מועצת קרית טבעון בשיתוף קרן קיימת לישראל ערכו בשבוע שעבר טקס מכובד וחגיגי לחנוכת "שביל ההתיישבות" – הדרך המובילה מיער השומרים ויער לנדאו עד לבית העלמין בקרית טבעון (חלקת היער ניטעה על ידי חברי מושב שדה יעקב וקק"ל בשנת 1931 לזכרו של שמואל חיים לנדוי – הוגה דעות ומראשי תנועת הפועל המזרחי.( האירוע התקיים במעמד ראש מועצת קרית טבעון עידו גרינבלום, יו"ר קק"ל אברהם דובדבני, מנהלים ואורחים נוספים.
יער השומרים הנקרא על שם אגודת השומר, משרת בעיקר את תושבי קרית טבעון והסביבה. הדרך מיער השומרים לבית העלמין משמשת אותם במיוחד ביום הזיכרון לחללי צהל ובמטרה להקל על העומס התחבורתי הכבד שנוצר בכניסה הראשית בבית הקברות ביום זה. במהלך השנים השביל הפך לא בטיחותי והיה צורך מהותי להסדירו. החלטה על הנגשת והסדרת השביל הרעוע התקבלה פה אחד במליאת המועצה הקודמת (מאי 2018), לאחר הצעה לסדר של חברי האופוזיציה בה היו חברות, בין השאר, שרה גרינצווייג ונאוה סבר, אשר ליוו את הנושא מאז.
הפרויקט בוצע בשיתוף פעולה עם קק"ל כאשר תכנון הפרויקט במימון המועצה והביצוע המלא במימון קק"ל – בעלות של כרבע מיליון שקלים. במסגרת הפרויקט הוסדר שביל מדרגות מאבן טבעית המשתלבת בנוף המקומי, לאורך השביל פותחו טרסות אבן להשהיית מי נגר, הותקנו ספסלים ופינות ישיבה סמוך לשביל ובוצע טיפול יערני למניעת שריפות.
סגן ראש המועצה יפתח גלעדי: "להתאחד זאת התחלה, לצעוד ביחד זאת התקדמות, שותפות זאת הצלחה וכך גם היחסים שלנו עם קק"ל. תודה לכל המנהלים וצוות העובדים בקק"ל על שיתוף פעולה הדוק, תודה גם לעובדי מנהל הנדסה, מנהלת רכש וגיוס משאבים שירן קסטיאל-אבוטבול ולכל חברי בהנהלת המועצה".
חברת ההנהלה שרה גרינצווייג: "יום משמח במיוחד. לאחר כמעט שלוש שנים הושלם סוף סוף השביל, היורד מיער השומרים לבית העלמין, לנוחיותם של רבים מתושבי קרית טבעון, במיוחד המבוגרים בהם, שמשתמשים בו. תודה לדורית אורן שהסבה את תשומת ליבי למצב השביל הישן, תודה לחברי המועצה הקודמת שתמכו בהצעה, תודה לראש המועצה עידו גרינבלום, לסגנו יפתח גלעדי ולשירן קסטיאל-אבוטבול שתמכו וקדמו ומלוא ההערכה והתודה לקק"ל על השותפות."
יו"ר קק"ל אברהם דובדבני: "אנו צופים על עמק יזרעאל, ערש ההתיישבות. השביל שחנכנו הוא המשך שביל ההתיישבות שחנכנו לפני מספר שנים. הוא בשביל הציונות הוא בשביל אהבת המולדת עד כלות. אלו המסרים שנרצה להנחיל להולכים בו".
