קורס משותף ראשון בין בית חולים לקהילה בנושא רצף טיפולי

קורס משותף ראשון בין בית חולים לקהילה בנושא רצף טיפולי
צילום דוברות כללית

בשנים האחרונות חלה מהפכה בכל הקשור לרפואה ורפואת העתיד נמצאת בבית. טיפולים רבים עוברים בבתי חולים לקהילה. ישנה עליה מתמדת בביקוש לטיפול קרוב לבית, בין היתר עקב מגפת הקורונה שהאיצה את מערכת הבריאות להסתגל למציאות חדשה. חל מעבר הטיפול בחולה בביתו על מנת להפחית את השהות בבית בחולים ולהקל על העומסים הרבים הקיימים בבתי החולים, תוך הפחתת סיכונים וחשיפה מיותרת לזיהומים ומחלות. בנוסף, ישנה חשיבות רבה לתמיכה מצד המשפחה וסביבתו להחלמתו של המטופל.
במחוז חיפה וגליל מערבי בכללית המהפכה כבר החלה ועשרות שירותים שניתנו בבתי החולים בלבד, פותחו בקהילה ומאפשרים למטופלים לקבל טיפול רפואי איכותי בקהילה ואף בביתם הפרטי.

כחלק מיישום התהליכים שנועדו לייעל את המענה למטופלים הנמצאים בטיפול בקהילה ובבתי החולים, נפתח במחוז חיפה וגליל מערבי בכללית, קורס משותף ראשון מסוגו בנושא רצף טיפולי, לאחיות בית חולים רמב"ם והקהילה. את הקורס ריכזו והובילו ניהל ח'טיב – מנהלת סיעוד ביחידה להמשך טיפול במחוז חיפה וגליל מערבי של כללית, זיוות זלץ – אחות אחראית רצף טיפול בבית חולים רמב"ם, בשיתוף עם רינה אסולין אחראית חטיבות הפנימיות בבית חולים רמב"ם, מירי בלאופלד-רכזת פיתוח מקצועי בסיעוד במחוז חיפה וגליל מערבי והגר ברוך – רכזת פיתוח מקצועי של רמב"ם .

צילום דוברות כללית

"מטרת הקורס הייתה ליצור תהליכי עבודה משותפים, על מנת לשמור על רצף טיפולי ולהבטיח מעבר קל למטופל בעת שחרורו מאשפוז בבית החולים אל המשך הטיפול במסגרת הקהילה", מסבירה מירי בלאופלד.
ניהל מוסיפה כי "במהלך הקורס נלמדו תחומים הדורשים תיאום בין הקהילה לבית החולים, כגון: שחרור מטופל מורכב עם הזנה אינטרלית לביתו, מטופלים עם פצעים, לאחר ניתוחים, אשפוזים חוזרים, אי ספיקת לב, כליות, הפרעה בתפקוד הנשמתי ועוד".

המשתתפים בקורס היו אחיות מבית חולים רמב"ם ואחיות הקהילה במחוז חיפה וגליל מערבי בכללית.
במפגש האחרון הציגו האחיות פרויקט ייחודי לתהליך עבודה שהן שואפות לקדם, על מנת לשפר את שחרור המטופלים מבית החולים להמשך טיפול בקהילה. הפרויקטים הוצגו בפני רינת בסל – מנהלת הסיעוד והנהלת הסיעוד במחוז חיפה וגליל מערבי בכללית וגילה היימס – מנהלת הסיעוד בבית חולים רמב"ם, אשר בירכו על היוזמה וחשיבותה וציינו כי זוהי תחילת הדרך לפיתוח תהליכי עבודה משותפים בין אחיות הקהילה לאחיות בית החולים.

כתבות מעניינות נוספות
הגביע שלהם: נבחרת הכדורסל של ליאו באק זכתה בגביע בטורניר בטורונטו
בטורניר הכדורסל היוקרתי שנערך בטורונטו, קנדה, העפילה נבחרת הבנות של...
מצוינות טכנולוגית בליאו באק: התלמידים בנו והדפיסו מודלים בתלת ממד
בחטיבת הנעורים במרכז חינוך ליאו באק הקדישו שבוע לחינוך מדעי...
מתחם הקניות חוצות המפרץ וקרן קיימת לישראל (קק"ל) יוצאים לרגל ט"ו בשבט בקמפיין חברתי
לשיקום נזקי השרפות, נטיעות חדשות, שימור שטחים ושיקום אזורים טבעיים...
האמן הבינלאומי טומי כהן מגיע לראשונה לצפון הארץ: פותח גלריית פופ אפ נודדת בעופר גרנד קניון חיפה
התערוכה מציגה אמנות עכשווית בפורמט דיגיטלי תוצג לקהל הרחב החל החל...
"נוטעים יחד": חג האילנות ביערות, בפארקים ובקהילה- אירועי ט"ו בשבט עם קק"ל
קרן קימת לישראל מזמינה את הציבור לחגוג את חג האילנות...
האם הבת של המלכה החיפאית רוצה לרשת את הכתר?
אמן האיפור הבינלאומי, ירין שחף, על מפגש עם הדור הבא...
שיקום קרוב לבית: מכון שיקום יום של כללית בגרנד קניון חיפה
בכללית מחוז חיפה וגליל מערבי נפתח בשנה האחרונה מכון שיקום...
מהפכת היוקרה בישראל: "ריקו מותגים" מסכמת מעל עשור של סטייל ומסתכלת קדימה אל 2026
בעולם שבו אופנה היא הרבה יותר מרק בגד – היא...
משרד העלייה והקליטה מסכם את שנת 2025: חיפה בין עשר הערים המובילות – 1,947 עולים חדשים נקלטו בעיר השנה  
למעלה מ־20 אלף עולים הגיעו לישראל ברקע המלחמה. כשליש מהם...
קרדיט תמונה- דוברות מועצת חוף הכרמל.
תאגיד מי כרמל השלים את חיבור השכונות הדרומיות של חיפה ל"מט"ש ניר עציון": פרויקט בהשקעת 30 מיליוני שקלים שיאפשר את פיתוח והבניה במבואות הדרומיים של חיפה
בהשקעה של 30 מיליוני שקלים, תאגיד מי כרמל השלים בימים...
דילוג לתוכן