חיפה תהיה העיר הראשונה בארץ בה ינועו אוטובוסים ומוניות אוטונומיים

חיפה תהיה העיר הראשונה בארץ בה ינועו אוטובוסים ומוניות אוטונומיים

חיפה צפויה להיות העיר הראשונה בישראל ומהראשונות בעולם, בהן יפעל מתחם הדמיה לביצוע ניסויים בתחבורה אוטונומית, ובהמשך גם לעיר הראשונה שברחובותיה ינועו אוטובוסים ומוניות אוטונומיות

כך עולה מפגישה שנערכה לאחרונה בלשכת ראש העיר חיפה, יונה יהב, עם נציגי חברת "נאביה" הצרפתית, אשר מפעילה כיום כ-70 אוטובוסים זעירים ומספר מוניות אוטונומיות ברחבי העולם.

נציגי החברה הגיעו לחיפה, כדי לבחון אפשרות להפעיל אוטובוסים אוטונומיים גם בחיפה, חלקם במסגרת מתחם ההדמיה הייעודי שתקים בחיפה חברת "אוטוריטי", בראשות עופר שלזינגר ואלדר אגמי, וחלקם כרכבי הסעות בשאטלים, אשר יפעלו במתחמים סגורים בתוך העיר. רכבי חברת "נאביה" הינם רכבים חשמליים והם מסוגלים להסיע עד 15 איש. הרכבים מצויידים במצלמות, מערכת ג'י.פי.אס וחיישנים, המסייעים לרכב לזהות את מיקומו בסביבה.

ראש העיר, יונה יהב, אמר בפגישה, כי "עיריית חיפה שמה לה למטרה להיות העיר שמובילה את המעבר לעיר חכמה בישראל, ובכלל זה גם את המעבר לתחבורה חכמה ואוטונומית. המבנה האורבני הייחודי של חיפה מחייב מעבר לתחבורה ציבורית חכמה. בחיפה קיימים מוסדות מחקר וחברות טכנולוגיה מהמובילים בעולם, ובהשקעה נכונה נעמיד את חיפה בחזית החדשנות העירונית בתחום התחבורה, כמו גם בתחומים אחרים".

מנכ"ל "אוטוריטי", עופר שלזינגר: "נושא התחבורה האוטונומית בכלל והתחבורה הציבורית האוטונומית נמצא היום בחיתוליו. לכולם ברור כי כך תיראה התחבורה החל מאמצע העשור הבא. משרד התחבורה, כמו גם יצרנים רבים, מחפשים היום מתחמים ומעבדות, בהם יוכלו לבחון בצורה מבוקרת את טכנולוגיות העתיד לפני שניתן יהיה להעלות אותן לכביש, והמתחם שאנחנו מקימים כאן ייתן מענה מדויק לצורך הזה".

נציג חברת "נאביה", ויליאם בלס, סיפר בפגישה, כי אחד האתגרים, איתם מתמודדת החברה היא המורכבות האורבנית והטופוגרפית הייחודית לעיר חיפה. "ממה שראיתי, העיר שלכם מאוד מתאימה לאתגר שלנו, הן בגלל המבנה והן בגלל היכולת הטכנולוגית הסביבתית" אמר בלס.

"חיפה בהחלט מאתגרת נוכח המבנה הטופוגרפי שלה, ואתם יכולים להיות בטוחים שאנחנו נעשה את כל מה שנדרש כדי לאפשר לכם לפעול כאן, ולהתמודד עם האתגר. הצלחה שלכם כאן תאפשר לכם לפעול בהמשך בסן פרנציסקו ובהרבה ערים אחרות בעולם בעלות מבנה טופוגרפי דומה", השיב לו ראש העיר, יונה יהב.

על פי נתוני משרד הכלכלה, משרד הרישוי והרשות לחדשנות פועלים היום בישראל למעלה מארבע מאות מיזמי סטארט אפ בתחום התחבורה האוטונומית. הרשות לחדשנות פרסמה לאחרונה קול קורא לתקציבים בסך 30 מיליון ₪ המיועדים למיזמים בתחום וכן להקמת מתחמי הדמיה מהסוג שמוקם על ידי "אוטוריטי".

בעיריית חיפה מאמינים, כי הקמת מתחם ההדמיה, לצד מוסדות המחקר וחברות הטכנולוגיה שפועלות בעיר, ימשוך יזמים רבים לפעילות בתחום זה בעיר, דבר אשר יציב אותה בחזית הפיתוח בתחום התחבורה בשנים הקרובות.

כתבות מעניינות נוספות
דור ששרד ושוב מחפש מחסה כשהאזעקות דוממות, הזיכרונות עדיין מהדהדים. כך נראית שגרה של מי שכבר שרד מלחמה אחת יותר מדי
"יש רגעים שבהם העבר וההווה נפגשים. לא דרך מילים גדולות...
אב-גד זכתה בפרויקט ראשון של התחדשות עירונית בשכונת נווה שאנן בחיפה
החברה מתכננת הקמת פרויקט מגורים חדש בהיקף של כ-200 יחידות...
נשיא המדינה בטקס סיום קורס חובלים: ״אם היינו דוחים את המערכה הזו בכמה שנים זה היה הרבה יותר מאתגר - אני בטוח ביכולת של ישראל לנצח. אני משוכנע בצדקת המערכה משמעותה ותוצאותיה״
נשיא המדינה נשא דברים היום, יום רביעי, ז׳ בניסן, 25...
ציונות ורפואה בזמן מלחמה
משתתפי תכנית “נתיב לרפואה” של משרד העלייה והקליטה התארחו אתמול...
מפציצים תחת טילים: כשהמלחמה מגיעה גם לבתי המשפט
המלחמה שינתה כמעט כל היבט בחיים בישראל – מהשגרה המשפחתית...
פעולות לכיבוי האש שהתפרצה במסוף מכולות בחיפה לאחר נפילת הטילים אמש- עדיין נמשכות. הנזק מוערך במעל 6 מיליון שקלים
במטח הטילים לעבר חיפה אתמול, נפגע מסוף המכולות של חברת...
הישג יוצא דופן למרכז חינוך ליאו באק: שני זוכים בחידון התנ"ך הארצי לנוער ייצגו את ישראל בחידון העולמי
אתמול התקיים בהיכל התרבות בכפר סבא חידון התנ"ך הארצי לנוער....
בחדר הילדים ובחדר הטיפולים: עובדת סוציאלית במלחמה
בזמן שבעלה שירת במילואים כ־300 ימים, כרמית שמיר, עובדת סוציאלית...
יאיר מלכה מבעלי רשת ביגה, בכירי ועובדי הרשת מתגייסים למען צוותי בית חולים רמב"ם
על רקע ההסלמה הביטחונית והמתקפות על אזור חיפה והצפון מצד...
מרגש: אימהות של בנות ובני מצווה במפגש להעצמה וחיבור לשורשים
מפגש האימהות האינטימי עם בנותיהן התקיים כחלק מתוכנית שנת בת...
דילוג לתוכן