הנושא של העברת משק חקלאי בירושה הוא עניין סבוך הקשור בלא מעט בירוקרטיה. משקים חקלאיים מורכבים ממספר "נכסים", מגורים, קרקע, חקלאות, לכל אחד מנכסים אלה יש התייחסות שונה מבחינת דיני המס. ולכן צריך לדעת איך להתנהל בצורה נכונה ומושכלת על מנת לוודא שההעברה בירושה מתבצעת בצורה נכונה ותקינה תוך כדי חישוב נכון של מיסוי ירושת משק חקלאי, שצריך להתבצע עבור כל מקרה לגופו. בישראל לא קיים מס על ירושה וחישוב המס הנכון יעשה בהתאם למצבו של המוריש טרם פטירתו וכן של היורש במועד קבלת הירושה.
המורכבות של נושא מיסוי ירושת משק חקלאי
מיסוי ירושת משק חקלאי יהיה קשור בעצם לבחינה האם יש צורך במקרה של ירושה זו או אחרת בתשלום של היורש כדי להעביר לידיו את הזכויות של המשק. ממילא קיימת סבירה גבוהה שהמשק המדובר לא היה בבעלות מלאה של האנשים שהלכו לעולמם אלא הם היו ברי רשות בנחלה וכעת הרשות הזאת תעבור ליורש, בין אם זה בן ממשיך ובין אם מדובר בהעברה בירושה על פי חוק הירושה במדינה.
נושאים נוספים שקשורים לירושה של משק חקלאי
אם לא מספיק שהנושאים הקשורים בנחלות חקלאיות נחשבים למורכבים ממילא הרי שכאשר מצרפים להם אלמנטים של ירושה והעברת בעלות דרך צוואה או דרך חוק הירושה הרי שהם הופכים למורכבים אפילו יותר. לדוגמא יתכן ויהיה צורך שתשלומי איזון בין אחים, דבר שעלול להיות מחויב בתשלומי מס גדולים. מיסוי ירושת משק חקלאי חייב להיבחן לעומק על ידי אנשי מקצוע שילוו את היורש וכך יוודאו ביחד איתו ועבורו שהירושה תתבצע בצורה תקינה ונכונה וללא כל תקלות. חשוב לשם כך לפנות אל עורכי דין בעלי ידע וניסיון ספציפיים בתחום זה.
אם אתם צריכים מידע או ייעוץ בנוגע לקרקעות חקלאיות, פנו למשרד עו"ד תמיר יחיא & אלי סלהוב המתמחים בתחום ייחודי זה.