זו השנה השלישית בה תורמת KLA ישראל מלגות לסטודנטים ערבים מצטיינים הלומדים בטכניון, לימודי תואר ראשון בפקולטות להנדסת חשמל, תוכנה, חומרים וביוכימיה. גם השנה התקיים הטקס בהובלת פרופ׳ חוסאם חאיק סגן נשיא הטכניון, דיקן לימודי הסמכה ועוזר משנה בכיר לשוויון הזדמנויות בטכניון, אולם הפעם באמצעות הזום.

קרדיט תמונה: צילום יח"צ
ויקי פלטניק, מנהלת גיוון והכללה אירופה וישראל ב- KLA דברה על המצוינות שהיא נר לרגליה של החברה ומאפשרת ל- KLA להוביל את השוק לאורך שנים. "ערך המצוינות הוא זה שמנחה אותנו גם להשקיע בטיפוח מצוינות במוסדות להשכלה גבוהה. אנחנו רואים כי משנה לשנה מספר הסטודנטים המצטיינים עולה ומבחינתנו אתם העתיד של ההייטק הישראלי, במיוחד בגליל" אמרה פלטניק והזמינה את הסטודנטים להשתלב גם ב- KLA.
במקום טקס הענקת תעודה ולחיצת ידיים, שתפו המארגנים את תעודות ההצטיינות, בזו אחר זו, על גבי המסך, וכל סטודנט שתעודתו הוצגה לראווה הציג את עצמו והסביר מה הכלים או הכוחות שדוחפים אותו להצטיין.
אף סטודנט לא דיבר על הכישרון הטבעי שלו, אמר פרופ' חיאק בתום דברי הסטודנטים, ומנה את הסיבות של הסטודנטים להצטיינות: אהבה למקצוע, ניהול נכון של הזמן, פוקוס או העמקה בתחום הלימוד. המצוינות היא דרך ומצריכה עבודה קשה והשקעה מתמדת אמר.
בסיכום האירוע אמרה פלטניק כי 40% מעובדי KLA מחזיקים בתארים מתקדמים וכי היא מעודדת את הסטודנטים להמשיך לתואר שני ושלישי. פרופ' חיאק, המשיך את דבריה והזהיר בעליצות כי יש לו את פרטי הקשר של הסטודנטים והוא בהחלט מתכוון לרדוף אחריהם לחזור לטכניון ללימודי המשך.
בטקס בשנה שעברה אמרה פלטניק כי היא מבטיחה לשאת השנה דברים בערבית. ובכן, השנה פתחה את דבריה במילה "מרחבא" אולם בשנה הבאה בוודאי תוכל להרחיב, זאת לאור קורס ללימוד ערבית שמתבשל כעת ב- KLA וצפוי להתחיל בקרוב, כמענה לדרישה מצד העובדים.