיבה, קשיים בפתרון בעיות ובשפה, ירידה בתפקוד היומיומי, שינויים בהתנהגות ובמצב הרוח.

ידידי הדמנציה מתנדבים בפעילות פרטנית או קבוצתית במרכז היום, בבתי אבות או בקרב הקהילה.

עו"ס יעל רום, מהמחלקה לשירותים חברתיים שהייתה מיוזמות ההכשרה: "אנו מצפים מידידי דמנציה לנקוט פעולה כלשהי לשיפור חייהם של אנשים עם דמנציה. כל פעולה נחשבת ואנו מעודדים להפוך את המפגשים לחיוביים, כי אולי הזיכרונות מהביקור עצמו  לא נשארים אבל התחושות והרגשות מהביקור בהחלט נשארים".

ההכשרה שנעשתה הינה הראשונה בסדרה. תושבים המעוניינים לעבור הכשרה דומה מוזמנים לפנות למשרדי עמותת שלהב"ת.

כתבות מעניינות נוספות
נשיא המדינה בטקס סיום קורס חובלים: ״אם היינו דוחים את המערכה הזו בכמה שנים זה היה הרבה יותר מאתגר - אני בטוח ביכולת של ישראל לנצח. אני משוכנע בצדקת המערכה משמעותה ותוצאותיה״
נשיא המדינה נשא דברים היום, יום רביעי, ז׳ בניסן, 25...
ציונות ורפואה בזמן מלחמה
משתתפי תכנית “נתיב לרפואה” של משרד העלייה והקליטה התארחו אתמול...
למה חיפוש עבודה בצפון נהיה יותר קשה — למרות שיש לא מעט משרות
הרבה אנשים בצפון מרגישים שחיפוש עבודה נהיה מורכב יותר מבעבר...
מפציצים תחת טילים: כשהמלחמה מגיעה גם לבתי המשפט
המלחמה שינתה כמעט כל היבט בחיים בישראל – מהשגרה המשפחתית...
פעולות לכיבוי האש שהתפרצה במסוף מכולות בחיפה לאחר נפילת הטילים אמש- עדיין נמשכות. הנזק מוערך במעל 6 מיליון שקלים
במטח הטילים לעבר חיפה אתמול, נפגע מסוף המכולות של חברת...
הבחירה המושלמת לאריזות מזון ומשקאות
קופסאות טייק אווי   הצורך בקופסאות טייק אווי איכותיות הולך וגובר ככל...
הישג יוצא דופן למרכז חינוך ליאו באק: שני זוכים בחידון התנ"ך הארצי לנוער ייצגו את ישראל בחידון העולמי
אתמול התקיים בהיכל התרבות בכפר סבא חידון התנ"ך הארצי לנוער....
בחדר הילדים ובחדר הטיפולים: עובדת סוציאלית במלחמה
בזמן שבעלה שירת במילואים כ־300 ימים, כרמית שמיר, עובדת סוציאלית...
יאיר מלכה מבעלי רשת ביגה, בכירי ועובדי הרשת מתגייסים למען צוותי בית חולים רמב"ם
על רקע ההסלמה הביטחונית והמתקפות על אזור חיפה והצפון מצד...
גיא מחייך מלמעלה: קבוצת המנהיגות "שגרירי החיוך של גיא " חילקה מאות משלוחי מנות לכבודו ולזכרו
גם השנה ממשיכים ביוזמה הנפלאה  והמרגשת של קבוצת המנהיגות "שגרירי...
דילוג לתוכן