"נגלה ונסתר" – תערוכת יחיד לאמנית שרית לפיד

"נגלה ונסתר" – תערוכת יחיד לאמנית שרית לפיד
קרדיט צילום: יעל בר פסח

פתיחה חגיגית: שבת, ה- 30.10.2021 בשעה 11:00

בבית האמנים ע"ש שאגאל

שדרות הציונות 24 , חיפה

אוצרת התערוכה : מנוחה כהן

שרית לפיד | ילידת 1965 | אמנית רב תחומית

קרדיט צילום:
יעל בר פסח

"נגלה ונסתר" היא תערוכה מסקרנת, המגלה את צפונות הלב אשר מוסתרים מן העין. התדמית המשדרת חוזק ועוצמה מסתירה את השבר והרסיסים: ההתמודדות עם התרסקות של אובדן ותעצומות הנפש דרך מסע אישי בדרך היחידה והמוכרת לה – האמנות.

עם שחרורה מהצבא, למדה גרפיקה ועיצוב ועבדה בסטודיו לעיצוב וציור טקסטיל. לאחר שבתה השנייה אובחנה על הספקטרום האוטיסטי, נשאבה לקידום הילדים האוטיסטים ונטשה לחלוטין את עולם העיצוב. לפני 11 שנים החליטה לחזור לאמנות אותה לא שכחה והתאהבה בזכוכית. בסטודיו שלה "שרית בזכוכית" יצרה מגוון רחב של עבודות חלקן אומנות שימושית וחלקן עבודות אמנות שהוצגו בתערוכות רבות בארץ ובחו״ל.

קרדיט צילום:
יעל בר פסח

לפני כארבע שנים, חוותה טלטלה ואובדן קשה כשבן זוגה לחיים נפטר. על מנת לא לשקוע באבל ולצמוח מהמשבר, החליטה לחזור ללימודי אמנות. במהלך הלימודים נחשפה לטכניקות ולחומרים מגוונים וחזרה ליצור.

עבודתה התמקדה בתהליך הרגשי אותו עברה, ועודנה עוברת, בעיבוד תהליכי האובדן. הזכוכית פינתה את מקומה לחומרים אחרים. תחילה יצרה ברדי-מייד. חפצים שנמצאו זרוקים ברחובות, נאספו ושמשו כחומרי גלם בעבודותיה. כל העבודות התמקדו במוות.

לאט לאט החלה לחקור חומרים נוספים בעיקר רשתות ונייר והעבודות התפתחו בהתאם. "מהרגע שבו צץ הרעיון, אני חושבת על משמעות העבודה, על אופן הצגתה ואם היא מעניינת, מסקרנת, נוגעת ברגש, ומעוררת שיח", היא מסבירה. בעינייה עבודה שאינה גורמת למתבונן לעצור, להתבונן ולחשוב, אינה עבודה טובה.

קרדיט צילום:
יעל בר פסח

לכל עבודה סיפור. למרות שחלק מעבודותיה הוצגו בעבר, בתערוכת היחיד צפויות הפתעות, גם לאלה שעוקבים אחריה. "החשיבה על תערוכת יחיד הגיעה בהתפתחות איטית ומאפשרת לי לשתף במסע אותו אני עוברת״, ציינה. ״הקורונה אפשרה לי זמן איכות עם עצמי אבל ביטלה שני מועדים לתערוכה, כך שאני מגיעה לתערוכה הזאת בשלה".

 

שעות פתיחה:

ימי שני-שבת בין השעות 10:00-14:00

נעילת התערוכה :

27.11.2021

כתבות מעניינות נוספות
שירות פורץ דרך לחולי פרקינסון בכללית
טיפול מתקדם בפרודואודופה ללא ניתוח וקרוב לבית המטופל. הטיפול כולל...
30 שנים ברציפות במושבה זיכרון יעקב: מסורת של תרומה ביום הזיכרון
גם השנה, בצל המחסור בדם ובמיוחד במנות מסוג O, יתקיים...
בין שגרה לחירום: עלי אסמאעיל נכנס לתפקיד מנהל אדמיניסטרטיבי של מינהלת אשר עם פרוץ המלחמה
לתפקיד מנהל אדמיניסטרטיבי של מינהלת אשר בכללית נכנס עלי אסמאעיל...
דור ששרד ושוב מחפש מחסה כשהאזעקות דוממות, הזיכרונות עדיין מהדהדים. כך נראית שגרה של מי שכבר שרד מלחמה אחת יותר מדי
"יש רגעים שבהם העבר וההווה נפגשים. לא דרך מילים גדולות...
אב-גד זכתה בפרויקט ראשון של התחדשות עירונית בשכונת נווה שאנן בחיפה
החברה מתכננת הקמת פרויקט מגורים חדש בהיקף של כ-200 יחידות...
נשיא המדינה בטקס סיום קורס חובלים: ״אם היינו דוחים את המערכה הזו בכמה שנים זה היה הרבה יותר מאתגר - אני בטוח ביכולת של ישראל לנצח. אני משוכנע בצדקת המערכה משמעותה ותוצאותיה״
נשיא המדינה נשא דברים היום, יום רביעי, ז׳ בניסן, 25...
ציונות ורפואה בזמן מלחמה
משתתפי תכנית “נתיב לרפואה” של משרד העלייה והקליטה התארחו אתמול...
למה חיפוש עבודה בצפון נהיה יותר קשה — למרות שיש לא מעט משרות
הרבה אנשים בצפון מרגישים שחיפוש עבודה נהיה מורכב יותר מבעבר...
מפציצים תחת טילים: כשהמלחמה מגיעה גם לבתי המשפט
המלחמה שינתה כמעט כל היבט בחיים בישראל – מהשגרה המשפחתית...
פעולות לכיבוי האש שהתפרצה במסוף מכולות בחיפה לאחר נפילת הטילים אמש- עדיין נמשכות. הנזק מוערך במעל 6 מיליון שקלים
במטח הטילים לעבר חיפה אתמול, נפגע מסוף המכולות של חברת...
דילוג לתוכן