שימוש באבן שמוט יכול לשנות לחלוטין את אופן אפיית הפיצה הביתית שלכם. התוספת הפשוטה הזו של אבן שמוט למטבח שלכם הופכת את התנור שלכם להתנהג יותר כמו תנור לבנים – אבל מה זה אומר על הפיצה הביתית שלכם? התשובה: קרום טוב יותר וזמני בישול קצרים יותר. עם זאת, לפני שתתחיל להשתמש באבן שמוט, יש כמה דברים שאתם צריכים לדעת כדי להפיק את המירב מכלי המטבח החיוני הזה. עם הטיפול הנכון, האבן שלכם יכולה לספק לכם פיצות טעימות להפליא במשך שנים.
מה הם אבני שמוט?
בעוד שאבן שמוט היא יציבה, כבדה ומתחממת כמו אבן, היא למעשה לא אבן אמיתית. אבני שמוט הן חתיכות שטוחות של חימר לא מזוגג. הם נועדו להיכנס לתנור ביתי, ולכן הם בדרך כלל קטנים מספיק.
אבני שמוט נחוצים מכיוון שרוב התנורים הביתיים הרגילים לא מתחממים מספיק כדי לבשל כראוי סגנונות מסוימים של פיצה. סגנונות קרום דק יותר, כמו פיצות נפוליטניות, נוטים לסבול מהחום הנמוך יותר של תנור ביתי, וזו הסיבה שהקרום אף פעם לא בשל לגמרי בלי אבן, לא משנה כמה עמלתם על הכנת הבצק המושלם. אבני שמוט סופגות חום בקלות ושומרות על חום זה למשך תקופה ארוכה. זה מחקה את ההשפעה של תנור לבנים לפיצריה על ידי העלאת הטמפרטורה ומתן משטח חם במיוחד לאפיית פיצה. החום הגבוה יותר יוצר קרום פיצה מושלם אבל יכול גם לקצר את זמן האפייה לפחות מ-10 דקות, כלומר אתם יכולים לאפות פיצות כמו פיצה אמיתית.
איך לאפות פיצה עם אבן שמוט?
אפייה עם אבני שמוט היא ממש פשוטה עם הטכניקה הנכונה. התחילו על ידי הנחת אבן הפיצה שלכם על המדף הנמוך ביותר של התנור הקר שלכם. זה חשוב מאוד – אתם אף פעם לא רוצים למקם אבן שמוט קרה בתנור חם מכיוון שזה מוביל להלם תרמי, דבר שעלול לגרום לאבן לכם להיסדק או אפילו להתפוצץ.
תרצו לתת לאבן שלכם 30 דקות נוספות לחימום מראש לאחר שהתנור שלכם הגיע לטמפרטורה הנכונה. בינתיים, אתם צריכים לתת לבצק הפיצה שלכם להגיע לטמפרטורת החדר. גם הנחת בצק פיצה קר על אבן חמה עלול לגרום להישבר. בעת שימוש נכון, רוב הפיצות יהיו מוכנו תוך שמונה עד 10 דקות עם אבני שמוט. זכרו שהחומר שממנו עשויה האבן הוא נקבובי ויכול לספוג טעמים וריחות. עם זאת, היו מודעים לאילו חומרי טעם וריח אתם מחליטים לשים בבצק הפיצה שלכם אם תחליטו להתנסות.
טיפול באבן שמוט
טיפול באבן שמוט שלכם דורשת מעט עבודה, אבל תתרגלו לכך במהירות, כל שעליכם לעזור זה לשמור על מספר כללים חשובים. לעולם אל תשמנו את אבן הפיצה שלכם. הדבר השני שכדאי לזכור הוא שאבן הפיצה שלכם תקבל לאורך הזמן כתמים וסימני צריבה, וזה נורמלי לחלוטין ולא אומר שאבן מלוכלכת.
כפי שנאמר קודם לכן, לעולם אל תחשפו את אבן שלכם לטמפרטורות קיצוניות. זה אומר לא להכניס אבן קרה לתנור חם, להניח בצק קר על אבן חמה או להניח אבן חמה מתחת למים זורמים בכל טמפרטורה. ביצוע כל זה יגרום לאבן שלכם להישבר.
אז לאחר שאתם מכירים את כל הדקויות של אפיה עם אבני שמוט כל שעליכם לעשות הוא ליצור קשר עם carne kamado ולבחור את אבן השמוט שתאהבו. תהיו בטוחים שהאבנים של קמאדו איכותיות ביותר, ואתם תוכלו לרכוש אותן במחירים משתלמים במיוחד!