מצוינות טכנולוגית בליאו באק: התלמידים בנו והדפיסו מודלים בתלת ממד

מצוינות טכנולוגית בליאו באק: התלמידים בנו והדפיסו מודלים בתלת ממד
סדנאות חשיבה יצירתית. קרדיט מרכז חינוך ליאו באק

בחטיבת הנעורים במרכז חינוך ליאו באק הקדישו שבוע לחינוך מדעי טכנולוגי במסגרת תוכנית עתודה למצוינות מדעית טכנולוגית (עמ"ט) של משרד החינוך.

במהלך שבוע העתודה המדעית טכנולוגית (עמ"ט) שהתקיים לאחרונה בחטיבת הנעורים במרכז חינוך ליאו באק, התקיימו פעילויות חקר ומדע תיאורטיים ומעשיים. מדובר בתוכנית של משרד החינוך שמטרתה לעודד שכבה רחבה של תלמידים/ות מצטיינים בתחומי המדע והטכנולוגיה, לעורר את סקרונותם, להעשיר את הידע ולטפח דור צעיר של מדענים.

"המטרה שלנו היא לקרב את התלמידים/ות לתחומי ידע מדעיים טכנולוגים ולהעניק להם/ן תחושת מסוגלות", אומרת דנה יערי, רכזת עתודה מדעית טכנולוגית בחטיבת הנעורים במרכז חינוך ליאו באק. "כחלק מהמסלול אנו מקיימים במסגרת שבוע עמ"ט מגוון פעילויות של למידה, העשרה, חוויה וגיבוש ומטפחים גאוות יחידה אצל תלמידי המסלול וכן מיומנויות כגון חשיבה יצירתית, סקרנות ועבודת צוות".

השבוע כלל פעילויות מותאמות לכל לשכבות ז', ח' ו-ט' ביניהם משחקי חשיבה, ביקורים במוזיאוני מדע ושיעורי מתמטיקה ומדעים ייחודיים המועברים על ידי הצוות.

חשיבה מחוץ לקופסה במרכז פרס לשלום. קרדיט מרכז חינוך ליאו באק

 ביומימיקרי התלמידים/ות התנסו בחשיבה ביומימיטית, המתבססת על הטבע כמקור השראה ועוסקת בחיקוי של פתרונות ביולוגים כבסיס ליישומים טכנולוגים. את הרעיונות ההנדסיים שהעלו הם הפכו לדגמים מחימר. בפעילות אחרת הם למדו לבנות מודלים בתלת ממד ולאחר מכן הדפיסו אותם במדפסות תלת הממד שבבית הספר. בסדנת יצירת דגמים מדעיים מגרוטאות במתחם אאוריקה ביפו התלמידים/ות למדו על מושג ה"מחדוש" (מחזור ו-חידוש) ועשו שימוש חוזר בחומרים באופן ששדרג את ערכם המקורי. תלמידי שכבת ט' השתתפו בסיור מעורר השראה במרכז פרס לשלום ולחדשנות, במהלכו דנו בקשר בין שלום לחדשנות והכירו אפליקציות ישראליות כגון 'דיפדאב' שיכולה להשתמש בקול שלנו לדיבור בשפות שונות.

בסיכומו של השבוע, התלמידים/ות זכו לחוויות מעשירות ומלמדות ונחשפו לחידושים טכנולוגיים ולתחומים שאותם ימשיכו לחקור גם בהמשך.

 מיכל ליבני, מנהלת חטיבת הנעורים במרכז חינוך ליאו באק: "טיפוח מצוינות אקדמית לצד חינוך לערכים הוא חלק מהחזון שלנו. גאווה לראות בכל פעם מחדש את הסקרנות, היצירתיות והרצון של תלמידינו להמציא, לפתח ולהשפיע על העתיד של כולנו".

כתבות מעניינות נוספות
נשיא המדינה בטקס סיום קורס חובלים: ״אם היינו דוחים את המערכה הזו בכמה שנים זה היה הרבה יותר מאתגר - אני בטוח ביכולת של ישראל לנצח. אני משוכנע בצדקת המערכה משמעותה ותוצאותיה״
נשיא המדינה נשא דברים היום, יום רביעי, ז׳ בניסן, 25...
ציונות ורפואה בזמן מלחמה
משתתפי תכנית “נתיב לרפואה” של משרד העלייה והקליטה התארחו אתמול...
מפציצים תחת טילים: כשהמלחמה מגיעה גם לבתי המשפט
המלחמה שינתה כמעט כל היבט בחיים בישראל – מהשגרה המשפחתית...
הבחירה המושלמת לאריזות מזון ומשקאות
קופסאות טייק אווי   הצורך בקופסאות טייק אווי איכותיות הולך וגובר ככל...
הישג יוצא דופן למרכז חינוך ליאו באק: שני זוכים בחידון התנ"ך הארצי לנוער ייצגו את ישראל בחידון העולמי
אתמול התקיים בהיכל התרבות בכפר סבא חידון התנ"ך הארצי לנוער....
בחדר הילדים ובחדר הטיפולים: עובדת סוציאלית במלחמה
בזמן שבעלה שירת במילואים כ־300 ימים, כרמית שמיר, עובדת סוציאלית...
יאיר מלכה מבעלי רשת ביגה, בכירי ועובדי הרשת מתגייסים למען צוותי בית חולים רמב"ם
על רקע ההסלמה הביטחונית והמתקפות על אזור חיפה והצפון מצד...
גיא מחייך מלמעלה: קבוצת המנהיגות "שגרירי החיוך של גיא " חילקה מאות משלוחי מנות לכבודו ולזכרו
גם השנה ממשיכים ביוזמה הנפלאה  והמרגשת של קבוצת המנהיגות "שגרירי...
המדריך המלא לבחירת מוצרים לתינוקות
היתרונות של כסא בטיחות צ'יקו   כאשר מדובר בבטיחות תינוקות ברכב, הבחירה...
מרגש: אימהות של בנות ובני מצווה במפגש להעצמה וחיבור לשורשים
מפגש האימהות האינטימי עם בנותיהן התקיים כחלק מתוכנית שנת בת...
דילוג לתוכן