Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

חדר קירור- מה היתרונות שלו והיכן משתמשים בו

חדר קירור- מה היתרונות שלו והיכן משתמשים בו
קרדיט לתמונה: www.milo.co.il

המקרר הוא ציוד חיוני בתעשיית המזון. טכנולוגיה כזו דחקה לנצח מכשירי חשמל ביתיים פשוטים. חדרי קירור מאפשרים קירור אינטנסיבי של מוצרים. השימוש במכשירים תעשייתיים מאפשר אריזה מהירה ומשלוח לחברות עם מחזור מוצרים גדול. לחברות ייצור מזון חדרי קירור הן ציוד הכרחי כי לשמור על הטריות של המזון.

יתרונות וחסרונות של חדר קירור וציוד הקפאה

מקררים תעשייתיים מספקים קירור אינטנסיבי במפעלי תעשיית המזון הגדולים, בבתי מלאכה קטנים לייצור בשר, דגים ומוצרים נוספים. לציוד קירור והקפאה כמו למשל, מקפיא שוכב, יש יתרונות כמו:

  • מדידת טמפרטורה מדויקת. הציוד מצויד במספר חיישנים בבת אחת. הראשון מודד את הטמפרטורה בתוך החדר, השני – בליבת המוצר, השלישי – על פני השטח שלו;
  • מערכת בקרה נוחה. ניתן להגדיר באופן עצמאי את הטמפרטורה ורמת הלחות הנדרשות, ולשמור את המצב;
  • אוטומציה מלאה ובקרה של תהליכים טכנולוגיים;
  • מאוורר חזק שמספק זרימת אוויר יעילה;

כיצד בנוי ופועל חדר קירור?

הטמפרטורה בתוך חדר קירור משתנה בהתאם למצב שנבחר. לדוגמה, בעת טעינת מוצר מופעל קירור אינטנסיבי. זה מאפשר להתגבר במהירות על הסף המסוכן שבו הסבירות להתפתחות חיידקים. לאחר מכן, מצב האחסון מתבצע בטמפרטורה ולחות יציבה. מידות חדר הקירור תלויות בקיבולת שלו. למפעל קטן לעיבוד בשר, דגים ומוצרים אחרים, תא קומפקטי למספר מדפי אחסון יספיק. חדר קירור זה לא תופס הרבה מקום. עבור מפעלים תעשייתיים גדולים, משתמשים בחדרי קירור גדולים יותר עם מספר מאווררים חזקים.

היישומים של חדר קירור וציוד קירור נוסף

יחידות קירור משמשות בענפים רבים של תעשיית המזון:

עיבוד בשר. ציוד קירור נחוץ ליצירת תנאים אופטימליים לאחסון מוצרים מוגמרים למחצה, מוצרי נקניק מוגמרים, עופות, בקר וכו'. השימוש בחר קירור מאפשר להאריך את חיי המדף של המוצרים, לשמר את הצגתם לפני ההובלה לנקודות מכירה או מחסנים;

עיבוד דגים. דגים בכל צורה הם מוצר מפונק למדי. אם תנאי האחסון (מדדי טמפרטורה ולחות) אינם יציבים, הוא מאבד במהירות את המראה והטעם שלו. בנוסף דג ללא קירור תקין עלול להוות סכנה בריאותית לצרכנים;

ייצור גבינה. יחידות קירור תעשייתיות משמשות לרוב להבשלת מוצרים או אחסון ראשים מוגמרים;

בישול. ציוד קירור משמש בסופרמרקטים ובמחסנים רבים לאחסון מוצרים מוגמרים למחצה ומוצרים מוגמרים.

כמעט כל המסעדות, בתי הקפה, המאפיות עברו בהדרגה לשימוש במקררים תעשייתיים ומקפיאים שוכבים מיוחדים. בחירה זו נקבעת על פי קיבולת הציוד, אמינותו והיכולת לשמור על תנאים אופטימליים לאחסון פירות וירקות טריים, מוצרי חצי גמר בשר ודגים, מוצרי מאפה וכו'. לרכישת הציוד האמין ביותר תוכלו לעיין בקטלוג המוצרים של חברת "מילוא קירור חיפה בע"מ".

כתבות מעניינות נוספות
להתחיל מחדש ללא חובות? זה אפשרי
עסקים שנקלעו לקשיים כלכליים הולכים בדרך כלל לגופים הפיננסיים הגדולים...
עונת הקיץ בפתח: לאיזה סוגי פרחים ניתן לצפות?
ככל שהשמש מטפסת גבוה יותר והימים מתארכים, נדמה שהאדמה עצמה...
צפון יוון המופלאה
מה המשמעות של יוון עבורכם? בעוד שרבים מדמיינים חופים זהובים,...
האם כדאי לבחור שירותי אריזה בתהליך מעבר דירה?
לעבור דירה זה לא דבר קל. על אף שמדובר על...
עורכת דין אולגה קוטלניקוב – אילו שירותים משפטיים תוכלו לקבל מהמשרד שלנו?
כשאתם זקוקים לסיוע משפטי בתחום האזרחי, הדרך הקלה ביותר למצוא...
חברת סיליס מערכות חשמל: השירותים החדשניים שהופכים את החיים לקלים יותר
חברת מערכות חשמל, SELES, רכשה ניסיון רב שנים במעורבות בפרויקטים...
מרכז לימודים אלון: לעידוד ההתפתחות המקצועית
אם אתם עומדים כעת בצומת דרכים בחיים, תוהים לאן לפנות...
החשמלאי שיציל אתכם מכל תקלת חשמל בחיפה
תושבי חיפה שסובלים מתקלות בחשמל או כאלו שזקוקים להתקנה ותיקון...
הסכם זוגיות
הסכם זוגיות
זוגות בתחילת דרכם כיום מעדיפים להתנהל ולהתנהג בחוכמה וברציונליות האחד...
כמה דברים שחשוב לדעת לגבי חוזים
חוזה הוא הסכם בעל תוקף משפטי אשר ניתן לאכיפה ע"י...