על יופיו של הטבע

על יופיו של הטבע
קרדיט עירית אפשטיין

תערוכת ציורים של עירית אפשטיין בספריה הציבורית בזכרון יעקב

יופיו של הטבע
קרדיט עירית אפשטיין

האמנית עירית אפשטיין, תושבת זכרון יעקב, מציגה תערוכת ציורים שנייה. התערוכה עוסקת בנופי ארצנו ומשקפת את האהבה לטבע, לאותנטי, לצבעוניות עשירה ולחוויה של שמחה. סגנונה נע בין הפיגורטיבי למופשט. עירית מספרת שיש לה צורך להיצמד לפיגורטיבי כדי להרגיש בטחון על קרקע מוצקה, שנוצרה במשך יצירה של דורות רבים ומנגד היא מרגישה צורך לפתח שפה אישית עם פרשנויות משלה להביא את מה שיש לה להעביר דרך ציור.

יופיו של הטבע
קרדיט עירית אפשטיין

העבודות מהוות סיכום דרך עם תוצאה עשירה ומרהיבה לכל עין, ומעידות שהאמנות חבויה אצל כל אדם ומתפרצת כאשר נפתחת לה הדלת. במקום בו האמנית נמצאת, דרכה פתוחה להתנסויות והתחדשות נוספים ויעשירו את עולם האמנות ואת שוחרי האמנות והיופי החזותי.

אפשטיין החלה את דרכה בציור לפני כעשר שנים. תחילה למדה ציור אינטואיטיבי אשר נתן לה כלים להשתחרר ולחפש את הקול הפנימי, ואפשר לה דרך להפגת משקעי הכאב שנותרו בעקבות פטירת בעלה ברוך אפשטיין המנוח.

לפני שבע שנים הצטרפה למועדון הגמלאים בבית תשבי, ומאז ועד היום היא לומדת ציור פוטו ראיליסטי, המשקף את האיכות החזותית של האובייקטים ואפשר לעירית להגשים חלום וללמוד לצייר פורטרטים הדורשים דיוק והצמדות לראלי.

יופיו של הטבע
קרדיט עירית אפשטיין

בהמשך העזה להרחיב את יריעת הנושאים שציירה, והתנסתה גם בציור אקספרסיבי ואינטואיטיבי המנותק מנושא מוגדר מראש. היא קיבלה עידוד לכך ממורים נוספים ומבן זוגה שהוא מבקר אמנות וליווה את דרכה. במשך הזמן תיעדה את חיפוש דרכי ההבעה בנוף עצמו. ציוריה שזורים דרכים ושבילים המחפשים דרכם אל האור ופוגשים את המרחב שהוא דימוי החופש שהיא חווה במגע עם הטבע וציורו.

הצבעים בציוריה של עירית מעידים על אופטימיות ושמחה פנימית שמובילים את המכחול על בד הקנבס. עירית מציירת בצבעי אקריליק, היא פיתחה שליטה ביצירת שכבתיות ותלת ממדיות שנותנת איכות כמו של צבעי שמן.

פתיחת התערוכה ביום ראשון 02/06/19 בשעה 18:45 בספרייה הציבורית על שם יעקב לוי ז"ל, רחוב הדגן 4, זכרון יעקב

יופיו של הטבע
קרדיט עירית אפשטיין
כתבות מעניינות נוספות
חוגגים סוכות בחיפה: יריד משחקים עם מגוון רחב של עמדות חווייתיות, משחקים מאתגרים ומשעשעים המשלבים סדנאות יצירה ופעילויות באווירת החג
 היריד יפתח בחול המועד סוכות יפתח בעופר גרנד קניון חיפה...
רגע לפני פתיחת שנת הלימודים: תלמידי י"ב ויתרו על ימי חופשה והפיקו סמינר לתלמידי י'
תלמידי ותלמידות כיתות י"ב המרכז חינוך ליאו באק תכננו והפיקו...
קניוני עופר יוצאים במבצע לראש השנה וחגי תשרי: מאות מתנות ב־25 שקל בלבד
המבצע יתקיים ב־17 קניוני עופר ברחבי הארץ, בין 1 ל־11...
לראות כוכבים בלייב ובאור יום. חגים סביב הכוכבים במדעטק חיפה
טלסקופ רובוטי חדש שממוקם בקליפורניה ומאפשר לצפות בזמן אמת בשמי...
שנה רביעית ברציפות: אולפנת אמית חיפה - מצטיינת משרד החינוך ברמה הגבוהה ביותר
אולפנת אמית חיפה נבחרה על ידי משרד החינוך לבית ספר...
מגבשים צוותים ושומרים על הטבע: עובדי PTC התנדבו ביער חוף הכרמל
עובדי חברת התוכנה  PTC מ-2 מרכזי הפיתוח בחיפה ובהרצליה הגיעו...
מחפשים לאן לברוח מהחום? הרובוטית האנושית שמחכה לילדים במדעטק מוזיאון המדע בחיפה
השבועיים האחרונים של החופש הגדול כבר כאן, אוגוסט בשיאו והורים...
ההרשמה נפתחה: בית הספר לכדורגל של מכבי עתלית יוצא לדרך
אימונים מקצועיים, יחס אישי, ערכים ומסגרת חברתית לילדים מגיל 4...
קבוצת פז ו-BIG בשיתוף פעולה להקמת עמדות טעינה אולטרה מהירות במתחמי ביג
קבוצת פז ו-BIG מרחיבות את תשתיות הטעינה בישראל: עמדות פז...
משמרת שהחלה בלידת בית בלתי צפויה
קלארה, אחות קהילה במרפאת כללית מזרעה, במחוז חיפה וגליל מערבי,...
דילוג לתוכן