אחד מסוגי הצוואות שלא מעט בוחרים לערוך הוא צוואה הדדית. צוואה זו נערכת ע"י שני בני הזוג יחד אצל עו"ד צוואות. בצוואה זו מצווה כל אחד מבני הזוג להעביר את כל רכושו אם ילך לעולמו ראשון לבן או בת הזוג שבחיים. הדבר מאפשר לבן או בת הזוג שבחיים לשמור על רמת חייהם כפי שהייתה קודם. מעבר לציווי זה, יכולים בני הזוג להחליט יחד על האופן בו ירצו שהעיזבון יחולק לאחר שגם בן/ בת הזוג ילכו לעולמם. לזוגות רבים עריכת צוואה באופן זה נותנת שקט לגבי הרגע בו בן או בת הזוג לא יהיו לצידם וגם להמשך.
מה האפשרויות לפתרון התנגדות לצוואה?
כאשר מוגשת התנגדות לצוואה, על המתנגד לגבות את דבריו בתצהיר בו הוא מצהיר שכל דבריו הם אמת. התנגדות המוגשת לרשם הירושות מועברת אמנם לטיפול בית המשפט לענייני משפחה, אך ניתן גם לפתור את העניין מחוץ לבית המשפט. עו"ד צוואות המתמחה גם בגישור ויישוב סכסוכים יוכל להביא את היורשים להגעה לפתרון. אמנם הצוואה נערכה כדי שהעיזבון יחולק על פי הכתוב בה, אך עדיין ליורשים יש אפשרות להחליט על חלוקה בצורה שונה בהסכם יורשים או הסכם חלוקת עיזבון, זאת בתנאי שההסכם יהיה מקובל על כל היורשים.
כיצד מחולק העיזבון כאשר אין צוואה?
כאמור, עריכת צוואה היא מהלך מומלץ מאוד המסדיר את אופן חלוקת העיזבון עבור היורשים. עם זאת, ישנם מצבים בהם לא הותיר המנוח צוואה, בין אם כי זו הייתה בחירתו ובין אם כי לא הספיק לעשות זאת. כאשר אין צוואה העיזבון יחולק לפי חוק הירושה שהעיקרון המנחה בו הוא חלוקה בהתאם לדרגת קרבה: המעגל הקרוב יותר יקבל חלק גדול יותר מן הירושה. ישנם מצבים בהם העיקרון שהוא הגיוני אך כוללני מאוד אינו מתאים. כך למשל אם המנוח היה בהליכי גירושין מאשתו, מצב בו היו פרודים לכל דבר אך הדברים לא קיבלו חותמת סופית עדיין. עפ"י חוק הירושה אמורה פרודתו לקבל את חלקה בירושה למרות שבעוד זמן קצר הייתה אמורה להיות גרושתו. לכן, כשאין צוואה פורצים לא מעט סכסוכי ירושה. עו"ד צוואות וירושות יעשה כל שניתן כדי להסדיר את הדברים במו"מ ואם יהיה צורך ייצג את הצד הפונה בבית המשפט.
עו"ד עדי מי טל ריין מתמחה בייצוג לקוחות בהגנה או התנגדות לצוואה וכן בעריכת צוואות הוצאת צו קיום צוואה ועריכת והסכמי חלוקת עיזבון וחלוקת ירושות. כל לקוח מלווה ומיוצג במקצועיות ותוך קבלת יחס אישי, מקצועי ואמין. מוזמנים ליצור קשר.