הדחה כפולה – כיצד לתפעל נכון ולנקות את מדיח הכלים

הדחה כפולה – כיצד לתפעל נכון ולנקות את מדיח הכלים
תמונה: יח"צ

כולם מבינים שללא מדיחי הכלים החיים היו נראים הרבה פחות יפים ונקיים, מאחורי הררי צלחות, כוסות וסירים, זה מה שהפך את מדיחי הכלים למכשיר שהוא Must בכל מטבח, רחוק מהדימוי הקודם שהיה לו כמותרות. עם גדילת השוק, נכנסו עשרות רבות של מותגים וחברות המוכרות שפע של אפשרויות. השוק היום מונה מותגים רבים וסוגי מדיחים מגוונים, מדיח צר או רחב,  מדיח רגיל הניצב בחלל הבית, אינטגרלי, או חצי ואינטגרלי,  אשר מיועדים להשתלב בנישה ייעודית בין ארונות המטבח, לבחירת מדיח אינטגרלי, לחצו:

https://www.electroclick.co.il/category/מדיח-אינטגרלי

למען האמת, זה לא משנה איזה מדיח יש במטבח, חשוב מאוד לתפעל אותו בהתאם להוראות היצרן, בדרך כלל מדובר על הפעלה פשוטה ועל תחזוק וניקיון שוטפים ופשוטים. ניתן לראות כי רוב האנשים מאוד מקפידים לשטוף את הכלים טרם הכנסתם למכונה, הם מבינים שזה מונע תקלות וסתימה של צינורות המים והמשאבות, אך רבים מהם, אינם חושבים על הצורך של המכשיר גם הוא בהתנקות. מדיח כלים חייב אף הוא לעבור אחת לתקופה תהליך של ניקוי וחיטוי, זה ישמור על בריאות המשתמשים בו ולמעשה גם על אורך חייו. 

הדחה כפולה - כיצד לתפעל נכון ולנקות את מדיח הכלים
תמונה: יח"צ

תהליך הניקוי מתחיל עוד בשלב סידור הכלים טרם ההפעלה, אז כפי שנאמר חובה לנקות את הצלחות משאריות מזון ולסדר את הכל בצורה מאורגנת ללא חסימה של הממטרות הפנימיות. המדיח יוכל לעבוד באופן תקין רק אם הכלים יעמדו בהתאם למקומם מתקן וללא הפרעה או חסימה ש המים מלהגיע לכל פינות המכונה. 

בין אם מדובר על מדיח רגיל או אינטגרלי, על מנת לשמור על אורך חיי המוצר, מומלץ להשתמש רק במוצרי ניקוי מתאימים, כגון טבליות או ג'ל ניקוי מותאמות, נוזל הברקה ועוד, אסור לשים נוזל כלים רגיל או כל סבון אחר ומוטב להימנע משימוש.  

ניקיון המכשיר עצמו צריך להתבצע בהתאם לשימוש במדיח הכלים, ניקיון תדיר ימנע מחומרים שונים ושאריות מזון להצטבר ולפגום באיכות הניקיון של הכלים.  אחת לתקופה צריך לפתוח את הצינור המחבר את המדיח לברז המים ולנקות את הפילטרים, יש לנקות את ה"ממטרות" המתיזות מים בפנים המכשיר, הן ניתנות לשליפה בקלות. חשוב לנקות בעדינות רבה  את חורי הרסס באמצעות מחט או קיסם דק. מומלץ מאוד גם לנקות את חלקו התחתון של המדיח, יש שם מצבור של שאריות אוכל ולכלוך אשר יורדות מהכלים. 

את ניקיון המדיח עצמו חשוב לעשות בעודו ריק אחת לכמה חודשים עם טבליה המיועדת לכך או בחומרים טבעיים. ניתן להצטייד בסודה לשתייה, חומץ, מברשת עדינה וסמרטוט עדין. לנקות באמצעות סודה לשתייה ומטלית יבשה ולהפעיל את המכשיר לאחר מכן עם כוס חומץ. בשני המקרים המדיח יבריק. חשוב להדגיש כי גם מוצרי הפרימיום היוקרתיים ביותר, המדיחים הגדולים והקטנים, הרגילים והאינטגרלים. כולם זקוקים לניקיון על מנת להמשיך ולנקות את הכלים בצורה איכותית ולאורך זמן.  

כתבות מעניינות נוספות
טעם הטבע: סיורי ליקוט וצמחים עם כל המשפחה
סיור ליקוט הוא טיול מודרך שבו לומדים לזהות צמחי בר...
באיזה שלב מומלץ לפנות לעורך דין פלילי?
הפניה לעורך דין פלילי צריכה להיות בשלב מוקדם ככל האפשר,...
תהליך הפקת האירועים- המדריך המלא
ישנם מרכיבים רבים שתורמים להפקת אירוע. זיהוי והבנה של המשימות...
עבודה מועדפת בחקלאות לחיילים משוחררים
לחקלאות תפקיד חיוני בכלכלה ובתרבות הישראלית. עבור חיילים משוחררים, עבודה...
ברוקלין פינת מוריה
ברוקלין 17, פיצה בר, נפתח לאחרונה בשד' מוריה, והוא מביא...
היתרונות של דלתות כניסה חשמליות
כאשר אנו מדברים על דלת כניסה חשמלית, אנו מדברים על...
משחקי קופסא מומלצים למשפחה: חוויה מחברת ומרגשת לכל גיל
משחקי קופסא הם הרבה יותר מסתם משחק – הם פותחים...
פעילות ענפה בלשכת המסחר חיפה: מהלכים דיפלומטיים לחיזוק הכלכלה האזורית
לשכת המסחר והתעשייה חיפה והצפון מגבירה את מאמציה הבינלאומיים, כחלק...
קייטרינג לשבת חתן: איך להפוך את השבת לחגיגה בלתי נשכחת
שבת חתן היא אחד הרגעים המרגשים והמשמעותיים ביותר בדרך לחתונה....
כל הסיבות לבחור במצלמה תרמית לאיתור נזילות
אם אתם חושדים שיש אצלכם נזילה בקיר וממש עכשיו השלמתם...
דילוג לתוכן