Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ניכויים מותרים מהשכר בסיום יחסי עובד מעסיק

ניכויים מותרים מהשכר בסיום יחסי עובד מעסיק
קרדיט FREEPIK

חוק הגנת השכר מעניק למעסיק את האפשרות לנכות מתוך השכר האחרון של העובד, בעת סיום עבודתו תחת המעסיק, "כל יתרה של חוב שהעובד חייב לו, לרבות מקדמות". פסיקה זו למעשה קובעת כי הכוונה הינה למעשה לתשלום אשר התחייב העובד לשלם עבור המעסיק, תשלום שאינו שנוי במחלוקת. לצורך הדוגמא, הסכמה עתידים הקשורה בכל הנוגע לניסוי סכומים לא קצובים אשר ניתנה מטעם העובד במהלך התקופה בה היה עובד בעסק אסורה לניכוי.

ניכויים מותרים מהשכר בסיום יחסי עובד מעסיק
קרדיט FREEPIK

על מנת להקל עליכם בכל הנוגע להבנת הנושא, ריכזנו עבורכם את הדוגמאות המוכרות והנפוצות ביותר לניכויים שניתן לבצע מהשכר האחרון של העובד, בליווי הדרך הנכונה על מנת להבטיח כי אתם אכן מבצעים את התהליך בצורה נכונה ומקצועית:

  • אפשרות לחיוב העובד עבור הכשרתו – בהתאם לפסיקה, במספר נסיבות ספציפיות ניתן לחייב את העובד בעלויות הקורסים השונים אשר הושקעו עליו בעת הכשרתו, ושולמו על ידי המעסיק. אחד התנאים לביצוע ניכויים בשכר של העובד זה הוא למעשה בעזרת חתימת העובד בעזרת התחייבות בכתב טרם יציאתו לקורס הרלוונטי ששילם עבורו המעסיק, שכן לפי ההסכם העובד מאשר כי במקרה ויעזוב את מקום העבודה לפני שנגמר ההסכם, יהיה חייב העובד בתשלום של פיצוי מוסכם, שכן רשאי בעל העסק לנכות את החוב מהשכר האחרון של העבוד בבית העסק.  
  • ניכוי בעקבות נזקים שנגרמו למעסיק מצד העובד – בכל מקרה בו נאבד ציוד של הארגון או לחילופין נגרם נזק כזה או אחר לציוד הארגון, על בעל העסק להזמין את העובד לבירור בנוגע למקרה המדובר, להסביר לו את העובדות ולתת לו את האפשרות להסביר את עצמו או לחילופין לקבל אישור כי העובד אכן לוקח אחריות על הנזק אשר נגרם לציוד הארגון. במידה וישנה הסכמה של שני הצדדים – על המעסיק לכתוב מסמך אשר כולל בתוכו בכתב מפורש כי האחריות על הנזק שנגרם לציוד חלה על העובד בליווי הסכום הרלוונטי לניכוי משכרו, ולהחתים על המסמך את העובד. במידה ואין הסכמה בין שני הצדדים, המעסיק לא יכול לנכות את הסכום הנדרש מהשכר של העובד. 
  • ניכוי של יתרה שלילית בימי החופשה של העובד – יש לציין באופן חד משמעי כי לא ניתן לבצע קיזוז של יתרה שלילית של ימי החופשה שהצטברו אצל העובד ללא הסכמת העובד עצמו, הסכמה הבאה לידי ביטוי במסמך כתוב במפורש מראש. במילים אחרות, אין למעסיק את האפשרות לנכות את יתרת ימי החופש אשר העובד ניצל מעבר למכסה אשר עמדה לרשותו, ללא אישור שלו בכתב. לאור עובדה זו, מוטב כי תקפידו על כך שהעובדים שלכם לא עוברים את מכסת ימי החופשה המותרת ללא אישור או לחילופין, חותמים על מסמך שמאשר ניכוי של יתרה שלילית בימי החופש.
כתבות מעניינות נוספות
החשמלאי שיציל אתכם מכל תקלת חשמל בחיפה
תושבי חיפה שסובלים מתקלות בחשמל או כאלו שזקוקים להתקנה ותיקון...
הסכם זוגיות
הסכם זוגיות
זוגות בתחילת דרכם כיום מעדיפים להתנהל ולהתנהג בחוכמה וברציונליות האחד...
כמה דברים שחשוב לדעת לגבי חוזים
חוזה הוא הסכם בעל תוקף משפטי אשר ניתן לאכיפה ע"י...
שקילת משאיות: חשיבות ביצוע התהליך בטכנולוגיות מתקדמות
כדי לוודא שרכבים גדולים עומדים במגבלות המשקל החוקיות ועוזרים לבעלי...
רצפה בטוחה ויציבה יותר היא רצפה מצופה
לכל רצפה יש תקן שמבטיח שהיא תוכל לעמוד במשימה שלה...
השפעת צבעי הספה על אווירת הסלון: מדריך לבחירת צבעים
הבחירה בצבע הספה לסלון אינה רק עניין של טעם אישי,...
עורכת דין סופי ספקטור חושפת את הסודות להליך גירושין מכבד
סופי ספקטור, עורכת דין בולטת, חולקת את התובנות שלה כיצד...
אולם לבר מצווה
כל מי שיש לו בן זכר יודע היטב: יגיע היום...
מחקר פורץ דרך מציג שימוש בקרום השיליה לטיפול בשחיקת ברך
ד"ר אייל גנסין, מומחה באורתופדיה ואורתופדית ברך וספורט בכללית מחוז...
טקס ברית מילה- מתי עורכים וכיצד?
ברית מילה ידועה כאחת המצוות החשובות והעתיקות ביותר ביהדות. מדובר...