RISING: הסרט הראשון על המאבק למען הדמוקרטיה בישראל בהקרנת בכורה עולמית בסינמטק חיפה

RISING: הסרט הראשון על המאבק למען הדמוקרטיה בישראל בהקרנת בכורה עולמית בסינמטק חיפה
צילום--אורנה נאור

הסרט ״RISING: קולות של מאבק ותקווה״ מביא תיעוד נדיר של התהוות המחאה האזרחית בישראל, ועוקב אחר אנשים מן השורה שהפכו לדמויות מרכזיות במאבק על עתידה של המדינה, בתקופה הסוערת בתולדותיה • הקרנת בכורה עולמית תתקיים ביום שישי בסינמטק חיפה, ותלווה בפאנל בהשתתפות אנשי תרבות, אקדמיה וחברה אזרחית.

אחרי שנתיים של שיתוף פעולה ישראלי־אוסטרלי, הסרט התיעודי ״RISING: קולות של מאבק ותקווה״ יוקרן בהקרנות בכורה עולמיות בישראל, לפני יציאתו המתוכננת לאקרנים ברחבי העולם. הסרט מביא לראשונה למסך את סיפורה של המחאה האזרחית בישראל, שהוציאה מאות אלפי בני אדם לרחובות והפכה לאחת מתנועות המחאה הגדולות בעולם.

מהתהוותה של המחאה חסרת התקדים נגד ההפיכה המשטרית, דרך הטראומה הלאומית של השבעה באוקטובר והמאבק להשבת החטופים, ועד למאבקים שממשיכים לעצב את החברה הישראלית כיום, בצל מערכת בחירות גורלית לעתידה של המדינה, ״RISING״ עוקב אחר חמישה אזרחים מן השורה שלא תכננו להפוך לדמויות ציבוריות או למובילי מאבק, אך מצאו את עצמם פועלים מתוך תחושת אחריות אישית ואזרחית. המבט האישי הופך את הסרט לחוויה שמעוררת הזדהות אצל הצופה ומציבה אותו מול שאלות על עתידה של המדינה ועל האחריות האישית של כל אזרח בישראל בתקופה הנוכחית.

לאחר קרנות בכורה עולמיות מלאות שהתקיימו במוזיאון תל אביב לאמנות ובסינמטק ירושלים, RISING מגיע כעת גם לחיפה. הקרנת הבכורה בסינמטק חיפה תתקיים ביום שישי, 12.6, בשעה 11:00, ולאחריה ייערך פאנל מיוחד תחת הכותרת ״ישראל של המחר״.

בפאנל ישתתפו משה רדמן, יזם הייטק וממובילי המאבק לשמירה על ישראל דמוקרטית, ועודד רונן, כוריאוגרף, ממקימי חמ״ל הנעדרים וממובילי מחאת שער בגין – שתי דמויות מרכזיות שאחריהן עוקב הסרט. לצידם ישתתפו פסית שיח, אשת חינוך, חברת הקיבוץ הדתי מעלה גלבוע וממובילות ״דתיים ציונים דמוקרטים״ ומחאת צומת עין הנציב; והגר ברודץ, פדוית שבי מכפר עזה שנחטפה ב־7 באוקטובר עם שלושת ילדיה ועם הפעוטה אביגיל עידן, ושוחררה לאחר 51 ימים במסגרת עסקת החטופים הראשונה. את הפאנל תנחה טל אלישב, מנחת קבוצות וממובילות מחאת שער בגין.

״RISING״ מותיר את הצופה עם מחשבות על אחריות חברתית, כוח אזרחי, היכולת של חברה שסועה למצוא מחדש תקווה, ומציב במרכזו שאלות בוערות: האם אזרחים יכולים לעצור הידרדרות לשלטון כוחני? כיצד שומרים על אנושיות בתוך כאוס? האם תנועה אזרחית יכולה להציע דרך לריפוי קולקטיבי? ומה מקומו ותפקידו של האדם הפרטי?

הסרט בוים והופק על ידי אסתר טאקץ, במאית ומפיקה אוסטרלית שיצירותיה הוקרנו בפסטיבלי קולנוע בינלאומיים וזכו בפרסים רבים ברחבי העולם. טאקץ, פסיכולוגית טראומה בהכשרתה, עוסקת במשך שנים בקשר שבין קולנוע וטראומה, ואת העיסוק הזה היא מביאה גם אל ״RISING״. לצדה שותפים להפקה אנשי קולנוע וטלוויזיה מובילים, בהם העורך אורי מזרחי, המפיקה השותפה רוית גלאנס מעצב הסאונד אנדרו מקגראת׳ והמפיק פיט פילי.

רונן, ממובילי מחאת בגין ומקימי חמ״ל הנעדרים לאחר השבעה באוקטובר, מקדם בשנים האחרונות מסעות הסברה מול קהילות יהודיות ברחבי העולם. במפגשים עם הקהילה היהודית במלבורן שבאוסטרליה הכיר את טאקץ, וחבר אליה ליצירת ״RISING״. על הליך העבודה על הסרט הוא מספר:

״בהתחלה חשבנו שאנחנו מתעדים מחאה. אבל ככל שהזמן עבר, הבנו שאנחנו מצלמים משהו הרבה יותר עמוק על החברה הישראלית ברגעים מאוד קיצוניים שלה. אנשים שאיבדו אמון, אנשים שנשברו, אנשים שיצאו לרחוב כי הרגישו שאין להם ברירה אחרת״

זהו סרט הקולנוע הראשון באורך מלא שמספר את סיפורן של השנים האחרונות בישראל דרך האנשים שלא חיכו שמישהו אחר יפעל במקומם. אנשים רגילים, שנקלעו למציאות קיצונית, ובתוך השבר ניסו לשמור על אנושיות, סולידריות ותקווה לעתיד אחר״.

כתבות מעניינות נוספות
שניים משלנו: ראובן עטר ומשה דץ מובילים את הקמפיין החדש של לאוס מדיה החיפאית
חברת הפרסום והדיגיטל מהעיר מחברת לראשונה בין שני הגיבורים המקומיים...
חודש של פסטיבל לכל המשפחה בעופר גרנד קניון חיפה: ארבעה פסטיבלים מרהיבים, עשרות אטרקציות ופעילויות לילדים ולהורים ללא תשלום במהלך חודש אוגוסט
עופר גרנד קניון חיפה, מקבוצת קניוני עופר, יערוך באוגוסט חודש...
תיאטרון Center Stage Israel מציג קומדיה חדשה BALAGAN
תיאטרון הסטודיו, שד' הנשיא 142, חיפה חמישי 30.7 ב 20:00 יד...
אלופת ישראל בטניס שולחן: סופי אפללו תלמידת כיתה ג' מחטיבת כיתות היסוד ליאו באק
גאווה גדולה במרכז חינוך ליאו באק על זכייתה הכפולה של...
“היהלומים של גיא”: הספר שכתבו תלמידי החינוך המיוחד לזכר רס”ן גיא נזרי הי”ד
תלמידי “כיתת אלה” בבית הספר לחינוך מיוחד “אור הים -...
אייר חיפה תפעיל טיסות סדירות בקו נתב"ג-רמון
החברה מתכננת להפעיל החל מסוף אוקטובר עד 10 טיסות יומיות...
"שם פרטי" מגיעה לחיפה
הקומדיה הצרפתית השנונה בכיכובה של גלית גיאת, בן פרי, אמיר...
בזמן שאיראן מכשירה 240 אלף מהנדסים בשנה, פי 35 מישראל: התוכנית של "עתידים" והטכניון שמביאה את היתרון הטכנולוגי מהפריפריה
פער גלובלי מדאיג בהכשרת מהנדסים מציב אתגר דרמטי לתעשיית ההייטק...
שמים את הצפון במרכז – פסטיבל "הצפון בפריים" התקיים במכללת אורנים
פסטיבל "הצפון בפריים", המציב את אתגרי הצפון במרכז, התקיים בחמישי...
רשת הפרימיום מוזס שופ השלימה את הכשרת כלל סניפיה בישראל: סניף זכרון יעקב הפך השבוע לכשר ומסמן את השלמת המהלך שבמסגרתו כל 18 סניפי מוזס שופ פועלים כיום תחת כשרות
רשת MOSES SHOP  (מוזס שופ) מקבוצת BBB, הנחשבת לפרימיום בענף...
דילוג לתוכן