למעלה מ-150 משתתפים במפגש בין-דתי במרכז חינוך ליאו באק בחיפה

למעלה מ-150 משתתפים במפגש בין-דתי במרכז חינוך ליאו באק בחיפה
מפגש בין דתות בליאו באק_קרדיט מרכז חינוך ליאו באק

לקראת עיד אל־אדחא, התכנסו אתמול במרכז חינוך ליאו באק בני ובנות דתות, עדות וקהילות שונות בחיפה למפגש שכולו תקווה לאחווה וחיים משותפים. "איך לא לאבד את היכולת לראות טוב בבני אדם?"

לקראת חג עיד אל־אדחא שיחול בשבוע הבא, התקיים אתמול במרכז חינוך ליאו באק בחיפה מפגש בין-דתי רחב היקף, אשר חיבר למעלה מ-150 נשים וגברים מכל הקהילות, הדתות והרקעים בחברה הישראלית: מוסלמים, יהודים, נוצרים, דרוזים, אנשי אמונה, חינוך, חברה וקהילה. האירוע ביקש ליצור מרחב שבו אמונה אינה רק זהות פרטית, אלא גם אחריות אנושית; שבו מסורת אינה רק זיכרון, אלא גם מצפן מוסרי לעתיד.

בדברי הפתיחה, שאלה המנחה ראיפה חכרוש, מנהלת תחום חיים משותפים במרכז חינוך ליאו באק, את השאלה שליוותה את השיח במפגש כולו: "איך לא לאבד את היכולת לראות טוב בבני אדם?".

האירוע התקיים בהשתתפות נבחרי ציבור, מנהיגי דת וחברה, ביניהם סגנית ראש עיריית חיפה הגב' שרית גולן וסגן ראש העיר מר יוסי שלום. נוכחותם ביטאה הכרה בחשיבותם של מרחבי מפגש ושיח ובמחויבות להמשך טיפוח החיים המשותפים בחיפה, עיר שרב-הגוניות שבה היא גם אתגר, אך גם מקור לחוסן ותקווה.

בין המשתתפים היו אנשי דת ומנהיגים רוחניים ממסורות שונות, בהם אימאמים, כמרים, רבות ומנהיגים קהילתיים, אשר הביאו קולות מגוונים של אמונה, אחריות ותקווה. הערב שילב תפילות, ברכות, מוזיקה, למידה, שיח בין-דתי וארוחה משותפת סביב שולחן אחד.

מפגש בין דתות בליאו באק_קרדיט מרכז חינוך ליאו באק

"משמעותו העמוקה של האירוע הייתה בעצם קיומו", אמרה ראיפה חכרוש, והוסיפה "בתקופה המאופיינת במתח, כאב, קיטוב ואי-ודאות, הבחירה של למעלה מ-150 אנשים להגיע, להקשיב ולהיפגש סביב ערכים של אנושיות וכבוד הדדי, מבטאת אמונה בכך שגם בתוך הבדלים עמוקים ניתן להמשיך לראות את האדם שמעבר לזהות, לעמדה או להשתייכות. חברה משותפת אינה נוצרת רק דרך הסכמות, אלא גם דרך היכולת להישאר במפגש בתוך מורכבות לא מתוך טשטוש ההבדלים, אלא מתוך נכונות לשאת אותם יחד".

השיח שהתקיים בין המנהיגים הדתיים העלה שאלות על צדק, חמלה, אחריות ועל הדור הבא  שאלות המזמינות מחשבה על הדרך לשמור על ערך חיי האדם גם בתקופות שבהן קל יותר להתכנס בפחד ולהתרחק.

הרבה אריאלה גרץ ברטוב, רבת קהילת אהל אברהם: "גאווה גדולה על כך שלא ויתרנו וקיימנו את המפגש החשוב, שהיה אמור להתקיים בחודש הרמדאן, אך נדחה בגלל המלחמה. המפגש מחזק את הרוח שקיימת בחיפה, רוח של תקווה וקיום חיים משותפים תוך הקשבה וכבוד הדדי".

המפגש מצטרף לעשייה המתמשכת של מרכז החינוך ליאו באק לקידום חיים משותפים ובניית קהילות מגוונות. בתוך כך השתתפו השבוע נציגים מליאו באק בצעדה הבין-דתית הרביעית לזכויות אדם ולשלום שהתקיימה בירושלים, מתוך מחויבות מתמשכת לקידום חיים משותפים, דיאלוג בין-דתי ושמירה על כבוד האדם וקדושת החיים.

הרב אופק מאיר, מנכ"ל מרכז חינוך ליאו באק: "במפגש הבנו מחדש שלכל אחת ואחד מאיתנו יש אחריות עמוקה לחזק את הזהות, התרבות והמסורת הפרטית והלאומית שלנו, אך באותה נשימה גם לשאוף אל המרחב האנושי הטהור, האוניברסלי, הנקודה בה כולנו נפגשים כבני אדם שווים, שנבראו בצלם אלוהים. דווקא בימים של כאב, קיטוב וחשש, המפגש הזכיר לכולנו שאפשר אחרת".

כתבות מעניינות נוספות
פעילויות לילדים בחול המועד סוכות בחוצות המפרץ: מתחם של סדנאות יצירה, מתנפחים, משחקים ופעילויות חווייתיות לכל המשפחה - כניסה חופשית
במהלך חול המועד סוכות יפתח  חוצות המפרץ  OUTLET מתחם חוויתי...
קבוצת פרידנזון הטמיעה את פתרונות אבטחת המידע והתקשורת של פורטינט במרלו"ג החדש בחיפה
הפתרונות של פורטינט יגנו על התשתיות הלוגיסטיות הקריטיות ויאפשרו פעילות...
"השקעה במדריכי הפנימיות היא השקעה בעתיד מדינת ישראל" – בוועידת אורנים לחינוך שמו זרקור על חיזוק מעמד המדריכים בפנימיות הרווחה
במסגרת ועידת אורנים לחינוך, התקיים מושב מיוחד שעסק בחיזוק מעמד...
"החינוך הוא התשתית הלאומית, החברתית והכלכלית" – ועידת אורנים לחינוך 2035 התקיימה בחיפה, בהשתתפות חוקרים, בכירים בעולם האקדמיה, מומחי חינוך ובכירים במגזר הציבורי
ועידת החינוך של מכללת אורנים, ששמה זרקור על האתגרים הטכנולוגיים...
אמני זכרון יעקב מארחים: חגיגית "יוצרים אמנות - בתים פתוחים" חוזרת גם השנה
למעלה מ-30 בתים, גלריות, חללי סטודיו ונקודות עניין ברחבי המושבה...
מלונות דן מעניקה חסות לפסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה ומציעה חבילות מיוחדות לפסטיבל במלונות הרשת בעיר
במסגרת המהלך, מלונות דן כרמל ודן פנורמה בחיפה יציעו חבילה...
חוגגים סוכות בחיפה: יריד משחקים עם מגוון רחב של עמדות חווייתיות, משחקים מאתגרים ומשעשעים המשלבים סדנאות יצירה ופעילויות באווירת החג
 היריד יפתח בחול המועד סוכות יפתח בעופר גרנד קניון חיפה...
רגע לפני פתיחת שנת הלימודים: תלמידי י"ב ויתרו על ימי חופשה והפיקו סמינר לתלמידי י'
תלמידי ותלמידות כיתות י"ב המרכז חינוך ליאו באק תכננו והפיקו...
קניוני עופר יוצאים במבצע לראש השנה וחגי תשרי: מאות מתנות ב־25 שקל בלבד
המבצע יתקיים ב־17 קניוני עופר ברחבי הארץ, בין 1 ל־11...
לראות כוכבים בלייב ובאור יום. חגים סביב הכוכבים במדעטק חיפה
טלסקופ רובוטי חדש שממוקם בקליפורניה ומאפשר לצפות בזמן אמת בשמי...
דילוג לתוכן