ניכויים מותרים מהשכר בסיום יחסי עובד מעסיק

ניכויים מותרים מהשכר בסיום יחסי עובד מעסיק
קרדיט FREEPIK

חוק הגנת השכר מעניק למעסיק את האפשרות לנכות מתוך השכר האחרון של העובד, בעת סיום עבודתו תחת המעסיק, "כל יתרה של חוב שהעובד חייב לו, לרבות מקדמות". פסיקה זו למעשה קובעת כי הכוונה הינה למעשה לתשלום אשר התחייב העובד לשלם עבור המעסיק, תשלום שאינו שנוי במחלוקת. לצורך הדוגמא, הסכמה עתידים הקשורה בכל הנוגע לניסוי סכומים לא קצובים אשר ניתנה מטעם העובד במהלך התקופה בה היה עובד בעסק אסורה לניכוי.

ניכויים מותרים מהשכר בסיום יחסי עובד מעסיק
קרדיט FREEPIK

על מנת להקל עליכם בכל הנוגע להבנת הנושא, ריכזנו עבורכם את הדוגמאות המוכרות והנפוצות ביותר לניכויים שניתן לבצע מהשכר האחרון של העובד, בליווי הדרך הנכונה על מנת להבטיח כי אתם אכן מבצעים את התהליך בצורה נכונה ומקצועית:

  • אפשרות לחיוב העובד עבור הכשרתו – בהתאם לפסיקה, במספר נסיבות ספציפיות ניתן לחייב את העובד בעלויות הקורסים השונים אשר הושקעו עליו בעת הכשרתו, ושולמו על ידי המעסיק. אחד התנאים לביצוע ניכויים בשכר של העובד זה הוא למעשה בעזרת חתימת העובד בעזרת התחייבות בכתב טרם יציאתו לקורס הרלוונטי ששילם עבורו המעסיק, שכן לפי ההסכם העובד מאשר כי במקרה ויעזוב את מקום העבודה לפני שנגמר ההסכם, יהיה חייב העובד בתשלום של פיצוי מוסכם, שכן רשאי בעל העסק לנכות את החוב מהשכר האחרון של העבוד בבית העסק.  
  • ניכוי בעקבות נזקים שנגרמו למעסיק מצד העובד – בכל מקרה בו נאבד ציוד של הארגון או לחילופין נגרם נזק כזה או אחר לציוד הארגון, על בעל העסק להזמין את העובד לבירור בנוגע למקרה המדובר, להסביר לו את העובדות ולתת לו את האפשרות להסביר את עצמו או לחילופין לקבל אישור כי העובד אכן לוקח אחריות על הנזק אשר נגרם לציוד הארגון. במידה וישנה הסכמה של שני הצדדים – על המעסיק לכתוב מסמך אשר כולל בתוכו בכתב מפורש כי האחריות על הנזק שנגרם לציוד חלה על העובד בליווי הסכום הרלוונטי לניכוי משכרו, ולהחתים על המסמך את העובד. במידה ואין הסכמה בין שני הצדדים, המעסיק לא יכול לנכות את הסכום הנדרש מהשכר של העובד. 
  • ניכוי של יתרה שלילית בימי החופשה של העובד – יש לציין באופן חד משמעי כי לא ניתן לבצע קיזוז של יתרה שלילית של ימי החופשה שהצטברו אצל העובד ללא הסכמת העובד עצמו, הסכמה הבאה לידי ביטוי במסמך כתוב במפורש מראש. במילים אחרות, אין למעסיק את האפשרות לנכות את יתרת ימי החופש אשר העובד ניצל מעבר למכסה אשר עמדה לרשותו, ללא אישור שלו בכתב. לאור עובדה זו, מוטב כי תקפידו על כך שהעובדים שלכם לא עוברים את מכסת ימי החופשה המותרת ללא אישור או לחילופין, חותמים על מסמך שמאשר ניכוי של יתרה שלילית בימי החופש.
כתבות מעניינות נוספות
אספקת סולר למשאיות במהירות וביעילות
משאיות הן עמוד השדרה של תעשיית ההובלה, ותפקודן תלוי באספקת...
לרפא את הנפש: טיפול בדיכאון, תחלואה כפולה וטיפול בטראומה מורכבת
בעידן שבו לחץ, מתח וחרדות הם חלק בלתי נפרד מחיי...
מסע חושי: הניחוח כמעצב חוויות בחיינו
בעשור האחרון דיפיוזר ריח הפך מאביזר פשוט למנצח על תזמורת...
איך לקבל אשרה א5 בזמן קצר ככל האפשר ומה היא מעניקה?
כמו כל מדינה, גם ישראל מגבילה את האפשרות לשהות בשטחה....
גלו את עולם שמלות הכלה עם עיצובים בלתי נשכחים
שמלות כלה חלום שמתגשם שמלות כלה הן לא פחות מהגשמת חלום...
פתרונות מכשירי הקשר המובילים למכירה
מכשירי קשר מקצועיים למכירה מכשירי קשר מקצועיים למכירה הם הפתרון המושלם...
פתרון משלוחים מהיר ויעיל לכל צורך
משלוחים אקספרס: הפתרון המהיר ביותר בעולם המודרני של היום, משלוחים אקספרס...
פינוי דירות מוזנחות בחיפה: לא רק עניין של ניקיון – אלא של בריאות, קהילה ואחריות
בעיות אגרנות ולכלוך קיצוני בעיר חיפה מצריכות התערבות מקצועית, יסודית...
פתרונות משפטיים מקצועיים בלב העיר
תל אביב, כמרכז הכלכלי והמשפטי של ישראל, מהווה מוקד לפעילות...
קונים נדל"ן? רק עם עורך דין לענייני מקרקעין
קניית נדל"ן, גם לטובת מגורים או שימוש אחר (למשל משרד),...
דילוג לתוכן