לבד עם עצמי – Alone with myself: תערוכת יחיד לאמן דב פוקס

לבד עם עצמי –  Alone with myself: תערוכת יחיד לאמן דב פוקס
קרדיט: דב פוקס

פתיחה חגיגית : יום שבת ה31.8.2024 בשעה : 11:00
אוצרת : דינה בווה
בבית האמנים ע"ש שגאל
שדרות הציונות 24 , חיפה

דב פוקס הוא אישיות רב גונית ואמן צילום, המשלב צילום ואמנות דיגיטלית ליצירת יצירות סוריאליסטיות וקונספטואליות.
במקום לתעד את המציאות, דב משתמש במצלמה ככלי לתהליך היצירה וביטוי עצמי. הוא לא מפחד להתנסות ויוצר מציאות בדיונית על קנבס דיגיטלי במחשב באמצעות חלקי התמונות שצילם במצלמתו.
לאחרונה עבודתו מתמקדת סביב דיוקנאות עצמיים, שבהם דב משחק את תפקיד הדמות הראשית בסיפורים אלגוריים. העבודות הללו הן תוצאה של הרהור של הצלם על החיים לבד עם עצמו – על זיכרונותיו, חלומותיו, רגשותיו, על מחשבותיו ודעותיו על מה שקורה מסביב דרך הפריזמה של חייו. בנוסף, זה גם מאוד נוח להשתמש בעצמך כמודל לצילום על מנת להביע את עצמך. אתה תמיד זמין ויכול להרשות לעצמך להיראות לא הכי "יפה" ביצירות שלך, כי אין זו המטרה להראות יפה. והכי חשוב, אתה לא תלוי באף אחד, כמו בפתגם – "אם לא אני, אז מי"!?
יצירותיו של דב מוציאות את הצופה מאיזור הנוחות ומאלצות אותו להסתכל על המציאות מזווית קצת אחרת. רבות מהן עוסקות בחרדות, שהן גם אישיות של האמן וגם אוניברסליות לכלל בני האדם – כמו פחד מהזדקנות, פחד משינוי, פחד להישאר מאחור או פחד לעשות בחירות שגויות בחיים. כל התחושות הללו מוכרות לכולנו, אבל כל אחד מרגיש אותן בצורה שונה.
בתערוכה הזו תוכלו לזהות את עצמכם בתמונות או אולי אפילו להבין דרכם משהו חדש על עצמכם.

Curator Dina Bova
Dov Fuchs is a multifaceted personality and a photography artist who combines photography and digital art to create surreal and conceptual works. Instead of documenting reality, Dov uses the camera as a tool for the creative process and self-expression. He is not afraid to experiment and creates imaginary realities on a digital canvas using parts of the photos he captured with his camera.
Recently, his work has focused on self-portraiture, where Dov plays the role of the protagonist in allegorical narratives. These works are the result of the photographer's reflection on life alone with himself – on his memories, dreams, emotions, thoughts, and opinions about what is happening around him through the prism of his life. Additionally, it is very convenient to use oneself as a model for photography in order to express oneself. You are always available and can allow yourself not to look the most "beautiful" in your creations, because the goal is not to look beautiful. And most importantly, you are not dependent on anyone else, as in the saying – "If not me, then who?"
Dov's creations take the viewer out of their comfort zone and compel them to look at reality from a slightly different angle. Many of them deal with fears, both the artist's and universal – such as the fear of aging, the fear of change, the fear of being left behind, or the fear of making wrong choices in life. All these feelings are familiar to us, but each person feels them differently.
In this exhibition, you will be able to identify yourself in the images or perhaps even understand something new about yourself through them :

נעילה :
28.9.2024
שעות ביקור בתערוכה :
ימים א'-שבת
10:00-14:00

קרדיט: דב פוקס
קרדיט: דב פוקס
קרדיט: דב פוקס
כתבות מעניינות נוספות
30 שנים ברציפות במושבה זיכרון יעקב: מסורת של תרומה ביום הזיכרון
גם השנה, בצל המחסור בדם ובמיוחד במנות מסוג O, יתקיים...
בין שגרה לחירום: עלי אסמאעיל נכנס לתפקיד מנהל אדמיניסטרטיבי של מינהלת אשר עם פרוץ המלחמה
לתפקיד מנהל אדמיניסטרטיבי של מינהלת אשר בכללית נכנס עלי אסמאעיל...
דור ששרד ושוב מחפש מחסה כשהאזעקות דוממות, הזיכרונות עדיין מהדהדים. כך נראית שגרה של מי שכבר שרד מלחמה אחת יותר מדי
"יש רגעים שבהם העבר וההווה נפגשים. לא דרך מילים גדולות...
אב-גד זכתה בפרויקט ראשון של התחדשות עירונית בשכונת נווה שאנן בחיפה
החברה מתכננת הקמת פרויקט מגורים חדש בהיקף של כ-200 יחידות...
מידוף לחנויות, חדרי קירור ומערכות מידוף: פתרונות חכמים לעסקים  
מידוף לחנויות בין אם מדובר בחנות קטנה או ברשת חנויות גדולה,...
נשיא המדינה בטקס סיום קורס חובלים: ״אם היינו דוחים את המערכה הזו בכמה שנים זה היה הרבה יותר מאתגר - אני בטוח ביכולת של ישראל לנצח. אני משוכנע בצדקת המערכה משמעותה ותוצאותיה״
נשיא המדינה נשא דברים היום, יום רביעי, ז׳ בניסן, 25...
ציונות ורפואה בזמן מלחמה
משתתפי תכנית “נתיב לרפואה” של משרד העלייה והקליטה התארחו אתמול...
מפציצים תחת טילים: כשהמלחמה מגיעה גם לבתי המשפט
המלחמה שינתה כמעט כל היבט בחיים בישראל – מהשגרה המשפחתית...
פעולות לכיבוי האש שהתפרצה במסוף מכולות בחיפה לאחר נפילת הטילים אמש- עדיין נמשכות. הנזק מוערך במעל 6 מיליון שקלים
במטח הטילים לעבר חיפה אתמול, נפגע מסוף המכולות של חברת...
הבחירה המושלמת לאריזות מזון ומשקאות
קופסאות טייק אווי   הצורך בקופסאות טייק אווי איכותיות הולך וגובר ככל...
דילוג לתוכן