בשורה למערכת החינוך בחיפה: העירייה מקדמת לראשונה תוכנית אב לחינוך, הנערכת לעשור הקרוב

בשורה למערכת החינוך בחיפה: העירייה מקדמת לראשונה תוכנית אב לחינוך, הנערכת לעשור הקרוב
צילום: ראובן כהן, דוברות עיריית חיפה

בשבוע שעבר נערכה, לראשונה בחיפה, ישיבת התנעה לבניית תוכנית אב לחינוך בעיר. הישיבה נערכה בהובלתן של ראש העיר, ד"ר עינת קליש רותם ומחזיקת תיק החינוך, סיגל ציוני, בהשתתפות אנשי מינהל החינוך, מינהל ההנדסה מינהל הכספים וצוותיהם המקצועיים.

בישיבה הארוכה דנו בתחילה בהיערכות מעמיקה לקראת שנת הלימודים הבאה (תשפ"א), תוך התייחסות לצרכי הבינוי הקיימים והעתידיים, ויצירת מיפוי לתשתיות, כך שיתאימו לצרכי מוסדות החינוך בראייה רב מערכתית על כל הרצף.

בהמשך התקיים דיון מעמיק גם בראייה לטווח ארוך, בבניית תוכנית אב לחינוך שייתן מענה לצרכי האוכלוסייה המשתנים ברחבי העיר, ויקיף את צרכי כלל הקהילות בעיר – החילוניות והדתיות, הערביות והיהודיות. התוכנית תכיל את צרכי בתי הספר הן במישור הפדגוגי קהילתי והן במישור התכנוני והפיזי .

אירוע זה הינו בשורה לעיר: לראשונה מתבצעת חשיבה על תהליכי ההתחדשות העירוניים ועל הצורך בהתאמת הסביבה החינוכית לצפי אכלוס השכונות החדשות המתוכננות להיבנות בעיר.

מטרת התוכנית לבנות בסיס לפיתוח מערכת החינוך באופן מיטבי ורלוונטי לעשור הקרוב בראייה מערכתית וכוללת.

בישיבה סוכם, כי בניית התוכנית תיעשה בשיתוף עם משרד החינוך, שנתן את תמיכתו לתחילתם של מהלכים גדולים אלה.

מחזיקת תיק החינוך, חברת המועצה, סיגל ציוני: "אנו גאים להוביל תהליכים מקצועיים אמיתיים, מחוללי שינוי ופורצי דרך, תוך גיוס כל השותפויות במרחב החינוכי קהילתי. תהליכים אלה יביאו לשינוי תפיסתי מהותי וליצירת מערכת חינוך מוצלחת, רלוונטית ומותאמת, במטרה להפוך את חיפה לראשונה בחינוך".

ראש העיר, ד"ר עינת קליש רותם: "התחדשות חיפה ושכונותיה נמצאת בראש סדרי העדיפות שלי. העיר לא תצליח לחדש ולהתחדש אם תחום החינוך לא יתקדם יחד איתה, בהלימה. אני שמחה לראות כיצד חזון לעיר מצליח להוביל תהליכים משמעותיים רחבי היקף. בישיבה למדנו מראשי המינהלים עצמם, כי זו הפעם הראשונה אי פעם בה רוכזו כלל גורמי המקצוע בעירייה לתכנון עמוק ומקיף. בעזרת הצוותים המסורים שלנו, ויחד עם משרד החינוך, נבנה תוכנית אב, שתיתן מענה ותנאים מיטביים להצלחה לתלמידי העיר וצוותי ההוראה בשנים הבאות קדימה."

העירייה מקדמת לראשונה תוכנית אב לחינוך
צילום: ראובן כהן, דוברות עיריית חיפה
כתבות מעניינות נוספות
מחדשים את חיפה: אורון נדל״ן זכתה במכרז דיירים לפרויקט פינוי־בינוי ותבנה כ-215 דירות בשכונת יד לבנים בעיר
חברת אורון נדל״ן ממשיכה להרחיב את פעילותה בתחום ההתחדשות העירונית,...
השיא העולמי של "מתנת חיים": יעל הררי, תושבת חיפה, ותרומת הכליה שמשנה חיים
אלפיים גברים ונשים נכנסים מרצונם החופשי לחדר ניתוח ומוותרים על...
פורים של אדרנלין בחיפה: 'פסטיבל אתגרים' חווייתי לכל המשפחה
בין האתגרים שיוצעו בפסטיבל שיערך בעופר גרנד קניון:  אתגר השור...
הגביע שלהם: נבחרת הכדורסל של ליאו באק זכתה בגביע בטורניר בטורונטו
בטורניר הכדורסל היוקרתי שנערך בטורונטו, קנדה, העפילה נבחרת הבנות של...
מצוינות טכנולוגית בליאו באק: התלמידים בנו והדפיסו מודלים בתלת ממד
בחטיבת הנעורים במרכז חינוך ליאו באק הקדישו שבוע לחינוך מדעי...
מתחם הקניות חוצות המפרץ וקרן קיימת לישראל (קק"ל) יוצאים לרגל ט"ו בשבט בקמפיין חברתי
לשיקום נזקי השרפות, נטיעות חדשות, שימור שטחים ושיקום אזורים טבעיים...
האמן הבינלאומי טומי כהן מגיע לראשונה לצפון הארץ: פותח גלריית פופ אפ נודדת בעופר גרנד קניון חיפה
התערוכה מציגה אמנות עכשווית בפורמט דיגיטלי תוצג לקהל הרחב החל החל...
"נוטעים יחד": חג האילנות ביערות, בפארקים ובקהילה- אירועי ט"ו בשבט עם קק"ל
קרן קימת לישראל מזמינה את הציבור לחגוג את חג האילנות...
האם הבת של המלכה החיפאית רוצה לרשת את הכתר?
אמן האיפור הבינלאומי, ירין שחף, על מפגש עם הדור הבא...
שיקום קרוב לבית: מכון שיקום יום של כללית בגרנד קניון חיפה
בכללית מחוז חיפה וגליל מערבי נפתח בשנה האחרונה מכון שיקום...
דילוג לתוכן