מצוינות טכנולוגית בליאו באק: התלמידים בנו והדפיסו מודלים בתלת ממד

מצוינות טכנולוגית בליאו באק: התלמידים בנו והדפיסו מודלים בתלת ממד
סדנאות חשיבה יצירתית. קרדיט מרכז חינוך ליאו באק

בחטיבת הנעורים במרכז חינוך ליאו באק הקדישו שבוע לחינוך מדעי טכנולוגי במסגרת תוכנית עתודה למצוינות מדעית טכנולוגית (עמ"ט) של משרד החינוך.

במהלך שבוע העתודה המדעית טכנולוגית (עמ"ט) שהתקיים לאחרונה בחטיבת הנעורים במרכז חינוך ליאו באק, התקיימו פעילויות חקר ומדע תיאורטיים ומעשיים. מדובר בתוכנית של משרד החינוך שמטרתה לעודד שכבה רחבה של תלמידים/ות מצטיינים בתחומי המדע והטכנולוגיה, לעורר את סקרונותם, להעשיר את הידע ולטפח דור צעיר של מדענים.

"המטרה שלנו היא לקרב את התלמידים/ות לתחומי ידע מדעיים טכנולוגים ולהעניק להם/ן תחושת מסוגלות", אומרת דנה יערי, רכזת עתודה מדעית טכנולוגית בחטיבת הנעורים במרכז חינוך ליאו באק. "כחלק מהמסלול אנו מקיימים במסגרת שבוע עמ"ט מגוון פעילויות של למידה, העשרה, חוויה וגיבוש ומטפחים גאוות יחידה אצל תלמידי המסלול וכן מיומנויות כגון חשיבה יצירתית, סקרנות ועבודת צוות".

השבוע כלל פעילויות מותאמות לכל לשכבות ז', ח' ו-ט' ביניהם משחקי חשיבה, ביקורים במוזיאוני מדע ושיעורי מתמטיקה ומדעים ייחודיים המועברים על ידי הצוות.

חשיבה מחוץ לקופסה במרכז פרס לשלום. קרדיט מרכז חינוך ליאו באק

 ביומימיקרי התלמידים/ות התנסו בחשיבה ביומימיטית, המתבססת על הטבע כמקור השראה ועוסקת בחיקוי של פתרונות ביולוגים כבסיס ליישומים טכנולוגים. את הרעיונות ההנדסיים שהעלו הם הפכו לדגמים מחימר. בפעילות אחרת הם למדו לבנות מודלים בתלת ממד ולאחר מכן הדפיסו אותם במדפסות תלת הממד שבבית הספר. בסדנת יצירת דגמים מדעיים מגרוטאות במתחם אאוריקה ביפו התלמידים/ות למדו על מושג ה"מחדוש" (מחזור ו-חידוש) ועשו שימוש חוזר בחומרים באופן ששדרג את ערכם המקורי. תלמידי שכבת ט' השתתפו בסיור מעורר השראה במרכז פרס לשלום ולחדשנות, במהלכו דנו בקשר בין שלום לחדשנות והכירו אפליקציות ישראליות כגון 'דיפדאב' שיכולה להשתמש בקול שלנו לדיבור בשפות שונות.

בסיכומו של השבוע, התלמידים/ות זכו לחוויות מעשירות ומלמדות ונחשפו לחידושים טכנולוגיים ולתחומים שאותם ימשיכו לחקור גם בהמשך.

 מיכל ליבני, מנהלת חטיבת הנעורים במרכז חינוך ליאו באק: "טיפוח מצוינות אקדמית לצד חינוך לערכים הוא חלק מהחזון שלנו. גאווה לראות בכל פעם מחדש את הסקרנות, היצירתיות והרצון של תלמידינו להמציא, לפתח ולהשפיע על העתיד של כולנו".

כתבות מעניינות נוספות
רשת H&O ממשיכה להתרחב: פותחת סניף קונספט חדשני בחוצות המפרץ בהשקעה של כ-5 מיליון ₪
סניף הענק משתרע על פני כ-1,400 מ"ר ומציע את שפת...
משקיעים בהורים, מצמיחים משפחות: המחזור השני של בית ספר להורים ע"ש דנה פרנק גור נפתח במרכז חינוך ליאו באק
מרכז חינוך ליאו באק, בשיתוף מכון אדלר, פתח לאחרונה את...
"הטנגו החדש" של פיאצולה מגיע לחיפה
הפסנתרנית אודליה אליעזרוב סבר חוברת לנגן כלי ההקשה הבינלאומי גלעד...
‏שש תחנות בכרמלית, שלוש פתוחות ברכבלית: המספרים שמספרים את חיפה
הכרמלית עוברת שני קילומטרים בשמונה דקות, הרכבלית משתרעת על 4.4...
מלונות דן ממשיכה להשקיע בתוכן ייחודי
מלונות דן בחיפה יארחו לראשונה את Mu/Zi בכרמל, פסטיבל בין...
רשת אוטודיפו עולה על המסלול: פתחה סניף קונספט ענק והגדול בישראל בחוצות המפרץ בהשקעה של 5 מיליון ₪
הסניף החדש  עוצב בהשראת עולם המרוצים, משתרע על כ-1,100 מ”ר,...
תאגיד מי כרמל ממשיך בחידוש התשתיות בחיפה: כ-1.3 ק"מ של קווי ביוב יחודשו ללא חפירה
תאגיד מי כרמל החל בימים אלה בפרויקט לחידוש קווי ביוב...
140 שנה אחרי הקמתו: יום עיון בזכרון יעקב יבחן מחדש את בית הכנסת שמספר את סיפורה של המושבה
הארכיון לתולדות זכרון יעקב ומוזיאון העלייה הראשונה יקיים יום עיון...
סדרת הרסיטלים לעוגב העונה ה 16 תפתח ב 16.10.26 בחיפה ותכלול לראשונה בארץ קונצ'רטו רומנטי לעוגב עם התזמורת הסימופנית חיפה, וכן קונצרטי עוגב לילדים
אחרי שלוש שנים מאתגרות, העונה בניהולו של נגן העוגב והמוזיקולוג...
פופ־אפ חד־פעמי של שילת "מלכת הסקווישים" יפתח לראשונה בעופר גרנד קניון חיפה
שילת פחימה, “מלכת הסקווישים” שסוחפת מאות אלפי ילדים ובני נוער...
דילוג לתוכן