מדובר בבשורה אמיתית לתושבי חיפה והסביבה. שכן 'טרסה' היא אחת המסעדות הכשרות היחידות באזור. המסעדה פתוחה לקהל הרחב ומתמקדת באוכל ים תיכוני עם נגיעות איטלקיות
בחזית מלון 'בוטניקה' היוקרתי בחיפה, מקולקציית Fattal Limited Edition נפתחה לאחרונה מסעדת 'טרסה', מסעדת שף המשלבת טעמים ים תיכונים עם נגיעות איטלקיות, המשקיפה לגנים הבהאיים. מסעדת טרסה הכשרה פתוחה לקהל הרחב ומגישה חוויה קולינרית ייחודית המשלבת טעמים, טבע, אסתטיקה ונוף מרהיב.
מסעדת טרסה מעניקה חוויית שף כשרה ללא התפשרות על יצירתיות, טעמים וחיבור לחומר הגלם. בטרסה שלושה אזורי אירוח שונים, הבר מציע אווירה תוססת, חלל הפנים של המסעדה אינטימי ונעים, המרפסת הפנימית מאפשרת ישיבה נינוחה וגולת הכותרת – מכל מקום שתבחרו תוכלו להשקיף על הגנים הבהאיים.

תפריט המסעדה מבוסס על שורשים ים-תיכוניים עם השפעות איטלקיות, המנות מורכבות מחומרי גלם מקומיים וטריים המגיעים מהר הכרמל, ואדי ניסנאס והים התיכון, מתוך מטרה לשמור על טעמים נקיים ועל חיבור בין המנות למיקום המסעדה. את מסעדת טרסה מובילים השף חיים דיין, בעל ניסיון של יותר משלושה עשורים במטבחים בארץ ובעולם ולצידו השף זיכו חגאב. השניים גיבשו יחד תפריט ים-תיכוני עכשווי, אשר נבנה מתוך מחשבה עמוקה משותפת ושילוב סגנונותיהם הקולינריים עם חותמת יד אישית בכל מנה.
בין המנות בתפריט תוכלו למצוא, כנאפה פולנטה– פולנטה מצופה בפירורים ואפויה בתנור, על מצע קרם פרש וכמהין, פרמז'ן, בזיליקום ופיסטוק (59 ₪); קרודו דג ים– פרוסות דג ים עם קרם פרש, סורבה לימון, נענע וצ'ילי, בתיבול שמן זית, מיץ לימון, חומץ אורז, מלח ופלפל, לצד שקדים נענע וצ'ילי (64 ₪); ריזוטו -פטריות ומחית כמהין, פטריות מוקפצות, חמאה, ציר ירקות, אורז ריזוטו ופרמז'ן (64 ₪); סלט אינוורנו- עלי תרד, סלק אדום צלוי, פילה הדרים, שקדים קלויים ברוטב הדרים וגבינת ברי ופקאן (64 ₪ ); סלמון פולנטה– פילה סלמון צרוב לצד קרם פולנטה ולקט פטריות יער (124 ₪); ניוקי זעתר עננים – רוטב שמנת , עלי זעתר טרי, צנוברים, מלח גס, קרמבל זעתר ושמן זית (82 ₪ ).
לצד המנות הייחודיות במסעדה, קיים תפריט קוקטיילים שנבנה בהשראת החיבור לאדמה והצמחים המקומיים המשולבים במשקה עצמו בהרמוניה מפתיעה, בין אם מדובר בעלים רעננים, פרחים אכילים, שמני עשבים או פירות מקומיים. השילוב בין מנה לקוקטייל נעשה מתוך מחשבה ורצון לספק חוויה של טעם ואיזון. לדוגמא, קוקטייל Spain to Egypt – יין לבן מתובל בתותים, מחית תות בזיליקום, מיץ לימון וקציפה (52 ₪); קוקטייל Breeze of Greece – אוזו, ליקר, ליצ'י, ליקר טרופי כחול, סירופ פירות טרופיים עונתי, מוגז לימון (49 ₪) או קוקטייל Italia Spicy – ג'ין מתובל בצ'ילי, ורמוט לבן, ליקר סמבוק מושרה באשכולית (52 ₪).

לוקיישן:
מסעדת טרסה ממוקמת במלון בוטניקה היוקרתי השייך לקולקציית FATTAL LIMITED EDITON מרשת מלונות פתאל, המציע חווית אירוח יוקרתית בלתי מתפשרת למבוגרים בלבד, במיקום מושלם למרגלות הגנים הבהאים והגנים התלויים המפורסמים ובלב המושבה הגרמנית בחיפה, אזור שהפך בשנים האחרונות ללב תרבות הפנאי והבילויים של העיר ומושך אליו צעירים רבים מכל רחבי הארץ. קרבתו של המלון לשלל האטרקציות המגוונות של העיר כדוגמת הגנים הבהאים, נמל העיר, המוזיאון הלאומי למדע, טכנולוגיה וחלל, ברים ומסעדות הופך אותו ליעד אטרקטיבי ומרכזי.
מלון בוטניקה מתהדר בעיצוב חדשני בהשראתם של גנים בוטניים מרחבי העולם בהם עושר מופלא של צבעים וצורות, עם אלמנטים המאפיינים את הגנים הבהאיים המפורסמים שלצידו ומכיל חללים פתוחים ומרשימים לצד פינות צבעוניות המעוצבות בהקפדה יתרה. הגנים הבהאיים המרהיבים והמבנים המצויים בהם, נשקפים מחדרי המלון, הבריכה, הרופטופ וכמובן ממסעדת 'טרסה' שנפתחה לאחרונה במלון.
בתאריכים 21 בנובמבר ל-31 בדצמבר, יתקיים במסעדת 'טרסה' פסטיבל שמן זית לציון עונת המסיק וחג החנוכה, בשיתוף משק אחיה ויקב טנא.
במסגרת הפסטיבל יוגשו מנות ספיישל המבוססות על שמן הזית של משק אחיה לצד התפריט הקבוע, יינות יקב טנא יוצעו במחירים מיוחדים ושולחנות בהזמנה מעל 200 שקלים יקבלו בקבוק שמן זית בגודל מיוחד לטעימה. בנוסף, במהלך ימי החנוכה תתקיים במסעדה הדלקת נרות חגיגית ובמקביל המסעדה תעוצב ברוח חג המולד.
בין המנות: פטאייר תרד וגבינות על מצע קרם יוגורט, זעתר ושמן זית סורי (68 ₪) ; סשימי דג ים בשמן זית 'ראשית המסיק' לצד סלט שומר והדרים, שמן זית, לימון והדרים (82 ₪); פיצה מדורה עם קרם ירוקים, מוצרלה, תפוח אדמה מדורה, לאבנה, צ׳ילי ושמן זית סורי (75 ₪) ; בוקטיני פיקוואל – פסטה בוקטיני עם שמן זית פיקוואל, שום, צ׳ילי ועשבי תיבול (75 ₪); מוס שוקולד ולרונה עם שמן זית פיקוואל, מלח ים וטוויל קקאו (55 ₪)
הפסטיבל מתקיים במקביל לתקופת חג החגים, המביאה עמה מפגש תרבותי ייחודי. בתקופה זו של השנה מתמלא אזור המושבה הגרמנית בחיפה באווירה חגיגית וצבעונית במיוחד. מסעדת ׳טרסה׳, המסעדה הכשרה היחידה במושבה הגרמנית, מצטרפת לחגיגות עם טעמים ייחודים ואלמנטים המזוהים עם העונה, במטרה להעניק לאורחים חוויה המשקפת את רוח התקופה הרב תרבותית.

יש אישור שימוש בתמונות תמורת קרדיט:
- תמונות מסעדת טרסה: דימה פומזן
- תמונות מלון בוטניקה: איה בן עזרי
מסעדת טרסה הכשרה פתוחה לאורחי המלון ולאורחי חוץ בהזמנת מקום מראש
שעות פתיחה:
ראשון – חמישי: 13:00-23:00
שישי: המסעדה סגורה
מוצ"ש: 19:00-23:00