השלמת מעגל הקיימות

השלמת מעגל הקיימות
מועצה מקומית זכרון יעקב

הקמתו של אתר הקומפוסט של מפעלי בית אל בזכרון יעקב צפוי להסתיים לקראת חגי תשרי

הקמתו של אתר הקומפוסט של מפעלי בית אל בזכרון יעקב
מועצה מקומית זכרון יעקב

ביום שלישי האחרון, קיים ראש המועצה זיו דשא ומנהלת המחלקה לאיכות הסביבה טליה מבור, סיור באתר הקומפוסט, אשר מוקם בימים אלה בדרום זכרון יעקב. את הסיור ליוו נציגים מתעשיות בית – אל אשר הציגו בפני ראש המועצה את תהליך הבנייה, את תהליך העבודה הצפוי ואת חזונם לעתיד. עוד הוסיפו ואמרו כי הצפי לסיום עבודות הבנייה הוא לקראת חודש אוקטובר 2019.

ראש המועצה זיו דשא בירך על התקדמות הבנייה: "אתר הקומפוסט הוא אחד מיעדיה הבולטים והמרכזיים של המחלקה לאיכות הסביבה, ומהווה נדבך נוסף בחזון הקיימות ואיכות הסביבה של המועצה המקומית. ואני שמח שבקרוב מאוד נוכל להכריז על פתיחתו ולאפשר להמיר את האשפה והגזם לקומפוסט מועיל. לא רק לקחת מהאדמה אלא גם להחזיר לה."

הקמתו של אתר הקומפוסט של מפעלי בית אל בזכרון יעקב
מועצה מקומית זכרון יעקב

כחלק מהתפיסה המשולבת של טיפול בפסולת ולקיחת אחריות מלאה על הפסולת, החליטה המועצה המועצה המקומית בשנת 2013 להקים מתקן קצה לטובת טיפול בפסולת אורגנית. האתר הינו בעל יכולת הכלה של עד 16 אלף טון של פסולת אורגנית וגזם ויוכל גם לשרת יישובים סמוכים.

אלברכט פוקס, ראש קהילת בית אל אמר במהלך הסיור כי: "אם מוציאים מהאדמה את הערכים שלה, בסוף לא יישאר שם כלום, מדבר. המתקן הזה צריך להחזיר את הערכים חזרה לאדמה. המתקן הזה  אולי לא כל כך כלכלי אבל הוא ערכי. לא צריך להסתכל רק לעכשיו אלא קדימה לעתיד."

מנהלת מחלקת איכות הסביבה, טליה מבור אמרה כי: "זאת התרגשות גדולה בשבילי לסייר במתקן הזה ולראות את החלום קורם עור וגידים אחרי שנים של עיכובים ובעיות. העבודה הקשה של מחלקת איכות הסביבה ובמיוחד של התושבים, בהקפדה על הפרדה במקור, מובילה לזבל אורגני איכותי וקומפוסט איכותי שאחר כך יוכל לחזור לתושבים. בכך נסגר מעגל הקיימות. אני מאמינה שעם פתיחתו של האתר, המעגל הזה יתרחב ובשורת ה"הפרדה במקור" תגיעה גם לשכנותינו ואולי אף מעבר לכך"

 

כתבות מעניינות נוספות
תיקון מחשבים מכל הסוגים
בעידן הדיגיטלי שלנו, מחשבים הפכו לחלק בלתי נפרד מחיי היומיום,...
איך מחפשים בצורה נכונה דירה למכירה בתל אביב?
אם החלטתם לרכוש דירה בתל אביב, אתם בטח יודעים שבעיר...
מסע כדורגל: בין מגרשים, תרבויות ותשוקות
הכדורגל האירופאי הוא יותר מספורט - הוא סיפור אהבה בין...
מנציחים את גיבור ישראל רס"ן גיא נזרי הי"ד במיזם מנהיגות
סיירת שגרירי החיוך של גיבור ישראל , גיא נזרי הי"ד רס"ן...
מרכז חינוך ליאו באק: מצוינות ערכית וחברתית לצד הישגים אקדמיים מרשימים
"הישגי החורף של תלמידינו מצוינים, אבל חשובים מכך הישגיהם החברתיים...
עורך הדין אליו תפנו בעת צרה משפטית
כדי לפתור בעיות מסוג מסוים, לעיתים נזדקק לבעל מקצוע -...
נתניה: עיר האפשרויות הבלתי מוגבלות
נתניה היא אחת הערים התוססות בארץ, עיר שנראית בה צמיחה...
ספר שירים חדש לחגית בת-אליעזר: "הרחבת המבט"
המשוררת חגית בת-אליעזר מוציאה לאור את ספר שיריה החמישי "הרחבת...
מהו הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי?
כאשר חובותיו של אדם גדולים מיכולת התשלום שלו, יתכן שיוכל...
מעצבים ומשיקים: בכירי חוצות המפרץ השיקו את מועדון האדריכלים ומעצבי הפנים הראשון בצפון
בכירי חוצות המפרץ השיקו אמש באירוע חגיגי את מועדון האדריכלים...
דילוג לתוכן