מנזקי החופש הגדול

מנזקי החופש הגדול
צילום דוברות רמבם

בתוך שלושה ימים: צוות רמב"ם שלף אנטנה מילד בן חמש, חתיכת פלסטיק מבסיס הלשון של בן שנתיים ופלסטלינה מדרכי האוויר של בן 8 חודשים

הקשר בין אנטנה, פלסטלינה ומכסה פלסטיק עובד דרך הפה: שלושה מקרי בליעה לא שגרתיים הגיעו בימים האחרונים למלר"ד (המחלקה לרפואה דחופה) בבית החולים "רות" לילדים שברמב"ם, חלקם העמידו את המטופלים הצעירים במצב מסכן חיים, ולכולם נדרשה פעולה פולשנית לשליפת העצמים הזרים מגופם של הילדים.

תינוק כבן שנתיים, מאזור חיפה, הגיע למלר"ד רמב"ם שלשום, עם תלונות של קושי בשתייה ובאכילה, כשברקע גם תלונה על הפסקת יניקה באופן פתאומי. מבירור בקהילה, עלה חשד שהפעוט סובל עצם זר שנתקע בבסיס הלשון שלו, אך בשל הקושי לבצע את הבירור במלואו, הוא הופנה לבית החולים. "הפעוט התקשה לפתוח את הפה ולא הצלחנו לראות מה באמת מפריע לו", מספר ריאד שיח', אח אחראי במלר"ד הילדים ברמב"ם, "אבל מההיסטוריה הרפואית והבדיקות שעבר, היה ברור שיש פה בעיה. לאחר שהוא עבר טשטוש, הצלחנו להבחין בחתיכת פלסטיק שנעוצה עמוק בבסיס הלשון שלו. הצוות במלר"ד שלף את החתיכה, שנראית כמו חלק מטבעת האיטום של בקבוקי מים מינרלים. אין ספק שדבר כזה, שנעוץ בלשון של ילד, יכול להפריע לו מאוד. הפעוט נותר להשגחה ושוחרר לביתו אתמול".

מקרה נוסף וחריג שהגיע לרמב"ם בימים האחרונים, הוא זה של תינוק כבן שמונה חודשים, אף הוא מאזור חיפה, שהגיע לבירור במכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה לילדים במרכז הרפואי. לפי עדות ההורים, התינוק בלע פלסטלינה שהייתה על הרצפה שעליה זחל. "במקרים רבים עצמים זרים עוברים את מערכת העיכול ויוצאים מגוף המטופלים באופן טבעי", מסביר פרופ' רון שאול, מנהל המכון, "אנחנו מעדיפים להתערב כמה שפחות, בוודאי כאשר מדובר במטופלים הצעירים יותר, וממתינים בסבלנות עד שלא נותרת לנו ברירה. כך גם היה הפעם. משראינו שאין התקדמות במישור הזה, החלטנו לבצע התערבות. נמצא שחלק מהפלסטלינה ישב בלוע וחלק על דרכי האוויר של התינוק. שלפנו את כל החומר מגופו באמצעות אנדוסקופ מונחה מצלמה, ולאחר שהתינוק התאושש, הוא שוחרר לביתו כשהוא חש בטוב".

הבוקר בוצעה פעולה נוספת, לשליפת עצם זר לא שכיח – אנטנה של מכשיר אלקטרוני באורך של 7.5 ס"מ שנבלעה על ידי ילד כבן חמש מאזור הצפון. הילד, שהופנה לרמב"ם עם אבחנה ברורה, עבר לטיפולו של צוות המכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה לילדים, אשר שלף את העצם המסוכן מגופו תחת טשטוש. "עצם שבנוי באופן הזה ונבלע, לא יכול היה לצאת מגוף הילד באופן טבעי מבלי לגרום לו לנזק מסכן חיים בדרך", אומרים במכון, "הליך פולשני לשליפת העצם באופן מבוקר, היה הכרחי". בפעולה הזו, שהייתה מעט יותר מורכבת, לקחו מספר אנשי צוות, ובראשם ד"ר ג'מאל גרה, רופא בכיר במכון. ההליך הסתיים בהצלחה והילד צפוי להשתחרר לביתו בקרוב.

"האנטנה שנבלעה על ידי הילד החמוד נמצאת כעת, בתוך צנצנת, לצד כפיות, מגנטים, משחקים שונים, בטריות, תכשיטים ועוד עצמים שילדים בולעים", אומרת סולאפה חמאיסי, אחות אחראית במכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה לילדים ברמב"ם, "יש לנו ארון שבו אנחנו שומרים ואוצרים את כל העצמים הללו, לאחר שהוצאו מגוף המטופלים שלנו. המטרה היא להעלות מודעות לסכנה שבבליעת חפצים זרים. זו אחת מהסכנות הנפוצות ביותר בסביבה הביתית, ואנחנו נוהגים להציג את התערוכה המוזרה הזו להורים ולצוותים רפואיים. אולי, ככה, המסר יחלחל בצורה טובה יותר, ומספר המקרים שמגיעים אלינו, ילך ויפחת. בינתיים, אנא, שמרו על הילדים".

צילום דוברות רמבם
ד"ר ג'מאל גרה, רופא בכיר במכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה לילדים ברמב"ם, ליד ארון "תערוכת העצמים הזרים. צילום דוברות ביה"ח רמבם
כתבות מעניינות נוספות
כבוד: שגרירי ושגרירות ליאו באק מייצגים את ישראל בקהילות היהודיות בעולם
עשרות תלמידי ליאו באק יצאו הקיץ ליעדים ברחבי העולם כשגרירי...
חגיגות 50 שנה לסרט הקלאט של כל הזמנים "חגיגה בסנוקר" יערכו בעיר חיפה
אורחי הכבוד בפאנל: טוביה צפיר, ניצה שאול ואלי תבור תסריטאי...
משרד הביטחון מעדכן: משלוח דחפורי ה-D9 מארצות הברית, ששוחרר ע"י הממשל האמריקני, הגיע היום לישראל
מתחילת המלחמה שינע משרד הביטחון לישראל ציוד צבאי במשקל של...
בשורה ללקוחות כללית מושלם פלטינום: מימון לשימור פוריות לנשים בגילאי 30 עד 38, בעלות של 3,500 ₪ למחזור טיפול
החל מיולי 2025, לקוחות כללית מושלם פלטינום בהשתתפות עצמית בגובה...
הקרנת בכורה לסרט " פורמולה 1" בעופר גרנד קניון חיפה והרצאה מרתקת של מגיש הטלויזיה, איש התקשורת והעיתונאי אלי אילדיס
ביום רביעי ה – 16.07.25, תערך הקרנת בכורה לסרט  המדובר...
הדו"ח השנתי של נציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה: חיפה בין שלוש הערים עם מספר התלונות הגבוה ביותר לנפש
ירושלים, בני ברק וחיפה – העיריות שקיבלו את מספר התלונות...
סיום מתוק: טקס סיום לתלמידי ותלמידות כיתות ו' התקיים במרכז חינוך ליאו באק שבוע לאחר הפסקת האש
תלמידי ותלמידות כיתות ו' ציינו בטקס חגיגי ומרגש סיום מסע...
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון בכנס "תוכניות העתיד של חיפה והצפון"
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון בכנס "תוכניות העתיד של חיפה והצפון": "משימת השיקום - לאומית. אנחנו יודעים איך לבנות מחדש, ואנחנו כבר עושים את זה"
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן, השתתף אתמול (שלישי) בכנס...
סיכום פעילות תאגיד מי כרמל בחיפה בזמן המלחמה למען התושבים
תאגיד מי כרמל מסכם את פעילותו במבצע "עם כלביא": היערכות...
מינוי חדש בכללית
חן פורקש קמה מונתה למנהלת האדמיניסטרטיבית של מינהלת כרמים בכללית...
דילוג לתוכן