חיפה היא מקום מעולה לחיות בו ומקום עוד יותר מוצלח ללמוד בו. גם הטכניון וגם אוניברסיטת חיפה מציעים רמת לימודים גבוהה מאוד ובהתאם תואר נחשב, סביבה מטופחת, קרבה לנופים מהיפים בארץ (כולל מרחק הליכה מיערות הכרמל), שכר דירה זול בהשוואה לתל אביב ועם קצת מזל גם מפגשים אקראיים עם חיות בר חביבות. כדי לשדרג עוד יותר את החוויה, כדאי להוריד את הקורסים באנגלית מהלו"ז – כדי שיישאר לכם יותר זמן פנוי ללימודים במסלול שבחרתם וגם לבילויים בעיר היפה.
איך נפטרים מהקורסים באנגלית?
כל סטודנט וסטודנטית במוסדות האקדמיים בישראל, כולל כמובן אלה שבחיפה, חייבים להגיע לרמת אנגלית גבוהה עד לסוף השנה הלפני אחרונה של התואר. הדרך לכך עוברת במספר קורסים באנגלית: טרום בסיסי, בסיסי, מתקדמים א' ומתקדמים ב'. דרך אחרת, קצרה יותר ומוצלחת הרבה יותר, היא קבלת פטור מאנגלית, מכל הקורסים או לכל הפחות מחלקם.
אז איך נפטרים מקורסים באנגלית? פשוט: מקבלים ציון גבוה מספיק במבחן אמיר או במבחן אמירם.
איזה מבחן מומלץ כדי להיפטר מקורסי האנגלית – אמיר או אמירם?
מבחני אמיר ואמירם מאפשרים לסטודנטים בחיפה לדלג על קורסי האנגלית. ככל שהציון גבוה יותר, כך נדרשים פחות קורסים בשפה חשובה זו, וציון של 134 או יותר מקנה פטור מלא מכל הקורסים.
ההבדל העיקרי בין אמיר לאמירם הוא שהאחרון מתבצע מול מחשב. מעבר להבדל הטכני, יש באופן טבעי גם שוני מהותי: במבחן אמיר יש 3 פרקים. בכל פרק ניתן לחזור אחורה לכל שאלה שהנבחן דילג עליה או לא בטוח לגבי התשובה. במבחן אמירם אין את האופציה הזו, ומצד שני כשעונים מהר על שאלה לא מקבלים יותר זמן לשאלות הבאות – כך שתכנון הזמן לשני המבחנים שונה לגמרי. בכל מקרה ההמלצה היא לבחור במבחן שמתאים לאופי של הנבחן.
איך להגיע לציון הדרוש במבחני אמיר ואמירם?
הגעה לציון גבוה ככל האפשר מחייבת הכנה מדוקדקת. קודם כל חשוב לרכוש אוצר מילים רחב, ובפרט של מילים שעשויות להופיע במבחן. בנוסף יש לתרגל את כל סוגי השאלות – גם השלמת משפטים, גם ניסוח מחדש של משפטים וגם הבנת הנקרא. מאחר שכאמור נדרש תכנון זמן שונה למבחן אמיר ולמבחן אמירם, כדאי לפתור מבחנים שלמים וכך לתרגל את העמידה בזמנים בהתאם לסוג המבחן שנבחר. קורס הכנה אונליין הוא הדרך היעילה ביותר להגיע למבחן עצמו, בין אם אמיר ובין אם אמירם, מוכנים לגמרי, ולקבל את אותו פטור מיוחל.