Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

הדחה כפולה – כיצד לתפעל נכון ולנקות את מדיח הכלים

הדחה כפולה – כיצד לתפעל נכון ולנקות את מדיח הכלים
תמונה: יח"צ

כולם מבינים שללא מדיחי הכלים החיים היו נראים הרבה פחות יפים ונקיים, מאחורי הררי צלחות, כוסות וסירים, זה מה שהפך את מדיחי הכלים למכשיר שהוא Must בכל מטבח, רחוק מהדימוי הקודם שהיה לו כמותרות. עם גדילת השוק, נכנסו עשרות רבות של מותגים וחברות המוכרות שפע של אפשרויות. השוק היום מונה מותגים רבים וסוגי מדיחים מגוונים, מדיח צר או רחב,  מדיח רגיל הניצב בחלל הבית, אינטגרלי, או חצי ואינטגרלי,  אשר מיועדים להשתלב בנישה ייעודית בין ארונות המטבח, לבחירת מדיח אינטגרלי, לחצו:

https://www.electroclick.co.il/category/מדיח-אינטגרלי

למען האמת, זה לא משנה איזה מדיח יש במטבח, חשוב מאוד לתפעל אותו בהתאם להוראות היצרן, בדרך כלל מדובר על הפעלה פשוטה ועל תחזוק וניקיון שוטפים ופשוטים. ניתן לראות כי רוב האנשים מאוד מקפידים לשטוף את הכלים טרם הכנסתם למכונה, הם מבינים שזה מונע תקלות וסתימה של צינורות המים והמשאבות, אך רבים מהם, אינם חושבים על הצורך של המכשיר גם הוא בהתנקות. מדיח כלים חייב אף הוא לעבור אחת לתקופה תהליך של ניקוי וחיטוי, זה ישמור על בריאות המשתמשים בו ולמעשה גם על אורך חייו. 

הדחה כפולה - כיצד לתפעל נכון ולנקות את מדיח הכלים
תמונה: יח"צ

תהליך הניקוי מתחיל עוד בשלב סידור הכלים טרם ההפעלה, אז כפי שנאמר חובה לנקות את הצלחות משאריות מזון ולסדר את הכל בצורה מאורגנת ללא חסימה של הממטרות הפנימיות. המדיח יוכל לעבוד באופן תקין רק אם הכלים יעמדו בהתאם למקומם מתקן וללא הפרעה או חסימה ש המים מלהגיע לכל פינות המכונה. 

בין אם מדובר על מדיח רגיל או אינטגרלי, על מנת לשמור על אורך חיי המוצר, מומלץ להשתמש רק במוצרי ניקוי מתאימים, כגון טבליות או ג'ל ניקוי מותאמות, נוזל הברקה ועוד, אסור לשים נוזל כלים רגיל או כל סבון אחר ומוטב להימנע משימוש.  

ניקיון המכשיר עצמו צריך להתבצע בהתאם לשימוש במדיח הכלים, ניקיון תדיר ימנע מחומרים שונים ושאריות מזון להצטבר ולפגום באיכות הניקיון של הכלים.  אחת לתקופה צריך לפתוח את הצינור המחבר את המדיח לברז המים ולנקות את הפילטרים, יש לנקות את ה"ממטרות" המתיזות מים בפנים המכשיר, הן ניתנות לשליפה בקלות. חשוב לנקות בעדינות רבה  את חורי הרסס באמצעות מחט או קיסם דק. מומלץ מאוד גם לנקות את חלקו התחתון של המדיח, יש שם מצבור של שאריות אוכל ולכלוך אשר יורדות מהכלים. 

את ניקיון המדיח עצמו חשוב לעשות בעודו ריק אחת לכמה חודשים עם טבליה המיועדת לכך או בחומרים טבעיים. ניתן להצטייד בסודה לשתייה, חומץ, מברשת עדינה וסמרטוט עדין. לנקות באמצעות סודה לשתייה ומטלית יבשה ולהפעיל את המכשיר לאחר מכן עם כוס חומץ. בשני המקרים המדיח יבריק. חשוב להדגיש כי גם מוצרי הפרימיום היוקרתיים ביותר, המדיחים הגדולים והקטנים, הרגילים והאינטגרלים. כולם זקוקים לניקיון על מנת להמשיך ולנקות את הכלים בצורה איכותית ולאורך זמן.  

כתבות מעניינות נוספות
עונת הקיץ בפתח: לאיזה סוגי פרחים ניתן לצפות?
ככל שהשמש מטפסת גבוה יותר והימים מתארכים, נדמה שהאדמה עצמה...
צפון יוון המופלאה
מה המשמעות של יוון עבורכם? בעוד שרבים מדמיינים חופים זהובים,...
האם כדאי לבחור שירותי אריזה בתהליך מעבר דירה?
לעבור דירה זה לא דבר קל. על אף שמדובר על...
עורכת דין אולגה קוטלניקוב – אילו שירותים משפטיים תוכלו לקבל מהמשרד שלנו?
כשאתם זקוקים לסיוע משפטי בתחום האזרחי, הדרך הקלה ביותר למצוא...
חברת סיליס מערכות חשמל: השירותים החדשניים שהופכים את החיים לקלים יותר
חברת מערכות חשמל, SELES, רכשה ניסיון רב שנים במעורבות בפרויקטים...
מרכז לימודים אלון: לעידוד ההתפתחות המקצועית
אם אתם עומדים כעת בצומת דרכים בחיים, תוהים לאן לפנות...
החשמלאי שיציל אתכם מכל תקלת חשמל בחיפה
תושבי חיפה שסובלים מתקלות בחשמל או כאלו שזקוקים להתקנה ותיקון...
הסכם זוגיות
הסכם זוגיות
זוגות בתחילת דרכם כיום מעדיפים להתנהל ולהתנהג בחוכמה וברציונליות האחד...
כמה דברים שחשוב לדעת לגבי חוזים
חוזה הוא הסכם בעל תוקף משפטי אשר ניתן לאכיפה ע"י...
שקילת משאיות: חשיבות ביצוע התהליך בטכנולוגיות מתקדמות
כדי לוודא שרכבים גדולים עומדים במגבלות המשקל החוקיות ועוזרים לבעלי...