דודי הקיטור כפופים לחוקים ולכללי תפעול. אם בבעלותכם דוד למים חמים או קיטור, או כל סוג אחר של ציוד לחץ מחומם המופעל על תהליך בעירה, קיימת בדיקה תקופתית המתבצעת על ידי בודק מוסמך לכלי לחץ, אליה לא ניתן לוותר. ציוד לחץ המחומם בדלק או בשיטה אחרת, כמו דוד קיטור או מים חמים, כפוף לתקופת בדיקה תקופתית שיש להשלים לכל המאוחר אחת ל-14 חודשים, כדי לשמור על תקינותו ולמנוע תקלות או סכנה לעובדי המקום.
אילו סוגי דודים קיימים?
אופן האינטראקציה בין המים לשיטת החימום קובע את סוג הדוד:
- דודים סולאריים.
- דודי חימום גז.
- דודי חשמל.
- דודי חימום המייצרים מים חמים או קיטור לחימום מבנים.
- דודי תהליכים: ידועים גם בתור דודי כוח או דודים תעשייתיים. דודים אלו מייצרים קיטור או מים חמים בטמפרטורות גבוהות לשימוש בייצור, כמו ייצור חשמל ותהליכים אחרים.
אילו תנאים מוקדמים נחוצים בהחלט לבדיקת דודי קיטור?
תחילה על הדוד ליצור את כמות הקיטור המרבית תוך שימוש בכמות הדלק הנמוכה ביותר, ולאחר מכן עליו לספק את קצב הקיטור הרצוי. צינורות הדוד חייבים להיות בעלי חוזק מספיק כדי לעמוד בפני שחיקה וקורוזיה ועדיין לאפשר כמות מינימלית של משקעי מים. על בודק מוסמך לכלי לחץ לוודא כי הדוד פועל תחת הלחץ הרצוי וצורך כמות אנרגיה מינימלית, במידה ולא, הדבר מרמז על תקלה או בעיה בדוד, שכן כדי לכפר על הבעיה הדוד צורך יותר חשמל.
שלבים לביצוע בדיקת דודים
על בודק מוסמך לכלי לחץ לזהות את דגם הדוד. לכל דוד ישנן הנחיות מקיפות כיצד להפעיל ולתחזק את הדוד. יש לבדוק באופן קבוע את צריכת המים של מערכת הדוד. לעתים קרובות, הסימן הראשון לבעיה הוא שינוי בשימוש במים.
כמו כן, יש לשים לב על צריכת הדלק. שינוי בצריכת הדלק עשוי להיות סימן למספר בעיות מערכת שונות.
ודאו שיש מספיק אוויר בחדר הדודים לאוורור ולבעירה. ודאו שאין אינדיקציות ללחץ שלילי בחדר הדודים שכן אוויר לא מספק גורם לבעירה לא מלאה, דלק לא נשרף ומתבזבז.
יש לשמור על ציוד חשמלי בחדר הדודים יבש ונקי כדי למנוע הפסקות חשמל.
בנוסף, חשוב לשמור על סביבת עבודה נקייה סביב הדוד. חלל מלוכלך, מבולבל ולא מסודר מהווה סיכון לפעולתו הבטוחה והיעילה של הדוד.
חובה תמיד לשים את הבטיחות במקום הראשון. להקפיד על נהלי העבודה הבטוחים בסמוך לדוד.
להזמנת בודק מוסמך לכלי לחץ, צרו קשר עם המומחים של לאור הנדסה בע"מ.