העץ הנדיב של ילדי עמותת פותחים עתיד ביקנעם – עוזרים לקשישים במרכז יום לקשיש

העץ הנדיב של ילדי עמותת פותחים עתיד ביקנעם – עוזרים לקשישים במרכז יום לקשיש
צילום יעלה דוד

ילדי עמותת פותחים עתיד ביקנעם, חברת בת של הסוכנות היהודית הפועלת למען ילדים ומשפחות במצבי סיכון בפריפריה, פועלים רבות למען הקהילה כחלק מתהליך ההעצמה שלהם ועל בסיס הערכים שמקנים להם בתוכנית.

ילדי פותחים עתיד מקפידים לבקר במרכז סביון לאזרח הוותיק ביקנעם כבר שנים ארוכות ולשמח את הקשישים במקום בפעילויות מגוונות. בשנתיים האחרונות התאפשרו ביקורים מועטים בגלל מגבלות הקורונה. הנאמנה יאנה הראל שמלווה את הילדים בעמותה ורכזת המשפחה והקהילה של העמותה יעלה דוד, חשבו על רעיון שישמח את הקשישים במרכז היום ויפיח בו חיים בתקופה של ריחוק חברתית ובדידות.

"אנחנו נמצאים בקשר עם מרכז היום לקשיש כבר הרבה מאד זמן אחרי , בין הילדים והקשישים נרקם קשר אישי ומרגש, וכעת לאור הריחוק החברתי, רצו הילדים לקשט ולהפיח חיים בקיר הכניסה שלהם. משהו שיישאר להרבה זמן וישמח את הקשישים". מספרת יעלה הרכזת קהילה של פותחים עתיד.

צילום יעלה דוד

בהחלטה משותפת עם הילדים, הוחלט על ציור קיר ענק של עץ באביב, בשילוב ענפים רחבים, שמסמלים פריחה וצמיחה. ילדי פותחים עתיד התייצבו כבר שלוש פעמים במרכז סביון לקשיש ביקנעם , כדי להשלים את המשימה. עמותת שחרות, שרוקמת שיתופי פעולה רבים בקהילה המקומית, יצרה את החיבור בין פותחים עתיד למרכז לקשיש ותרמה את הצבעים לפרוייקט. השילוב הבין דורי והפעילות המשותפת השאירה את כולם, הילדים והקשישים כאחד, נרגשים ומאושרים.

'פותחים עתיד' הינה עמותה, חברת בת של הסוכנות היהודית הפועלת משנת 2006, ב-36 ישובים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית של ישראל למען ילדים ומשפחות המצויים במצבי סיכון. פותחים עתיד פועלת להעניק לילדים ומשפחותיהם בטחון, כלים והזדמנות שווה לממש את הפוטנציאל האישי הטמון בהם תוך הנגשת השירותים החברתיים, עידוד מעורבות משפחתית ויצירת סביבה חינוכית תומכת.

כתבות מעניינות נוספות
הלב הקולינרי של הצפון: הכירו את "מאכלי הבית" של קטי אלחי והשף אייל אלחי
משהו טוב קורה בשדרות ההסתדרות 251 בחיפה (מול מרכז ביג,...
אחיה קלנר ממרכז חינוך ליאו באק זכה במדליית ארד באולימפיאדת אסיה לפיזיקה
הישג בינלאומי לאחיה קלנר, תלמיד כיתה י"ב במרכז חינוך ליאו...
מעורר השראה: חתן פרס נובל פרופ' דן שכטמן נפגש עם תלמידי מרכז חינוך ליאו באק
פרופ' שכטמן הגיע למרכז חינוך ליאו באק, בו לומד נכדו...
חדש בכללית בחיפה, מדפסת תלת ממד במכון לריפוי בעיסוק תייצר אביזרי עזר מותאמים אישית למטופלים
הטכנולוגיה החדשה, שנכנסה למכון לריפוי בעיסוק בבית אמות בחיפה, מאפשרת...
למעלה מ-150 משתתפים במפגש בין-דתי במרכז חינוך ליאו באק בחיפה
לקראת עיד אל־אדחא, התכנסו אתמול במרכז חינוך ליאו באק בני...
אין, אין, אין חגיגה בלי, בלי, בלי... לידה
לזוג הצעיר חוה סופרפין מחדרה ועומרי ירון מתל אביב היו...
סערה סביב מינוי מנכ״לית המתנ״ס בטירת כרמל: איתי ברזאני, משנה לראש העיר: הליך המכרז לא תקין ומדובר במינוי קרובים
עיריית טירת כרמל פועלת לקידום מינוי לתפקיד מנכ”לית המתנ”ס העירוני...
לראשונה מאז המלחמה – להקת מחול בינלאומית בישראל: יגאל פרי הכוריאוגרף הישראלי שכבש את ניו יורק ולהקתו 'פרידאנס' Peridance מגיעים לישראל. 29 ביוני – 5 ביולי 2026 בחיפה, הרצליה וירושלים
״מקוריות מופלאה, ברק ותנועה רבגונית המובילים לשיא רגשי״. NY Times "מגוון...
שירות פורץ דרך לחולי פרקינסון בכללית
טיפול מתקדם בפרודואודופה ללא ניתוח וקרוב לבית המטופל. הטיפול כולל...
30 שנים ברציפות במושבה זיכרון יעקב: מסורת של תרומה ביום הזיכרון
גם השנה, בצל המחסור בדם ובמיוחד במנות מסוג O, יתקיים...
דילוג לתוכן