מי מאיתנו לא מרגיש לפעמים קושי לקום מהמיטה ולהתחיל את היום. כולנו בני אדם המושפעים מדברים שקורים מסביב, גם אם לא חווינו אותם באופן אישי (כמו אירועי המלחמה, שהשאירו צלקת אצל רבים מאיתנו). אמנם קושי להתחיל את היום קיים אצל רבים מדי פעם והוא דבר נורמלי, אך כאשר מדובר על תופעה יומיומית וממושכת, שגם עוצמתה גבוהה עד כדי שהיא משבשת את החיים ומפריעה לחיות אותם כפי שהיינו רוצים, יתכן שמדובר כבר על דיכאון ברמה כזאת או אחרת. ישנן רמות שונות של דיכאון, מדיכאון קל ועד קשה. טיפול בדיכאון מותאם לרמת חומרתו ולנתונים נוספים שעלו באבחון.
כיצד ניתן לטפל בדיכאון?
ישנה גישה רפואית כלפי טיפול בדיכאון. לפי אסכולה זו, כפי שאנו לא מצפים מאדם עם בעיה רפואית כזו או אחרת לשפר את מצבם לבד ללא עזרה, לדוגמה, אנו מצפים שאדם עם דלקת גרון חיידקית ייטול אנטיביוטיקה, כך ההסתכלות על דיכאון היא על כמחלה עבורה ניתן ליטול טיפול. על פי גישה זו, אדם הסובל מדיכאון לא יחכה שהדבר יחלוף מעצמו. טיפול בדיכאון כולל חלק תרופתי. התרופות משפיעות על מעגלים מוחיים שונים בהם פועלים חומרים (נוירוטרנסמיטרים) מסוימים שיש להם חלק בדיכאון. עם זאת, הטיפול בדיכאון יכלול פעמים רבות גם מענה לחלק הרגשי-נפשי. טיפול קוגניטיבי-התנהגותי היא דוגמה אחת להתערבות שכזו.
איך לבחור את הפסיכיאטר אליו פונים?
עניינים שבנפש משפיעים משמעותית על חיינו. כאשר ישנה מצוקה נפשית ברמה כזאת או אחרת הדבר יכול לשבש מאוד את איכות החיים. לכן, אם כבר הבנתם שכדאי לגשת לפסיכיאטר – צעד שעשוי להתברר כחשוב בדרך להחלמה – שקלו לבחור פסיכיאטר פרטי מומלץ ובעל ניסיון רב בטיפול בבעיה ממנה אתם סובלים.
ד"ר אביתר שגב הוא פסיכיאטר פרטי המתמחה בטיפול בחרדה, דיכאון והפרעות נפשית אחרות כמו OCD. הוא בונה לכל מטופל תוכנית טיפול על סמך אבחון מקיף ויסודי. אתם מוזמנים ליצור קשר.
הבהרה: המידע המופיע בדף זה הוא לידיעה כללית בלבד, והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי. לקבלת ייעוץ, אבחון או טיפול מתאימים – יש לפנות לגורם מקצועי מוסמך.