חיפה: שכר הדירה טיפס בשנתיים האחרונות ב-7%

חיפה: שכר הדירה טיפס בשנתיים האחרונות ב-7%

נתוני הלמ"ס חושפים: כמעט 36% מתושבי חיפה גרים בשכירות

יו"ר ארגון הקבלנים חיים פייגלין: "העירייה חייבת לשחרר חסמים"

קרדיט יחצ

שכר הדירה הממוצע בחיפה עלה בשנתיים האחרונות ב-7% ל-2,675 שקלים בשנת 2019 – כך עולה מניתוח שבוצע בארגון קבלני חיפה לנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. ב-2018 שכר הדירה הממוצע עמד על 2,610 שקל וב-2017 עמד על 2,510 שקל. בחיפה כמעט 36% מהתושבים גרים בשכירות.

הלמ"ס פירסמה לראשונה את מחירי השכירות בערים הגדולות בישראל בשלוש השנים האחרונות, וכן לפי המחוזות בישראל. הניתוח כולל את מחירי הדירות להשכרה לפי מספר חדרים: עד 2 חדרים, 2.5-3, 3.5-4, 4.5-6, וכן את הממוצע הכללי.

מחירי השכירות בחיפה עלו גם בהתפלגות לפי מספר חדרים: שכ"ד דירות עד 2 חדרים עלה ב-4% ל-1,997 שקל, שכ"ד דירות 2.5-3 חדרים עלה ב-5% ל-2,534 שקל, שכ"ד דירות 3.5-4 חדרים עלה 4% ל-3,285 שקל, ושכ"ד של דירות 4.5-6 חדרים עלה ב-3% ל-4,350 שקל.

לדברי חיים פייגלין, יו"ר ארגון הקבלנים חיפה והמפרץ, "אין מספיק בנייה בחיפה, התחלות הבנייה בירידה בשנים האחרונות, ונוצר מחסור של דירות בעיר שהתבטא גם בעליית מחירי הדירות בעיר וגם בעליית מחירי השכירות. לצערנו עיריית חיפה מטרפדת כמעט את כל תוכניות הבנייה בעיר – בין בהתחדשות עירונית ובין בבנייה על מגרשים פנויים. נראה שראש העיר חרדה מגידול באוכלוסיית חיפה, אך אם העיר לא תגדל באופן מסיבי – היא תזדקן, קופתה תידלדל והיא תאבד את תושביה החזקים ועסקיה החזקים לטובת מרכז הארץ. אם חיפה לא תכפיל את אוכלוסייתה בדור הקרוב היא תאבד את מעמדה כמטרופולין של הצפון ולכן העירייה חייבת לשחרר חסמים שהיא העמידה בפני הקבלנים ולעודד בנייה מסיבית בהתחדשות עירונית ובכלל, ויפה שעה אחת קודם".

 שכר הדירה טיפס בשנתיים האחרונות ב-7%

עלייה במחירי השכירות בכל הארץ

שכר הדירה החודשי הממוצע בישראל עלה גם ברמה ארצית: קפץ ב-4% בשנה האחרונה וטיפס ב-6% בשנתיים האחרונות. כך, ממוצע השכירות הארצי עמד בשנת 2019 על 3,948 שקל בחודש –לעומת שכר דירה ממוצע של 3,805 שקל ב-2018 ושל 3,716 שקל ב-2017.

העלייה החדה ביותר בשכירות היתה לדירות של 2.5-3 חדרים – 4% בשנה ו-7% בשנתיים. בחלוקה למחוזות מחוז חיפה רשם עלייה של 7% בשכר הדירה הממוצע בשנתיים האחרונות ושל 3% בשנה האחרונה. מחוז הדרום בולט עם עליית מחירי שכירות ממוצעת של 9% בשנתיים האחרונות ומחוז הצפון בולט בעלייה של 5% בשנה האחרונה. העיר הבולטת ביותר בעליית מחירי השכירות היא אשקלון שהמחירים בה עלו ב-11% בשנתיים ו-5% בשנה האחרונה.

כתבות מעניינות נוספות
עיצוב פנים מודרני לדירה: איך לבחור את הסגנון הנכון?
כאשר אנו מדברים על עיצוב פנים לדירה, הכוונה היא ליצירת...
הצלחה לפסטיבל Active Wellness של כללית מושלם. אלפי משתתפים נהנו מבוקר של פעילות וקידום בריאות
ביום שישי, 5.9, התקיים במתחם “אדם וחווה” בחיפה פסטיבל Active...
כללית עין השופט: "בית חולים לדובים" מפיג את הפחד מבדיקות רפואיות
צוות מרפאת כללית עין השופט, בשיתוף הורי ילדי הגן בקיבוץ,...
חוגגים את פתיחת שנת הלימודים בחדרה: מגוון מופעים, הצגות, סדנאות, פעילויות ומשחקים לכל המשפחה - ללא תשלום
עם פתיחת שנת הלימודים ולרגל ראש השנה, קניון עופר חדרה,...
שינוי אמיתי מתחיל במפגש אישי: כמאה ילדים וילדות בקייטנת קיום משותף במרכז חינוך ליאו באק
קייטנת הקיום המשותף במרכז חינוך ליאו באק מציינת 35 שנות...
כשאהבה פוגשת התמודדות בחיפה : נפתחת קבוצה חדשה לבני זוג של אנשים המתמודדים נפשית
מרכז יה"ל חיפה מזמין בני ובנות זוג, של אנשים המתמודדים...
שירותי פינוי דירות וירושות עם מומחים מקצועיים
פינוי דירות ירושה – אתגר רגשי עם פתרון מקצועי פינוי דירות...
על פי סקר שנערך לקראת תחילת שנה"ל: רק 33% מתושבי אזור חיפה והצפון חושבים שמערכת החינוך מכינה את התלמידים לחיים
הסקר נערך על ידי גיאוקטוגרפיה עבור "יאסא" - המרכז הישראלי...
שנה שלישית ברציפות: אולפנת אמית חיפה – מצטיינת משרד החינוך
אולפנת אמית חיפה נכנסה לרשימת בתי הספר המצטיינים לשנת תשפ"ה,...
הישגים מרשימים לנבחרות הכדורסל ממרכז חינוך ליאו באק בבולגריה
שלוש נבחרות הכדורסל, בתוכן נבחרת "הספיישל" המורכבת משחקנים על הרצף...
דילוג לתוכן