עם היציאה משוק העבודה אל תקופת הפנסיה, מוצאים עצמם גמלאים רבים עם זמן פנוי מהרגיל, אותו מבקשים הם להעשיר בחוויות וידע חדש, כאשר אליהם חוברים גם רבים מבני הגיל השלישי וגיל הזהב אשר מחפשים אחר פעילויות מותאמות אשר נועדו לייצר מסגרת חברתית נעימה ונוחה.

בניגוד להרצאות וסדנאות המיועדות לקהל הצעיר יותר וכוללים היבט יישומי ומעשי, הרצאות לגמלאים מיועדות בראש ובראשונה לספק הנאה, העשרה וידע שאין בהכרח יבוא לידי ביטוי באופן מעשי. בין תחומי העניין השונים בהם מוצאים גמלאים עניין רב בימנו, ניתן למנות בין היתר את הנושאים החשובים הבאים:
- בריאות – הגיל השלישי טומן בחובו לא מעט תחלואות ומגבלות, ומלבד הליווי הרפואי האישי רבים מן הגמלאים מוצאים עניין בהרצאות המתייחסות לתחום הבריאות, קבלת כלים ועצות לשמירה על אורח חיים בריא, תזונה מאוזנת, חדשנות בתחומי הרפואה וטיפולים אפשריים לתופעות הגיל השונות וכו'.
- ספורט – למרות היחלשות הגוף אין משמעות הדבר כי ישיבה ללא מעש היא הפתרון למכאובי הגוף ולהיפך. מרבית הגמלאים ישמחו לקבל ידע וכלים כיצד ניתן להפעיל את הגוף ולחזק אותו, באופן אחראי ותוך שמירה עליו, תוך שימוש בטכניקות ושיטות ספורט מומלצות.
- מן העולם – ישנם גמלאים בעלי יכולת פיזית וכלכלית המאפשרת להם לנצל את הזמן ולטייל בעולם וישנם כאלה שיסתפקו בקריאה, צפייה וידע אודות שכיות חמדה ברחבי העולם, כך או כך, הרצאות המספרות את סיפורו של מקום הן הרצאות מבוקשות ומעשירות, בעיקר כאשר הן כוללות הקרנה ויזואלית, מאכלי המקום או דרכים נוספות להעביר את החוויה האותנטית באמצעים חושיים.
- אקטואליה – הגיל השלישי הוא גיל נהדר לגלות מעורבות בחברה, בקהילה ובפוליטיקה המקומית והארצית, והרצאות המעשירות בידע אזרחי ואקטואלי פותחות את תחומי העניין ומביאות גמלאים רבים לקחת חלק פעיל בארגונים, במסגרות התנדבותיות, באמצעות ביטוי בכתב או בעל פה ועוד.
- חוק ומשפט – לא כולנו עורכי דין, אולם הצורך והרצון לידע המקל על התנהלות מול רשויות, זכויות וחובות בתחומים שונים, דיני משפחה, ירושות וצוואות, פנסיה וזכויות ביטוחיות, כל הללו משמשים כמידע רלוונטי המסייע בידיו של כל אחד, בוודאי בידיהם של גמלאים הזכאים לזכויות והטבות על ידי המדינה וגופים שונים, ויקל עליהם לנצל זאת באמצעות הרצאות וידע מתאים.
בתכנון הרצאות לבני הגיל השלישי חשוב לבחור במקום נוח להגעה ונגיש, מרווח דיו אשר מסוגל לספק שירותים נלווים בניהם כיבוד קל או ארוחה מלאה בהתאמה לסוג האירוח ולאורך ההרצאה, כמובן מתחם ממוזג ונוח ותשתית טכנולוגית להעברת ידע, מצגות, סרטים וכדומה. עיריות ומועצות מקומיות המנהלות פעילויות לגמלאים דואגות הן ליצירת קבוצת גמלאים קבועה, שתשתתף דרך קבע בפעילויות מעשירות ומהנות ויוכלו להפיק מכך גם חיי חברה פעילים, והן ליצירת תשתית נוחה של מקום, הסעות במקרה הצורך, ליווי והשגחה ומתן רשת של פעילויות מעשירות ומהנות.
עמותת מילב, רשת מועדוני גמלאים הפרוסים באזור חיפה, מקיימת כל העת מגוון רחב של הרצאות וסדנאות המותאמות בייחודיות לבני הגיל השלישי וגיל הזהב בנושאים הנ"ל ובעוד שפע נושאים מרתקים רבים אחרים – לפירוט לו"ז ההרצאות והסדנאות, לחצו כאן.