חברי תכנית "קרן אייסף, חיפה והעמק" ערכו מפגש הכנה וירטואלי לצעירים המתעניינים בלימודי השכלה גבוהה

חברי תכנית "קרן אייסף, חיפה והעמק" ערכו מפגש הכנה וירטואלי לצעירים המתעניינים בלימודי השכלה גבוהה

יוזמה התנדבותית מקסימה של סטודנטים לשנה ג', חברי תכנית "קרן אייסף חיפה והעמק", נערכה השבוע באמצעות הזום. בעקבות הקורונה, יזמו הסטודנטים יום פתוח לאקדמיה לבוגרי שרות צבאי ולאומי מהפריפריה. הרעיון היה לאתר צעירים שמתלבטים מה ללמוד או לא יודעים איך יעשו זאת, ולהנגיש להם את כל המידע אודות השכלה גבוהה, החל ממקצועות הלימוד השונים, הדרכים להגיע לאקדמיה ועד התמודדות עם המציאות הכלכלית כסטודנט ואילו מקורות סיוע במימון קיימים כמו מלגות.

מפגש זום חיפה

המפגש נערך על ידי 11 סטודנטים שענו לשאלות הצעירים, הסבירו להם כיצד ניתן להיערך נכון ללימודים האקדמיים, איך נכון להתנהל כלכלית בכדי להצליח גם לשלם שכר לימוד, גם שכר דירה ולהשאיר קצת כסף גם להנאה… מה האפשרויות לגבי מלגה העומדות בפניהם. בנוסף, ענו לשאלות לגבי מגוון מקצועות ומה כדאי ללמוד.

לורן אזרד, מנהלת תכנית חיפה ועמק יזרעאל בקרן אייסף: "במסגרת תכנית המנהיגות של קרן אייסף נדרשים הסטודנטים לחשוב על דרך שבה הם יכולים לסייע בכל הקשור לצמצום פערים בחברה. כל סטודנט זוכר את תחושת אי הוודאות והחרדה שהיתה לו בכל הנוגע לבחירת מסלול לימודים, מוסד אקדמי, יכולת מימון כלכלית ועוד. לכן בחרו הסטודנטים לפעול במישור הזה ולחזק את הצעירים שכעת חווים את אותן חששות. הסטודנטים בחרו לקיים ערב פתוח לאקדמיה ולשתף מנסיונם האישי באקדמיה, כדי להעניק לצעירים  כלים ממשיים ומידע רב על החיים באקדמיה ובכך להפיג חלק מהחששות ולהדריך אותם בכל הקשור לצעדים אלו".

מפגש זום חיפה

"למפגש הוזמנו צעירים מתכנית הישגים, מכינות קדם צבאיות וקרן גרוס. במקביל גוייסו למיזם סטודנטים מתחומי לימוד שונים בכדי שינהלו שיחות "שולחנות עגולים" ויסבירו על תחומי הלימוד למתעניינים. בנינו מערכי הסברה על מלגות והתמודדות כלכלית בתואר ואף נגענו בהתמודדות רגשית במהלך התואר. במפגש השתתפו כ 30 צעירים מרחבי הארץ וכ 25 סטודנטים ממגוון מקצועות. הם קיבלו כלים רבים לקראת ההרשמה ואף שיחות ביחס חניכה של 1:1 עם סטודנטים מתחומי הלימוד שאליהם הם מכוונים. הצלחנו להגיע ולחשוף את הצעירים מהפריפריה לאקדמיה ואם בשנה הבאה יירשם אחד מהם למוסד אקדמי, מבחינתנו המשימה הושלמה בהצלחה", מסכמת לורן.

קרן אייסף נוסדה בשנת 1977 על ידי אדמונד י' ספרא, רעייתו לילי ספרא ונינה ווינר, ופועלת בשיתוף המוסדות האקדמיים ושותפים נוספים, במטרה לפתח מצוינות חברתית-אקדמית ולצמצם פערים באמצעות השכלה גבוהה.

כתבות מעניינות נוספות
איך מחפשים בצורה נכונה דירה למכירה בתל אביב?
אם החלטתם לרכוש דירה בתל אביב, אתם בטח יודעים שבעיר...
מסע כדורגל: בין מגרשים, תרבויות ותשוקות
הכדורגל האירופאי הוא יותר מספורט - הוא סיפור אהבה בין...
מנציחים את גיבור ישראל רס"ן גיא נזרי הי"ד במיזם מנהיגות
סיירת שגרירי החיוך של גיבור ישראל , גיא נזרי הי"ד רס"ן...
מרכז חינוך ליאו באק: מצוינות ערכית וחברתית לצד הישגים אקדמיים מרשימים
"הישגי החורף של תלמידינו מצוינים, אבל חשובים מכך הישגיהם החברתיים...
עורך הדין אליו תפנו בעת צרה משפטית
כדי לפתור בעיות מסוג מסוים, לעיתים נזדקק לבעל מקצוע -...
נתניה: עיר האפשרויות הבלתי מוגבלות
נתניה היא אחת הערים התוססות בארץ, עיר שנראית בה צמיחה...
ספר שירים חדש לחגית בת-אליעזר: "הרחבת המבט"
המשוררת חגית בת-אליעזר מוציאה לאור את ספר שיריה החמישי "הרחבת...
מהו הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי?
כאשר חובותיו של אדם גדולים מיכולת התשלום שלו, יתכן שיוכל...
מעצבים ומשיקים: בכירי חוצות המפרץ השיקו את מועדון האדריכלים ומעצבי הפנים הראשון בצפון
בכירי חוצות המפרץ השיקו אמש באירוע חגיגי את מועדון האדריכלים...
מה צרך לכלול בכל עמדת כיבוי אש?
בכל מתחם בו יש נוכחות של אנשים חשוב להציב במיקום...
דילוג לתוכן