מנציחים את גיבור ישראל רס"ן גיא נזרי הי"ד במיזם מנהיגות

מנציחים את גיבור ישראל רס"ן גיא נזרי הי"ד במיזם מנהיגות
צילום: טליה בן סבו

סיירת שגרירי החיוך של גיבור ישראל , גיא נזרי הי"ד

רס"ן גיא נזרי הי"ד אשר נפל בקרבות הגבורה בעזה במלחמת חרבות ברזל- התקומה , היה מנהיג מבטן ומלידה, כל רואיו  צפו לו עתיד מזהיר בהתפתחותו כמוביל חברתי ומפקד מצטיין ונערץ. חודשים אחדים טרם נפילתו בקרב הגבורה נפגש גיא הי"ד עם תלמידי בית הספר חטיבת הנעורים  רמת הנשיא בחיפה ושוחח עימם על הרוח היהודית – ישראלית, על אהבת הארץ, על נתינה למען האחר, על מהות הציונות העכשווית וחתם את השיחה במילים: " טוב לחיות בעד ארצנו" שהיו למוטו אשר לאורו מתחנך הדור הצעיר. טליה בן סבו , המחנכת ורכזת החינוך החברתי אשר שירתה בשירות הלאומי  בגרעין בני עקיבא בעתלית ובמסגרת פועלה הכירה את גיא שהיה לחניכה בסניף,  מובילה באחרונה בברכת מנהל בית הספר מאור שניר ובברכת הוריו של גיא הי"ד , קבוצת  מנהיגות חינוכית מרגשת בבית הספר הנושא את השם:" שגרירי החיוך של גיא נזרי הי"ד".

צילום: טליה בן סבו

גיא נזרי הי"ד ,גיבור ישראל היה חלומה של כל אם יהודייה, צעיר מלא בקסם , תבונה, חכם, מאיר פנים ובעיקר בן אדם במובנה האיכותי של המילה.

לפני ארבעה וחצי חודשים עלה הכורת בחלונה של משפחת נזרי ובנם האהוב גיא הי"ד נפל בקרבות הגבורה בעזה.

גיא הגיבור אשר בנופלו ניסה להציל חיי פקודיו לא הסכים להיכנע ועל אף פציעתו הקשה נאבק עד כלות , כאשר עשרות אלפים בארץ ובעולם מתפללים, מייחלים ומקווים כי ינצח גם הפעם, בשורת האיוב על שגיא הגיבור הוכרע הכתה רבים באלם, בהלם ובתדהמה.

חודשים אחדים טרם נפילתו בקרב הגבורה הזמינה המחנכת ורכזת החינוך החברתי , טליה בן סבו,  את גיא לשוחח עם תלמידי בית הספר , לנסוך בהם עוז וגבורה, ואכן היה זה מפגש מרגש, מעצים ומלמד , מפגש אשר הסתיים באמירתו של גיא הי"ד : " טוב לחיות בעד ארצנו" כפרפרזה על דברי הנוטר יוסף טרומפלדור שהוכרע בקרבות טרום המדינה.

צילום: טליה בן סבו

דמותו הייחודית והמיוחדת רבת ההוד התפרסמה ברבים, השבר היה גדול וכבד מנשוא ,המחנכת טליה , החליטה בעצה אחת עם משפחתו של גיא הי"ד לפעול להנצחתו בדרך הראויה ביותר, בדרך של גיא.

" בחרנו מכלל המידות הטובות והמיוחדות של גיא את שמחת החיים, מאור הפנים , "מסדרי החיוך" שהיה עורך בכל בוקר לפקודיו, הארת הפנים הטובות שלו הייתה לסימן ההכר. עשרים תלמידות ותלמידים חדורי רוח השליחות והאמונה של גיא , אשר השתתפו בשיחה נרתמו להיות הסיירת המובחרת של שגרירי החיוך של גיא ומפיצים בדרכים ייחודיות את אורו שלא יכבה . "

סיירת שגרירי החיוך של גיא פועלים על פי רוחו וחזונו של גיא הי"ד במגוון תחומים , בשלב זה פנים בית ספריים ובהמשך כשגרירי חוץ.

בין הפעולות שערכו לכבודו ולזכרו של גיא היה יום לימוד מורשת הקרב והכרת דמותו  במלאת שנה לשיחה המרתקת שהעביר גיא לתלמידים.

כתבות מעניינות נוספות
זכותכם להיות בטוחים בזוגיות שלכם- מזהים בגידה בזמן
למה אנשים מחפשים חוקר פרטי במרכז? אחת הסיבות הנדושות והמוכרות...
מה זה ARFID?
הפרעת אכילה בררנית, או בשמה השני, ARFID, זו הפרעת אכילה...
מרכז מעשה ציין 20 שנות עשייה למען צעירים וצעירות מהפריפריה
 32% מבוגרי התכניות המשיכו למסלולי פיקוד וקצונה, 58% סיימו תואר...
הגנטיקה האונקולוגית: כלים מתקדמים לבריאות מותאמת אישית
ייעוץ אונקוגנטי הוא תהליך קריטי לאנשים עם היסטוריה משפחתית של...
עיסוי מקצועי בבאר שבע– שחרור מתחים והקלה על כאבים
אם אתם סובלים מכאבים גופניים שונים כגון: כאבים בראש או...
כל מה שחשוב לדעת על בחירת גביע לקידוש בשבת
כל יהודי יודע שאחד הטקסים החשובים ביותר בשבתות וחגים הוא...
פתרונות משפטיים מתקדמים לסכסוכי שכנים וליקויי בנייה
סכסוכי שכנים יכולים להיות מורכבים ומאתגרים, מה שמוביל לעיתים קרובות...
תביעות בשל רשלנות רפואית: ממה מתחילים?
נזקים הנגרמים בעקבות טיפול רפואי כושל יכולים להיות משמעותיים ולהשפיע...
שבועות בכל השנה
מאת: תהל וישניה דיאטנית קלינית ומנחת סדנאות כללית באלנאס, מחוז...
שוברים שגרה וחוזרים למקורות: תלמידי/ות כיתות י' בליאו באק יצאו לסמינר מסייר ולומד באתרי מורשת
סמינר "נתיב הרוח", יוזמת צוות מורות ומורי מדעי הרוח בתיכון...
דילוג לתוכן