ברוקלין 17, פיצה בר, נפתח לאחרונה בשד' מוריה, והוא מביא איתו משהו חדש ומרענן לכרמל. שילוב של אוכל איטלקי מסורתי, בטוויסט אמריקאי, לבר אלכוהול פרימיום ואיכותי, צעיר ובועט. בדיוק כמו גשר ברוקלין מחברים כאן בין מסורת ומודרניות, והתוצאה מפגש בין תרבויות ומטבחים, ופסטה פיסטוק אחת שאין באף מקום אחר.

לפי אגדה אורבנית אמריקאית משנות ה – 70 שמספרת על בחור צעיר שהיה ברמן, ונאלץ לרשת את הפיצרייה הוותיקה של סבו המהגר האיטלקי, אבל לא לוותר על אהבתו, ולפתוח לצידה גם בר אלכוהול, התחילו לצוץ בברוקלין, מסעדות פיצה בר של מהגרים איטלקיים, שמציעות פיצה איטלקית עם טאץ' אמריקאי, לצד בר אלכוהול. אלעד גולדשטיין, חיפאי, יזם משחקי לוח קופסא במקצועו, אך בשלן, וחובב פיצות מושבע, החליט לייבא את הרעיון לאחר שהות ממושכת בברוקלין ארה"ב. לאחרונה הוא פתח את מסעדת ברוקלין 17, בשד' מוריה בחיפה, שהיא פיצה בר המציעה מנות איטלקיות מוקפדות ומסורתיות, בסגנון אמריקאי מודרני, לצד בר אלכוהול פרימיום, איכותי וגבוה, שמציע מגוון רחב של משקאות אלכוהולים משובחים, ומנסה בדיוק כמו גשר ברוקלין לגשר בין תרבויות ומטבחים. החל מהג'לטו האמריקאי שמיוצר במקום במכונת גלידה אמריקאית, הפיצה שנאפית ממיטב חומרי הגלם שיובאו מאיטליה ולפי מיטב המסורת האיטלקית, הקוקטיילים האמריקאיים, הוויסקי האמריקאי, ותפריט היין שמכיל 14 סוגי יינות שמוגשים בכוסות. התפריט מורכב מפיצות איטלקיות בטוויסט אמריקאי מבצק מחמצת שעבר פרמנטציה למשך 72 שעות, נפתח ביד, ונאפה בטאבון אבן איטלקי שיובא מנאפולי, וכן ממנות פתיחה, סלטים, פסטות וקינוחים, והכול בשילוב איטלקי אמריקאי. הבצקים, הרטבים, הקינוחים והפסטות עשויים במקום בעבודת יד, מחומרי גלם איכותיים מקומיים, וגם מאיטליה.

בין מנות הפתיחה: רביולי ריקוטה – פסטה בעבודת יד, ממולאת בגבינת ריקוטה, ופקורינו, ברוטב חמאה, שמנת מפולפלת, וגרידת לימון.(48 ₪); פולנטה – גרגירי תירס בטחינה גסה עם חמאה, שמנת, פרמז'ן, פלפל שחור, מוגש עם פטריות צלויות, ושמן כמהין. (61 ₪); בין הסלטים: סלט קיסר – לבבות חסה, רוטב קיסר קלאסי (צלפים, אנשובי, חרדל וחלמונים), פלפל שחור, קרוטונים ופרמז'ן. (60 ₪); סלט פנצנלה – עגבניות שרי בשלושה צבעים, בצל סגול, זיתי קלמטה, קרוטונים ענקיים, וקרעי מוצרלה פרסקה. (57 ₪); בין הפיצות תמצאו : פיצה מרגריטה קלאסית עם תוספות פופולאריות כמו: ארטישוק, עגבניות שרי, זיתי קלמטה ועוד. (60 ₪) תוספת 10 ₪; פיצות אמריקאיות מושחתות ומיוחדות כמו גרטן – רוטב לבן, פרמז'ן, גרטן תפוחי אדמה, פלפל שחור גרוס ומוצרלה (68 ₪); פיצה תרד 4 גבינות – רוטב לבן, עלי תרד ותערובת 4 גבינות מיוחדות (מוצרלה, גאודה מיושנת, פקורינו ופרמז'ן). (70 ₪); פיצה הלב – רוטב עגבניות, פרמז'ן, עגבניות שרי, מוצרלה פרסקה, עלי אורוגולה, שמן זית, וגניעות בלסמי מצומצם. (72 ₪). בין הפסטות תמצאו: פסטה ברוטב פיסטוק מיוחדת, בטעם אגדי, ואמריקאי, בלעדית למקום ואולי יחידה בארץ. פסטה פוזילי ברוטב 100% קרם פיסטוק עשיר, חמאה ושמנת, מעל קראמבל פיסטוק, פרמז'ן, והרבה פלפל שחור. (65 ₪); פסטה מרינרה/מרינרה חריפה – ספגטי ברוטב עגבניות סאן מרז'נו איטלקיות טריות שנסחטות על הפיצה, מלח ופלפל, בזיליקום, ופרמז'ן, מופקץ עם מיקס גבינות הבית. (חריפה: בתוספת צ'ילי ירוק חריף). 60 ₪). כמו כן מציעים תפריט קבוע של 13 ספיישלים מתחלפים כמו: פיצה פסטו (70 ₪); קארפצ'ו חציל. (50 ₪); קלצונה ממולא בשקשוקה. (55 ₪).

בין הקינוחים: קינוחים מבוססי גלידה אמריקאית שמיוצרת במקום. סאנדיי בראוניז – בראוניז שמיוצר במקום, עם הרבה גלידה, קראמבל פיסטוק ומייפל. (39 ₪); סאנדיי טירמיסו – גלידת וניל אמריקאית עם ביסקוטי ליקר קפה, קפה וקקאו. (39 ₪); עוגת גבינה באסקית בגלייז פירות יער
(39 ₪). פיצה נוטלה – בצק פיצה, ממרח נוטלה, קרם פיסטוק, וגלידת וניל אמריקאית. (52 ₪). ומילקשייקים מושחתים בחמישה טעמים: תות, פירות יער, שוקולד ואספרסו וניל. (29 ₪).
בגזרת האלכוהול מציעים מגוון קוקטיילים אמריקאיים, כמו: מרגריטה אמריקאית קפואה מטקילה פטרון עם קרח שנגרס ממכשיר קרח מיוחד. (47 ₪); מרלין מונרו – וודקה, טריפל סק, מיץ פסיפלורה, וקאווה. (47 ₪); נגרוני בסגנון אמריקאי – ג'ין, קמפרי, וורמוט אדום, וקליפת תפוז. (49 ₪); עוד מציעים מוקטיילים, משקאות ללא אלכוהול, כמו קולה ברוקלין, בטעמים וניל, צ'רי, ודאבל קראמל (16 ₪); – Night flight מיץ חמוציות, מיץ ליים, טוניק ונגיעות בלקברי. (23 ₪). עוד תמצאו תפריט וויסקי עשיר, תפריט עם 14 סוגי יינות בכוסות, בירות קראפט, מרטיני, ג'ין, וודקה, טקילה ועוד.
ברוקלין 17, פיצה בר, שד' מוריה 29, כרמל חיפה, שעות פתיחה: א'-שבת: 17:00-24:30 טל': 0796961717.
