תאגיד מי כרמל ממשיך בחידוש התשתיות בחיפה: כ-1.3 ק"מ של קווי ביוב יחודשו ללא חפירה

תאגיד מי כרמל ממשיך בחידוש התשתיות בחיפה: כ-1.3 ק"מ של קווי ביוב יחודשו ללא חפירה
צילום התמונות: מי כרמל

תאגיד מי כרמל החל בימים אלה בפרויקט לחידוש קווי ביוב ציבוריים בחמישה רחובות בחיפה. העבודות מתבצעות בשיטת שירוול מתקדמת, המאפשרת לחדש את הצנרת ללא חפירה נרחבת ותוך צמצום ההפרעה לשגרת התושבים.

תאגיד מי כרמל החל בימים אלה בעבודות לחידוש כ-1.3 ק"מ של קווי ביוב ציבוריים ברחובות קויפמן, יונה אנגל, אהרונסון, פנחס רוזן וכגן רחל בחיפה. העבודות מתבצעות במספר מוקדים וכוללות חידוש של התשתית הקיימת, במטרה לשפר את תפקודה ולהבטיח תשתית תקינה ואמינה לשנים הבאות.

קווי הביוב באזור נדרשים לחידוש בשל בלאי שנוצר לאורך זמן. העבודות מתבצעות כחלק מתוכנית העבודה של מי כרמל לשדרוג ולחידוש תשתיות המים והביוב ברחבי חיפה, במטרה לשפר את תפקוד המערכות, לחזק את אמינותן ולהבטיח תשתיות איכותיות שיענו על צורכי העיר והתושבים גם בשנים הבאות.

צילום התמונות: מי כרמל

העבודות מתבצעות בשיטת שירוול ללא חפירה, המאפשרת לחדש את הקו הקיים מבפנים, ללא צורך בחפירה נרחבת לאורך תוואי הצנרת. בדרך זו ניתן לבצע את חידוש התשתית בפרק זמן קצר יותר, תוך צמצום עבודות החפירה והפגיעה במרחב הציבורי ומינימום הפרעה לתנועה ולשגרת החיים של התושבים.

הפרויקט הנוכחי מהווה המשך לעבודות שביצע התאגיד באזור בחודש אוגוסט, אז חודשו קווי מים ברחובות אלה. כעת עובר התאגיד לשלב נוסף בשדרוג התשתיות באזור, הכולל את חידוש קווי הביוב, כך שבפרק זמן של מספר חודשים זוכות תשתיות המים והביוב הוותיקות ברחובות אלה לחידוש מקיף.

העבודות החלו בימים אלה וצפויות להסתיים בתוך כחודש. במי כרמל מציינים כי הבחירה בשיטת הביצוע נועדה, לצד חידוש התשתיות, לאפשר השלמה מהירה ככל האפשר של הפרויקט ולצמצם את השפעת העבודות על התושבים ועל ההתנהלות השוטפת ברחובות.

צילום התמונות: מי כרמל

יו"ר דירקטוריון מי כרמל, דוד לוריא: "חידוש תשתיות ותיקות הוא השקעה ישירה באיכות החיים של תושבי חיפה ובאמינות מערכות המים והביוב לשנים הבאות. אנחנו פועלים באופן מתוכנן ושיטתי לשדרוג התשתיות ברחבי העיר, ובמקביל מקפידים לבחור בפתרונות מתקדמים שמאפשרים לבצע את העבודות תוך צמצום הפגיעה בשגרת החיים של הציבור".

מנכ"ל מי כרמל, עמי בן חיים: "תאגיד מי כרמל ממשיך את תנופת הפיתוח בביצוע של השקעות גדולות בתשתיות מים וביוב כדי לאפשר את קידום תוכניות הבנייה בכל רחבי העיר ואשר יתנו מענה לגידול בתצרוכת המים ושפיעת הביוב".

כתבות מעניינות נוספות
עמותת העולם המרהיב של מוסיקה יהודית בשיתוף שגרירות הולנד מציגים: הקברט שלא נדם קונצרט בסדרה "אל תוך האור"
שירי התנגדות, תקווה וקברט המוזיקה של מלחינים ואמנים יהודים-הולנדים שבחרו להמשיך...
‏30 אלף שקל בלי ריבית לשיפוץ חזית: המבחן החדש של הבתים הוותיקים בהדר‏
הרחובות הוותיקים של הדר בחיפה מספרים סיפור עירוני מורכב. במרחק...
‏מאה שכנים וגרם מדרגות אחד: הסיפור החדש של הדר מתחיל מלמטה
שתי התארגנויות קהילתיות במדרגות הנביאים ותוכנית עירונית למעברים ההיסטוריים בשוק...
רגע של מזור וחיבוק טכנולוגי
משקפי מציאות מדומה עם תכנים להפגת כאב וחרדה לילדים שפיתח...
תקרות עץ אקוסטיות וחיפוי לבד – השילוב המושלם לעיצוב ואקוסטיקה
תקרות עץ אקוסטיות כאשר מחפשים פתרון אקוסטי איכותי, אין תחליף לתקרות...
עבודות אלומיניום בצפון: המדריך המלא
עבודות אלומיניום בצפון בצפון הארץ, ישנו ביקוש הולך וגובר לעבודות אלומיניום...
רשת H&O ממשיכה להתרחב: פותחת סניף קונספט חדשני בחוצות המפרץ בהשקעה של כ-5 מיליון ₪
סניף הענק משתרע על פני כ-1,400 מ"ר ומציע את שפת...
לטעום את העיר: מהסמטאות של לוינסקי ועד ההפתעות של הפשפשים
לטעום את העיר: מהסמטאות של לוינסקי ועד ההפתעות של הפשפשים
השווקים של תל אביב, יפו הם הרבה יותר ממקום לקנות...
פעמונים ב-2026: העמותה שמלמדת משפחות לנהל כסף נכון, ולא לפספס החזר מס על תרומות
מתי בפעם האחרונה בדקתם את דוח ההוצאות של המשפחה? משפחה ממוצעת...
משקיעים בהורים, מצמיחים משפחות: המחזור השני של בית ספר להורים ע"ש דנה פרנק גור נפתח במרכז חינוך ליאו באק
מרכז חינוך ליאו באק, בשיתוף מכון אדלר, פתח לאחרונה את...
דילוג לתוכן