ילדותי בצל השואה: התקיים אירוע הפתיחה של מצעד הגבורה יחד עם המרכז לאימפקט יהודי

ילדותי בצל השואה: התקיים אירוע הפתיחה של מצעד הגבורה יחד עם המרכז לאימפקט יהודי
שגריר רומניה בישראל מר ראדו יואניד. צילום באדיבות המרכז לאימפקט יהודי
שגריר רומניה בישראל מר ראדו יואניד.
צילום באדיבות המרכז לאימפקט יהודי

בהשתתפות שגריר רומניה בישראל, מר ראדו יואניד, יו"ר המרכז לאימפקט יהודי, רוברט זינגר, סמנכ"ל משרד החוץ ושגריר ישראל בפולין לשעבר, צבי רבנר, ניצול השואה אריה פינסקר עם סיפורו האישי והמרגש ומאות משתתפים, התקיים אירוע הפתיחה של מצעד הגבורה יחד עם המרכז לאימפקט יהודי

היום, 7.4.21, ערב יום השואה, התקיים אירוע הפתיחה של מצעד הגבורה והמרכז לאימפקט יהודי, שכלל עדות מרגשת של הניצול אריה פינסקר, שסיפר את סיפורו האישי והמרגש "ילדותי בצל השואה" למאות תלמידי המרכז החינוכי ליאו באק ומשתתפים נוספים. האירוע חיבר בין העבר, ההווה והעתיד, ולפני עדותו של אריה פינסקר, שנולד ברומניה, עלה שגריר רומניה בישראל, מר ראדו יואניד שסיפר על התפקיד שיש לכל אחד מאיתנו למניעת ביטויי שנאה בחברה והנעה לפעולה למען סובלנות וקבלת האחר כיום.

אריה פינסקר מספר את סיפור חייו
צילום באדיבות המרכז לאימפקט יהודי

באירוע לקחו חלק גם יו"ר המרכז לאימפקט יהודי, רוברט זינגר, סמנכ"ל משרד החוץ ושגריר ישראל בפולין לשעבר, צבי רבנר, ומנכ"ל מרכז חינוך ליאו באק, הרב אופק מאיר, שדיברו על חשיבות החינוך לדור הבא ושימור זכרון השואה. "מצעד הגבורה" מבקש לשנות פרדיגמה ביחס לזיכרון השואה, מקורבנות לגיבורים וגיבורות, להזכיר שכל אחד ואחת מהשורדים והנספים הוא אור והשראה. מצעד הגבורה מוביל עם ליאו באק את התכנית החינוכית גיבורים יומיומיים, המחברת בין יזמות חברתית ומנהיגות לזיכרון השואה, הנצחה אקטיבית שמבקשת לעבור ל-"לעשות ולא לשכוח".

אריה פינסקר, סיפר: "את השואה ומי שהיה בה, אי אפשר להסביר לזר, וזר לא יוכל להבין לעולם. התחלתי לספר את סיפור ילדותי בצל השואה כשהנכדה שלי רצתה שאצטרף למשלחת שלה לפולין, אמרתי לה שאני לא רוצה לחזור לתמונות האלו, אעשה בשבילה הכל- רק לא זה. עד אז מעולם לא סיפרתי את הסיפור שלי וממש סגרתי את תאי הזכרון מהתקופה ההיא, שמחתי שהדחקתי את זה כל כך חזק כאילו שזה מחוק. בסופו של דבר לא היתה לי ברירה אלא לצאת, והתחלתי להרגיש שזה כל כך משפיע על הצעירים וזו חייבת להיות השליחות שלי. מאז ליוויתי משלחות של בתי ספר, צבא ומשטרה כבר 73 פעמים עד היום. זו שליחות אמיתית ואני מרגיש שבזכות הסיפור שלי אנשים מבינים מה היא ארץ ישראל עבור העם היהודי."

מתוך אירוע פתיחת מצעד הגבורה.
צילום באדיבות המרכז לאימפקט יהודי

רוברט זינגר, יו"ר המרכז לאימפקט יהודי:  "המרכז לאימפקט יהודי שמח לקחת חלק באירוע הפתיחה של מצעד הגבורה, ולהביא בפני מאות תלמידים ומשתתפים את חשיבות החינוך לזכרון השואה דרך המפגש המרגש הזה. תודה לשגריר רומניה בישראל על דבריך החשובים, יחד נמשיך לפעול יד ביד באמצעות חינוך והסברה לדור העתיד."

ראדו יואניד, שגריר רומניה בישראל: "כולכם כמובן שמעתם על מחנות השמדה ומחנות הריכוז, אך לא מספיק אנשים יודעים שהשואה לא היתה יכולה להתקיים בלי שיתוף פעולה של מדינות וממשלות שעזרו לנאצים בעבודתם, זה היה ממש 'פרויקט אירופאי'. כיום ולאורך השנים, ממשלת רומניה פעילה מאוד במאבק נגד האנטישמיות ואחראית על הנצחת השואה באופן פעיל. רק לאחרונה הכריזו הנשיא וראש הממשלה של רומניה על הקמת מוזיאון גדול להיסטוריה יהודית ברומניה. נמשיך לפעול לחיזוק זכרון השואה ובמאבק באנטישמיות ובשיח השנאה."

צילום באדיבות המרכז לאימפקט יהודי

כתבות מעניינות נוספות
פעילויות לילדים בחול המועד סוכות בחוצות המפרץ: מתחם של סדנאות יצירה, מתנפחים, משחקים ופעילויות חווייתיות לכל המשפחה - כניסה חופשית
במהלך חול המועד סוכות יפתח  חוצות המפרץ  OUTLET מתחם חוויתי...
קבוצת פרידנזון הטמיעה את פתרונות אבטחת המידע והתקשורת של פורטינט במרלו"ג החדש בחיפה
הפתרונות של פורטינט יגנו על התשתיות הלוגיסטיות הקריטיות ויאפשרו פעילות...
"השקעה במדריכי הפנימיות היא השקעה בעתיד מדינת ישראל" – בוועידת אורנים לחינוך שמו זרקור על חיזוק מעמד המדריכים בפנימיות הרווחה
במסגרת ועידת אורנים לחינוך, התקיים מושב מיוחד שעסק בחיזוק מעמד...
"החינוך הוא התשתית הלאומית, החברתית והכלכלית" – ועידת אורנים לחינוך 2035 התקיימה בחיפה, בהשתתפות חוקרים, בכירים בעולם האקדמיה, מומחי חינוך ובכירים במגזר הציבורי
ועידת החינוך של מכללת אורנים, ששמה זרקור על האתגרים הטכנולוגיים...
אמני זכרון יעקב מארחים: חגיגית "יוצרים אמנות - בתים פתוחים" חוזרת גם השנה
למעלה מ-30 בתים, גלריות, חללי סטודיו ונקודות עניין ברחבי המושבה...
מלונות דן מעניקה חסות לפסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה ומציעה חבילות מיוחדות לפסטיבל במלונות הרשת בעיר
במסגרת המהלך, מלונות דן כרמל ודן פנורמה בחיפה יציעו חבילה...
חוגגים סוכות בחיפה: יריד משחקים עם מגוון רחב של עמדות חווייתיות, משחקים מאתגרים ומשעשעים המשלבים סדנאות יצירה ופעילויות באווירת החג
 היריד יפתח בחול המועד סוכות יפתח בעופר גרנד קניון חיפה...
רגע לפני פתיחת שנת הלימודים: תלמידי י"ב ויתרו על ימי חופשה והפיקו סמינר לתלמידי י'
תלמידי ותלמידות כיתות י"ב המרכז חינוך ליאו באק תכננו והפיקו...
קניוני עופר יוצאים במבצע לראש השנה וחגי תשרי: מאות מתנות ב־25 שקל בלבד
המבצע יתקיים ב־17 קניוני עופר ברחבי הארץ, בין 1 ל־11...
לראות כוכבים בלייב ובאור יום. חגים סביב הכוכבים במדעטק חיפה
טלסקופ רובוטי חדש שממוקם בקליפורניה ומאפשר לצפות בזמן אמת בשמי...
דילוג לתוכן