כיצד להתנהל נכון מול הרשויות לגבי רילוקיישן?

כיצד להתנהל נכון מול הרשויות לגבי רילוקיישן?
Credit Canva.com

כל מעבר דורש התארגנות נכונה, חשיבה על הפרטים הקטנים והתעסקות עם בירוקרטיה. על אחת כמה וכמה כשזהו רילוקיישן, מעבר שהוא גם למדינה אחרת וגם לתקופה ממושכת. הן המעבר והן החזרה לארץ לאחר מכן דורשים התארגנות והתעסקות מול רשויות המדינה השונות כמו ביטוח לאומי, רשות המיסים ומשרד הקליטה. לפני המעבר חשוב לבצע ניתוק תושבות אשר ימנע תשלום מס כפול למדינה בה אתם מתגוררים בתקופת הרילוקיישן וגם למדינת ישראל. מדינות רבות גובות היום לפי השיטה הפרסונלית בה אדם משלם מס למדינה בה הוא תושב. לכן, תכנון מיסוי רילוקיישן כולל את ניתוק התושבות מהמדינה. עם החזרה יש לדאוג לכך שתקבלו תנאי תושב חוזר הכוללים הבין היתר הטבות מס.

לתכנן את עתידכם ולשלוט בו כבר מעכשיו: זה אפשרי

תוחלת החיים היום היא ארוכה הודות לרפואה המתקדמת, אך לצד זאת יכולים להיות מצבים בהם אדם אמנם יחיה ומצבו הפיזי יכול להיות טוב יחסית אך עם זאת לא יוכל לחיות באופן עצמאי ולנהל את חייו. כך למשל  קורה כאשר אדם חולה באלצהיימר או דמנציה. במשך שנים הפתרון למצב זה היה מינוי אפוטרופוס, מה שהופך את אותו אדם לחוסה וחסר כל שליטה על חייו. היום ניתן למנוע מצב זה עם התארגנות מראש, וזאת ע"י עריכת מסמך ייפוי כוח מתמשך אצל עורך דין ייפוי כוח מתמשך שהוסמך לכך ע"י האפוטרופוס הכללי. במסמך זה עורך המסמך ממנה את מיופי הכוח העתידיים שינהלו את ענייניו אם לא יוכל לעשות זאת בעצמו, כאשר ניתן לחלק את תחומי האחריות ביניהם: התחום הפיננסי, התחום הרפואי והתחום האישי. מעבר לכך יכול הממנה לצרף הוראות כיצד ירצה שהדברים יתנהלו, למשל לגבי מגורים, טיפול בחסכונות ועוד.

האם ייפוי כוח מתמשך יכול להוות תחליף לצוואה?

פעמים רבות עורך דין ייפוי כוח מתמשך מתמחה בנושאים משיקים כמו צוואות וירושות. חשוב לציין שייפוי כוח מתמשך אינו מהווה תחליף לצוואה שכן הוא יכול להיות מיושם רק כאשר הממנה נמצא בחיים. כל הנוגע לחלוקת העיזבון לאחר הפטירה צריך להיות מסוכם בצוואה. לא כדאי לוותר על עריכת צוואה. אמנם ללא צוואה העיזבון עדיין יחולק בהתאם לחוק הירושה אך הדבר מעורר בעיות רבות בשל החלוקה לפי דרגת קרבה משפחתית וגם בשל הצורך לאתר את כל נכסיו של המנוח. בצוואה תוכלו קודם כל להורות על חלוקת העיזבון באופן שתרצו, כולל ליורשים שאינם קרובי משפחה, ולפרט את כל הרכוש שישנו. הדבר יקל גם על היורשים אשר יקבלו הוראות ברורות כיצד לחלק את הירושה ביניהם.

עו"ד ורו"ח אבידור לפיד מתמחה במספר תחומים במשפט האזרחי- מסחרי כמו מיסוי, ניהול  הון משפחתי, צוואות וירושות, מקרקעין ועוד. הידע הנרחב והניסיון הן כעו"ד והן כרו"ח מאפשרים לו להתמודד גם עם מצבים מורכבים. מוזמנים ליצור קשר.

כתבות מעניינות נוספות
כיצד להתנהל נכון מול הרשויות לגבי רילוקיישן?
כל מעבר דורש התארגנות נכונה, חשיבה על הפרטים הקטנים והתעסקות...
עופר גרנד קניון חיפה במבצע משתלם במיוחד: רוכשים ב - 100 ₪ ומעלה ומקבלים 50 ₪ הנחה
לרגל המבצע יעלה קמפיין בכיכובה של הפריזנטורית עדי אשכנזי בהשקעה...
כיצד מתכננים וילה?
תכנון וילות הוא עבודה למומחים בלבד. אתם בטח יודעים שכל...
תיקון רכבים חשמליים
לא מזמן קניתם רכב טסלה ואתם רוצים לתקן ולתחזק אותו...
ליווי בחקירה משטרתית, מה צריך לדעת?
חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין בנושא ליווי בחקירה משטרתית,...
קרב מגע לילדים – כלים ליכולת והעצמה
קרב מגע לילדים הוא לא רק פעילות גופנית, אלא תוכנית...
איך להתמודד עם זיוף צוואה ולהבטיח את זכויותיכם‏
במקרה של זיוף צוואה, מדובר בעבירה פלילית שיכולה לגרום לנזקים...
דיני משפחה: הרבה מעבר לגירושין
משפחה היא מסגרת מורכבת. אמנם זו המסגרת הקרובה והבטוחה עבור...
הגנה שמצילה חיים
ביטחונם של העובדים, הלקוחות ורכוש העסק הוא קריטי לכל בעל...
כיצד לבחור את הונטוזה המתאימה
בחירת הונטוזה הנכונה להרמת זכוכית היא קריטית לניהול עסק מצליח...
דילוג לתוכן