שלושים שנה לרצח ראש הממשלה יצחק רבין: במרכז חינוך ליאו באק קיימו שבוע דמוקרטיה

שלושים שנה לרצח ראש הממשלה יצחק רבין: במרכז חינוך ליאו באק קיימו שבוע דמוקרטיה
שבוע הדמוקרטיה בליאו באק - גבולות השיח_קרדיט מרכז חינוך ליאו באק

בחטיבת הנעורים במרכז חינוך ליאו באק הקדישו שבוע לימודים על דמוקרטיה ולקיחת אחריות על השיח. התלמידים יצרו כרזות המתבססות על ציטוטים של רבין ושל גיבורי המלחמה שנפלו

לרגל ציון שלושים שנה לרצח ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל, שחל השבוע, קיימו במרכז חינוך ליאו באק שבוע דמוקרטיה שהוקדש לנושא 'שלושים שנה לרצח – מה נלמד?' ולשיח חינוכי וערכי על דמותה של החברה ועל אודות מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. במהלך השבוע נחשפו התלמידים למגוון רחב של פעילויות, הרצאות ושיעורים שעסקו בנושא בהיבטים שונים, ביניהם: היכן עובר הקו בין חופש הביטוי להסתה ולקיחת אחריות על השיח.

"במיוחד היום, חשוב לפתח חשיבה ביקורתית ולהצביע על הקו הדק הקיים בין החשיבות של חופש הביטוי לבין הסכנה שבניצול שלו לרעה", אמר שחף אביטל, מורה ללימודי החברה הישראלית בחטיבת הנעורים ליאו באק.שהעביר סדנה על לקיחת אחריות על השיח. "כך נוכל לבנות כאן חברה סובלנית יותר שיודעת להכיל את השונה אך גם להגיד "עד כאן" לפני שמידרדרים לאלימות".

שבוע הדמוקרטיה כרזות הנופלים_קרדיט מרכז חינוך ליאו באק

אדר אוסקר, תלמידת כיתה ח', שיתפה: "כששרתי בטקס הזיכרון את 'שיר לשלום', התחברתי במיוחד למשפט 'מי אשר כבה נרו ובעפר נטמן, בכי מר לא יעירו לא יחזירו לכאן'. המשפט הוא ציווי עבורנו לפעול למען השלום ולהמשיך את דרכם של הגיבורים שכבר לא איתנו. הציווי הזה ליווה אותי גם בפעילות שבה תלינו כרזות שהתבססו על מדבקות שבהם נכתבו ציטוטים של גיבורי מלחמת חרבות ברזל, שהכינו תלמידי שכבת ז' בשיעור אומנות. בכרזה שתליתי הופיע הציטוט של רב"ט ליאור לוי ז"ל: 'אל תדחה למחר את מה שניתן לעשות היום, חייה כאילו אין מחר'. הציטוט מתחבר מאוד לדור שלי, ודורש מאיתנו שנלמד לא לדחות למחר משימות חשובות שאפשר לעשות עוד היום. זה גם מה שרבין האמין בו, האחריות להמשך, כאן ועכשיו, בידיים שלנו".

"גיבורי המלחמה השאירו לנו מורשת של אחדות וערבות הדדית, והנוער של היום הוא חלק מדור התקומה הנוכחי – הדור שאוחז באחריות להמשך וזהו גם המסר המרכזי שאותו בחרנו להעביר "האחריות להמשך בידיים שלנו", אמרה מיכל ליבני, מנהלת חטיבת הנעורים במרכז חינוך ליאו באק.שושנה קרוגלוב, רכזת חינוך חברתי ערכי בחטיבת הנעורים ליאו באק., סיכמה: "שבוע הדמוקרטיה חיזק את הזהות, השייכות ואת אהבת הארץ. התלמידים שלנו למדו להכיר את הצדדים של הדמוקרטיה דרך היצירתיות והכישרונות הנפלאים שלהם/ן".

הרב אופק מאיר, מנכ"ל מרכז חינוך ליאו באק: "השנה, יותר מתמיד, יום רצח רבין הוא הזמנה לשיח חינוכי משמעותי על אחריותנו כחברה וקהילה חינוכית לשמור על עצמנו, לעצב את דמותנו, לתקן ולרפא וליטול אחריות על עתידה של ישראל. אני מודה לכל המארגנים והשותפים להצלחת שבוע הדמוקרטיה ולהפיכת קהילת בית הספר למרחב של תיקון, תקווה ותקשורת אנושית כנה ואמיצה, בכל ימות השנה".

שבוע הדמוקרטיה מיצג בהשראת ציטוט של רבין_קרדיט מרכז חינוך ליאו באק
כתבות מעניינות נוספות
גיא מחייך מלמעלה: קבוצת המנהיגות "שגרירי החיוך של גיא " חילקה מאות משלוחי מנות לכבודו ולזכרו
גם השנה ממשיכים ביוזמה הנפלאה  והמרגשת של קבוצת המנהיגות "שגרירי...
מרגש: אימהות של בנות ובני מצווה במפגש להעצמה וחיבור לשורשים
מפגש האימהות האינטימי עם בנותיהן התקיים כחלק מתוכנית שנת בת...
מחדשים את חיפה: אורון נדל״ן זכתה במכרז דיירים לפרויקט פינוי־בינוי ותבנה כ-215 דירות בשכונת יד לבנים בעיר
חברת אורון נדל״ן ממשיכה להרחיב את פעילותה בתחום ההתחדשות העירונית,...
השיא העולמי של "מתנת חיים": יעל הררי, תושבת חיפה, ותרומת הכליה שמשנה חיים
אלפיים גברים ונשים נכנסים מרצונם החופשי לחדר ניתוח ומוותרים על...
פורים של אדרנלין בחיפה: 'פסטיבל אתגרים' חווייתי לכל המשפחה
בין האתגרים שיוצעו בפסטיבל שיערך בעופר גרנד קניון:  אתגר השור...
הגביע שלהם: נבחרת הכדורסל של ליאו באק זכתה בגביע בטורניר בטורונטו
בטורניר הכדורסל היוקרתי שנערך בטורונטו, קנדה, העפילה נבחרת הבנות של...
מצוינות טכנולוגית בליאו באק: התלמידים בנו והדפיסו מודלים בתלת ממד
בחטיבת הנעורים במרכז חינוך ליאו באק הקדישו שבוע לחינוך מדעי...
מתחם הקניות חוצות המפרץ וקרן קיימת לישראל (קק"ל) יוצאים לרגל ט"ו בשבט בקמפיין חברתי
לשיקום נזקי השרפות, נטיעות חדשות, שימור שטחים ושיקום אזורים טבעיים...
האמן הבינלאומי טומי כהן מגיע לראשונה לצפון הארץ: פותח גלריית פופ אפ נודדת בעופר גרנד קניון חיפה
התערוכה מציגה אמנות עכשווית בפורמט דיגיטלי תוצג לקהל הרחב החל החל...
האם הבת של המלכה החיפאית רוצה לרשת את הכתר?
אמן האיפור הבינלאומי, ירין שחף, על מפגש עם הדור הבא...
דילוג לתוכן