זכויות העובדים שנצטוו להמשיך בעבודתם ושכרם של עובדים ששהו בבידוד

זכויות העובדים שנצטוו להמשיך בעבודתם ושכרם של עובדים ששהו בבידוד
עו"ד סאמי אבו ורדה

בצד הוראות הממשלה על סגירת מתחמי קניונים, בילוי ופנאי, צמצום העבודה במשק, הקריאה לעבודה מרחוק, הורתה ממשלה בצווי חירום על המשך העבודה בשירותים חיוניים כמו  שירותי הרפואה, ששרשרת אספקת המזון והתרופות ועוד.

מה דינם של עובדים אלו שממשיכים להעניק שירות הכולל מגע עם קהל רב, ואשר למרות אמצעי המיגון , יתכן וידבקו בנגיף כפי שכבר קרה במדינות רבות.

מי  יכסה את הנזקים האישיים שלהם? כמה יקבל עובד ששהה בבידוד?  עו"ד  סאמי אבו ורדה, מומחה לתביעות נזקין, ביטוח לאומי ורשלנות רפואית מציג את הפתרונות.

פיצויים לעובד שחלה בקורונה :

עובד אשר נאלץ להמשיך ולעבוד למרות המצב ועקב כך חלה בקורונה, זכאי לקבל פיצוי מהביטוח הלאומי כמו כל נפגע בעבודה . פגיעת קורונה כפגיעה בעבודה יכולה להתרחש בהרבה מאוד מצבים בהם העובד נדבק במהלך עבודתו. לכן,יש לבחון כל מצב לגופו.

לגבי תביעת נזיקין, העובד יכול לתבוע את מעבידו במידה וזה למשל לא סיפק לו אמצעי מיגון מתאימים או גם את מדינת ישראל, אשר אילצה אותו לעבוד בעבודה אותה סיווגה כעבודה חיונית בשעת חירום. נושא זה מורכב וככל הנראה יתברר בהמשך.

בכל מקרה, ממליץ עו"ד סאמי אבו ורדה לעובדים במשק בתקופה זו, לנקוט באמצעי זהירות מקסימאליים בהתאם לתנאי עבודתם ואם , חס ושלום, יחלו בקורונה, לשמור את כל התיעוד הרפואי על מנת לממש את זכויותיהם.

מה יהיה שכרו של עובד שהיה בבידוד?

משרד הבריאות קבע ש-14 ימי הבידוד הראשונים יחשבו כימי מחלה ללא צורך בהצגת תעודת מחלה. חוק דמי מחלה קובע עבור היום הראשון אין העובד זכאי לתשלום. עבור היום השני והשלישי יקבל 50% משכרו ומהיום הרביעי הוא יקבל שכר מלא. בהמשך יתברר האם ימי המחלה יהיו על חשבון המעביד או ניצול ימי חופשה של העובד או חל"ת( חופשה ללא תשלום) על חשבון ביטח לאומי או פיצוי אחר מהמדינה. כל זה יתברר בהמשך.

האם ניתן לפטר עובד שהיה בבידוד?

חוק דמי מחלה קובע שמעסיק לא רשאי לפטר עובד  שנעדר עקב מחלה. ההוראות שניתנו עכשיו גם קובעות שהמעביד אינו יכול לדרוש מעובד שנמצא בבידוד להגיע לעבודה. אסור לאפשר לעובד להיכנס למקום העבודה גם אם הוא רוצה ואסור לפטר אותו.

עו"ד סאמי אבו ורדה
עו"ד סאמי אבו ורדה
כתבות מעניינות נוספות
הבחירה המושלמת לאריזות מזון ומשקאות
קופסאות טייק אווי   הצורך בקופסאות טייק אווי איכותיות הולך וגובר ככל...
הישג יוצא דופן למרכז חינוך ליאו באק: שני זוכים בחידון התנ"ך הארצי לנוער ייצגו את ישראל בחידון העולמי
אתמול התקיים בהיכל התרבות בכפר סבא חידון התנ"ך הארצי לנוער....
בחדר הילדים ובחדר הטיפולים: עובדת סוציאלית במלחמה
בזמן שבעלה שירת במילואים כ־300 ימים, כרמית שמיר, עובדת סוציאלית...
יאיר מלכה מבעלי רשת ביגה, בכירי ועובדי הרשת מתגייסים למען צוותי בית חולים רמב"ם
על רקע ההסלמה הביטחונית והמתקפות על אזור חיפה והצפון מצד...
גיא מחייך מלמעלה: קבוצת המנהיגות "שגרירי החיוך של גיא " חילקה מאות משלוחי מנות לכבודו ולזכרו
גם השנה ממשיכים ביוזמה הנפלאה  והמרגשת של קבוצת המנהיגות "שגרירי...
רופא שיניים שיקום הפה והלבנת שיניים בלייזר: הדרך לחיוך מושלם
רופא שיניים שיקום הפה בחירת רופא שיניים שיקום הפה היא החלטה...
ברוכים הבאים למדריך המלא לשיפור בריאות הפה והחניכיים
יתרונות ציפוי חרסינה לשיניים מושלמות בין הטיפולים הפופולריים ביותר בתחום האסתטיקה...
המדריך המלא לבחירת מוצרים לתינוקות
היתרונות של כסא בטיחות צ'יקו   כאשר מדובר בבטיחות תינוקות ברכב, הבחירה...
עורך דין פתיחת חברה שמלווה את התהליך כבר מהשלב הראשון
הקמת חברה חדשה היא תהליך משפטי ומנהלי שדורש דיוק ותכנון...
מרגש: אימהות של בנות ובני מצווה במפגש להעצמה וחיבור לשורשים
מפגש האימהות האינטימי עם בנותיהן התקיים כחלק מתוכנית שנת בת...
דילוג לתוכן