שוק הכרמל היה תמיד מקום שיש בו שילוב בין דוכנים לקניית מזון בסיסי כמו ירקות, פירות ומוצרי יסוד לבין מסעדות קטנות ושורשיות שנדמה שהיו שם מאז ומעולם. כיום, עם התפתחותה של סצנה קולינרית בכל רחבי ישראל כמעט תקעו יתד בשוק הכרמל גם שפים צעירים ומבטיחים, זוכי תוכניות ריאליטי שעוסקות במזון וכל מיני משפיענים ואושיות שמציעים מנות מעניינות ומודרניות. סיור קולינרי בשוק הכרמל הפך למבוקש ואהוד במיוחד בשל כך ובזכות השילוב המרתק בין ישן לחדש, בין מודרני למסורתי ובין פיוז'ן למטבח שהשתמר במשך כל כך הרבה זמן. הרבה מאד ערך אפשר להפיק מסיור כזה. הסיור כולל גם את שכונת כרם התימנים ואת נחלת בנימין, מלא בסיפורי פולקלור והיסטוריה הכוללת את הזמר המזרחי ומשפחות השפע, אדריכלות ואומנות רחוב צבעונית במדרחוב.
למי יכול להתאים סיור קולינרי בשוק הכרמל?
מי שאוהב אוכל, יודעת להעריך מנות ייחודיות או שימוש מעניין בחומרי גלם מעולים יכול להוות משתתף מושלם במהלך סיור קולינרי בשוק הכרמל. הוא ירצה לא רק לטעום וליהנות אלא גם לשמוע את הסיפורים שמאחורי המסעדות, מאחורי הקריירה הקולינרית של מי שמבשל, את השורשים שלו והקשר לישראל בכלל ולתל אביב בפרט, הוא יבין את הקשר ההדוק בין מאפיינים אישיותיים או משפחתיים לבין המאכלים שאותו מסעדן מכין ולאחר שהסיור יסתיים הוא ילך הביתה עם כל המידע המרגש הזה ויידע שהסיור היה רעיון טוב ומוצלח שהסב הנאה ולמידה גם יחד. בדיוק על הדברים האלה מבוסס סיור מוצלח ואיכותי.
ההנאה הגדולה בסיור טעימות
מי שאוהב אוכל יידע שאנשי מקצוע שמארגנים סיור קולינרי בשוק הכרמל יידעו לבחור בקפידה גם את המידע שהם יחלקו עם חברי הקבוצה וגם את המאכלים והמנות שהמשתתפים יאכלו בהנאה. כך יהיה מבחר מעניין של מנות שונות זו מזו והסיור יהיה מגוון ומעניין. הם יידעו שהתנסו בכמה מנות שונות במרקמים או בטעמים שלהן, בדרך האכילה שלהן או בסגנון הבישול שלהן. זה בדיוק מה שיהפוך את הסיור למעניין וכזה שכל אחד ייקח ממנו משהו אחר שיישאר איתו.
גילי שולץ מורת דרך ומארגנת עם ניסיון רב סיורים קולינריים במגוון רחב מיקומים מעניינים בישראל, לרבות שוק הכרמל שהביקור בו הוא תמיד חוויה בפני עצמה.