בית הספר הוא המקום הראשון שבו אנחנו יכולים להכיר את הילד על עולמו הפסיכולוגי הרבה יורת מאשר הבית, משום ששם הוא מתנהג כפי שהוא רוצה בסביבה הטבעית שלו מחוץ לבית. הדרישות שעומדות בפניו הן להשתלב חברתית, לתפקד בצורה נאותה וגם למלא את כל המוטל עליו מבחינה אקדמית כבר מגיל צעיר. הלמידה של כישורים בסיסיים כמו קריאה, כתיבה, חישוב היא הדרך העיקרית שבה אנחנו גם יכולים למדוד את הישגיו ולהעריך את מידת התפקוד שלו, חברתית ולימודית. לכן, כאשר מתגלעים קשיים שונים בתפקודו והוא אינו עומד ברמת הציפיות וכאשר ניכרות השפעות של כשליו בלימודים על מה שקורה אתו חברתית, הגיע הזמן לבדוק את התמונה השלמה שלו, להכיר את עולמו ולהיעזר באנשי מקצוע לשם כך. זה הרגע שבו רק אבחון פסיכודידקטי שלם ייתן לנו תמונה שלמה של מה שעובר עליו כדי לאתר את הליקויים שנדרש לתקן. במכון תושייה עושים זאת כבר יותר מעשרים שנה ועשרות אלפי ילדים עברו שם את האבחון החשוב ביותר להמשך עתידם.
מה חשוב לדעת על אבחון פסיכודידקטי?
מדובר באבחון משולב של שתי פגישות, שבהן הילד עובר בדיקות ייעודיות. בפגישה אחת הוא עובר אבחון פסיכולוגי כדי לבדוק את מצבו, את קשייו, את עולמו הרגשי ואת הנושאים הפסיכולוגיים כמו מוטיבציה, דימוי עצמי, קשיים נפשיים ואפילו הערכה עצמית. לכל זה מתוסף בפגישה השנייה האבחון הדידקטי על ידי מאבחנות דידקטיות שבודקות את כישוריו ואת החשד ללקויות למידה שלא עלו עליהן בזמן. באבחון זה נבחנים הכישורים הקוגניטיביים כמו תפיסת מידע ועיבודו, כל צורות העיבוד של המידע מגרפי ועד לשוני, כישורים מוטוריים, זיכרון, קריאה, כתיבה וחישוב, קשב וריכוז ועוד כל מה שנכלל בכישורים הדידקטיים של הילד, כדי לוודא את מקור הבעיה.
טיפול בילד
האבחון המלא שנותן את כל התמונה יכול להפנות את אנשי המקצוע למקור הבעיה. אם המקור הוא נפשי ומשפיע על יכולתו ללמוד, זה מקל עליו משום שטיפול פסיכולוגי יכול להחזיר לו את היכולת הלימודית דידקטית שלו ולשפר בכך את הדימוי העצמי שלו. אם הבעיה היא לקות למידה הוא יקבל עזרה כדי להשלים את החומר בעזרת מי שאמון על סיוע לבעלי לקויות. כך יוכל להתקדם בלימודים, להדביק את הפערים והכי חשוב – להבטיח שהוא יכול להתגבר על כל בעיה מעתה, משום שהוא יודע עם מה הוא מתמודד ובאילו כלים לנצח את האתגר. במכון תושייה מציעים לכם אבחונים מקצועיים לילדים כדי לעזור להם להתמודד.