זוגות בתחילת דרכם כיום מעדיפים להתנהל ולהתנהג בחוכמה וברציונליות האחד כלפי השני כולל כל מה שקשור לנושא של כספים ורכוש שהם מגיעים איתם למערכת היחסים החדשה והרצינית. הם רוצים כבר בשלב ההתחלתי לקבל החלטות שתהיינה נוגעות למקרה או מצב שבו הם נפרדים ורוצים להגן על רכוש או כספים ששייכים להם. מה שבעבר היה מכונה הסכם ממון כיום מקבל התייחסות של הסכם זוגיות וחשוב לערוך אותו ביחד עם אנשי מקצוע מהתחום שיש להם ניסיון והם יידעו בדיוק איך צריך להיראות ההסכם של כל זוג. עריכת של הסכם כזה חייבת להיות אישית ופרטנית.
מה המשמעות של הסכם זוגיות?
אפשר להסתכל על הסכם זוגיות כמה נקודות מבט – האחת היא הסכם ממון לכל דבר ועניין. השנייה היא הסכם שותפות. שני אנשים שמקבלים החלטה הדדית ומוסכמת לבלות את החיים ביחד תחת קורת גג אחת ולנהל משק בית משותף. בהסכם יפורטו כל ההסכמות בנוגע לדרך שבה התנהלות זו תבוא לידי ביטוי הלכה למעשה. נקודת המבט השלישית היא דרך ההתנהלות במידה שהזוגיות תסתיים, ללא קשר למתי זה יקרה או באילו נסיבות. יתכן ויהיה מדובר בהחלטה משותפת להיפרד ויתכן גם שמי מבני הזוג ילך לעולמו. בהסכם יהיה מפורט מה לעשות ואיך להתנהל. ההסכם הוא מסמך משפטי מחייב בעל תוקף שיכובד בבית משפט.
איך ניגשים לנושא של חתימה על הסכם
אין ספק שיש משהו מרתיע ברצון של מי מהצדדים לחתום על הסכם זוגיות ולהעלות את הנושא לשיחה בקול רם. מיד עולות תחושות של חוסר אמון או רצון לשמור על רכוש וכספים בלי לחלוק אותם אך כאן תיכנס לתמונה התרומה הגדולה של אנשי המקצוע שילוו את עריכת ההסכם ומכיוון שיש להם ניסיון רב בכך הם יידעו להסביר ולהבהיר בדיוק מה המשמעות כדי ששני הצדדים ישתכנעו ויבינו שבהחלט יתכן שההסכם הזה מתאים להם.
מתעניינים בחתימה על הסכם זוגיות? אל תעשו את זה לבד! פנו אל נישרי מגשרים וקבלו ליווי, מידע וסיוע פרטני שיתאים לכם.