נשיא המדינה ביקר ביד לבנים הדרוזי

נשיא המדינה ביקר ביד לבנים הדרוזי
קרדיט צילום: מעיין טואף/ לע״מ

נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום רביעי, כ״ג בניסן, 1 במאי, ביד לבנים הדרוזי בדאלית אל כרמל.
את הנשיא ליוו בביקורו מנהיג העדה הדרוזית שייח׳ מוואפק טריף, נשיא ומייסד ארגון יד לבנים הדרוזי אמל נאסר אלדין, סמנכ"ל וראש אגף משפחות במשרד הביטחון אריה מועלם, יו"ר ארגון יד לבנים אלי בן שם, ראש מועצת דלית אל כרמל רפיק חלבי ויו״ר יד לבנים הדרוזי רמזי חלבי.
תחילה ביקר הנשיא במכינה הקדם-צבאית ״כרם אל״, הנמצאת במתחם יד לבנים, המכינה הוקמה במטרה לפתח דור מנהיגים והינה מעורבת לדרוזים וליהודים כאחד. הנשיא שמע על החזון והעשייה שלהם ובסיום ערך שיח פתוח עם החניכים.
לאחר מכן הניח הנשיא זר באנדרטה לזכר חללי צה״ל בני העדה הדרוזית ונפגש עם משפחתו של סגן אלוף סלמאן חבקה ז״ל שנפל בקרב בצפון רצועת עזה במלחמה.
הנשיא חתם את ביקורו במפגש עם כ- 400 בני משפחות שכולות. הנשיא פנה אל המשפחות ואמר: ״קהל קדוש, אהוב ויקר, מיכל ואני מאוד מתרגשים להיות פה. באלמנט הרוחני, הדתי, האמוני, העדה הדרוזית היא עדה מדהימה ומעוררת השראה, הדור הצעיר של העדה הוא העתיד העצום של המדינה שלנו ושל המזרח התיכון כולו, ואני בטוח שהילדים שלכם וכל העדה יפרצו את כל התקרות ויגיעו להישגים הכי גדולים.
אנחנו כאן לחבק את שמונת המשפחות שאיבדו את יקיריהם במלחמה הכבדה שאנחנו בתוכה כרגע. הבנים נפלו כדי לאפשר לנו ביחד להמשיך ולפתח את החיים המשותפים ולבנות עתיד טוב יותר לילדים שלנו ולנכדים שלנו, וככה גם יהיה.

אנחנו ביחד מתמודדים מול רשע נורא, מול אימפריית רשע נוראה, ורק בכוח משותף נוכל לנצח אותה. במקביל לכך כמו שגם נאמר על ידי כל הקודמים, יש לנו חובה אמיתית, טהורה, לעשות הכל, לסגור כל פער, לתקן כל עוולה, ולפתור כל בעיה, ואנחנו מנסים לעשות את זה כל אחד ביכולות שלו, ואני חושב שכל הזמן יש עוד ועוד פתרונות, ואיפה שיש פערים, והם קיימים, זאת באמת בעיה שמחייבת פיתרון, ואני עושה הכל כדי לתמוך ולתרום למטרה הזאת.
באתי לומר לכם כאן באהבה גדולה, אנחנו מבקשים לנחם אתכם. אני בא לנחם, לחבק, לאהוב ולבכות על יקירכם, אני בא לומר תודה בשם עם שלם. אם יכולתי להסתכל לכל אחד ואחת מכם בעיניים הייתי כורע ברך, ואומר לכם שעם שלם ומדינה שלמה לא שוכחים לרגע את יקיריכם ואומרים לכם תודה. הם נפלו אבל במותם, באמת ובתמים, קידשו חיים של עם שלם.
אני מאחל לכולכם בשורות טובות וגם רגעים של שמחה. הם יגיעו כי אלה הם החיים ואני בטוח שתראו גם שמחות, וגם רגעים של תקווה.
אני מבקש במיוחד לחבק את האמהות, ואת האלמנות, ואת הבנות, ואת כל המשפחות שנושאות בנטל הנורא, ואומר לכם שכשאנחנו אומרים נצח ישראל לא ישקר, זה מחובר עמוק עמוק עמוק לאמונה ולעדה הדרוזית, תודה רבה לכם.״

קרדיט צילום: מעיין טואף/ לע״מ
קרדיט צילום: מעיין טואף/ לע״מ

 

כתבות מעניינות נוספות
בזכות הרוח: תלמידי החטיבה העליונה במרכז חינוך ליאו באק מפיצים את ערכי הרוח ה'ליאו-באקית' בקהילה
צוות הרוח ה'ליאו-באקית' המורכב מעשרות תלמידים ותלמידות ביניהם תלמידים על...
מדריך למימוש זכויות רפואיות: הדרך שלך לקבל את המגיע לך
שבר בכתף פיצויים כאשר מתרחש שבר בכתף פיצויים עשוי לקרות בכמה...
לצאת מהקופסה: סידורי פרחים לחתונה, זרי פרחים לכלה ופרחים לחופה
סידורי פרחים לחתונה בעת תכנון חתונה, הבחירה בסידורי פרחים לחתונה היא...
חוסן משפחתי וצמיחה מתוך משבר – יום עיון ייחודי בחיפה
המשפחה היא לא רק מי שמחזיקה אותך ברגעים הקשים –...
"יום העיון במדעטק הזכיר שלצד התרומה העצומה לכלכלת ישראל, ניתן להנות מהחוויה המקצועית המתחדשת כל הזמן"
כשהחצבים החלו בפריחתם, כשריח ההתחדשות עם בא השנה החדשה בחלל...
אדריכלות ועיצוב פנים בהתאמה לאופי החלל
עיצוב פנים לבית פרטי השראה מתקדמת בעיצוב חללים כאשר עוסקים בעיצוב...
מיזוג אוויר בירושלים: פתרונות איכותיים לכל בית
בחירת מתקין מזגנים באזור ירושלים בחירת מתקין מזגנים בירושלים היא החלטה...
כללית עין השופט: "בית חולים לדובים" מפיג את הפחד מבדיקות רפואיות
צוות מרפאת כללית עין השופט, בשיתוף הורי ילדי הגן בקיבוץ,...
חוגגים את פתיחת שנת הלימודים בחדרה: מגוון מופעים, הצגות, סדנאות, פעילויות ומשחקים לכל המשפחה - ללא תשלום
עם פתיחת שנת הלימודים ולרגל ראש השנה, קניון עופר חדרה,...
שינוי אמיתי מתחיל במפגש אישי: כמאה ילדים וילדות בקייטנת קיום משותף במרכז חינוך ליאו באק
קייטנת הקיום המשותף במרכז חינוך ליאו באק מציינת 35 שנות...
דילוג לתוכן