עיריית חיפה מסדירה את נושא הצבת הסחורה במרחב הציבורי מחוץ לבתי עסק

עיריית חיפה מסדירה את נושא הצבת הסחורה במרחב הציבורי מחוץ לבתי עסק

עיריית חיפה גיבשה לראשונה מסמך מדיניות אחיד, המסדיר באופן מלא את נושא הצבת הסחורה במרחב הציבורי, מחוץ לבתי העסק, ברחבי העיר, תוך שמירה על האיזון הראוי בין חיים עירוניים פעילים, צרכי מסחר, בילוי ופנאי בעיר, לבין השארת המרחב הציבורי בטוח עבור ציבור הולכי הרגל ויתר משתמשי הדרך.

על מנת לעזור לעסקים הקטנים, מדיניות זו תאפשר להם את הוצאת הסחורה מהעסק בימים שבשגרה (בכפוף לקבלת היתר ועמידה בכללי המדיניות) וכן בימי חג ואירועים מיוחדים, על פי הודעה שתוציא העירייה. כמו כן הנוהל החדש יאפשר מרחב פעולה שקוף, שוויוני וידוע מראש, המשתלב במרחב הציבורי ואינו פוגע בו, ומעל הכל מכבד את תושבי העיר ומבקריה.

המדיניות החדשה גובשה מתוך ראייה ארוכת טווח, המבקשת להפוך את היחסים במרחב הציבורי בין בתי העסק לבין משתמשי הדרך למכבדים והוגנים, על מנת לעודד את הפעילות הכלכלית מחד, ולאפשר מרחב נגיש, בטיחותי, נקי ומאורגן מאידך.

בכך מצטרפת חיפה לשורה ארוכה של ערים בארץ ובעולם שהסדירו בנוהל מחייב את נושא הצבת הסחורה בשטחים הציבוריים.

המדיניות תוצג בפני מועצת העיר הקרובה ( יום ג' 21.1.20) ולאחר מכן תפורסם לציבור.

ראש העיר, ד"ר עינת קליש רותם: "מסמך זה גובש בהתאם למדיניות העירייה, הרואה בעסקים הקטנים והבינוניים בתחומה מנוף צמיחה כלכלי מרכזי של העיר וסביבותיה, וכן מכירה בהם כשותפים להתפתותה של העיר ולמיצובה כמטרופולין, השואב אליו פעילות כלכלית מהאזור כולו. נמשיך לעודד יזמים מקומיים לפתיחת עסקים נוספים בעיר לטובת האצת הפעילות הכלכלית המקומית, ולייצר שיתופי פעולה פוריים בין העירייה, בעלי העסקים והחברה האזרחית לרווחת כל תושבות ותושבי העיר".

כתבות מעניינות נוספות
בזכות הרוח: תלמידי החטיבה העליונה במרכז חינוך ליאו באק מפיצים את ערכי הרוח ה'ליאו-באקית' בקהילה
צוות הרוח ה'ליאו-באקית' המורכב מעשרות תלמידים ותלמידות ביניהם תלמידים על...
שמלות כלה בלתי נשכחות לכל אישה   
בין אם את מחפשת שמלה שתשדר תחכום או אלגנטיות, עולם...
חוסן משפחתי וצמיחה מתוך משבר – יום עיון ייחודי בחיפה
המשפחה היא לא רק מי שמחזיקה אותך ברגעים הקשים –...
רעיונות עיצוב ייחודיים לבית
עיצוב פנים הוא דרך נפלאה לבטא את האישיות שלכם ולהפוך...
הצלחה לפסטיבל Active Wellness של כללית מושלם. אלפי משתתפים נהנו מבוקר של פעילות וקידום בריאות
ביום שישי, 5.9, התקיים במתחם “אדם וחווה” בחיפה פסטיבל Active...
כללית עין השופט: "בית חולים לדובים" מפיג את הפחד מבדיקות רפואיות
צוות מרפאת כללית עין השופט, בשיתוף הורי ילדי הגן בקיבוץ,...
חוויית טעמים ייחודית: מעדניית נקניקים, צלעות חזיר וגבינה דלת לקטוז
מעדניית נקניקים בכל ביקור במעדניית נקניקים, נפתח בפניכם עולם עשיר בטעמים...
שינוי אמיתי מתחיל במפגש אישי: כמאה ילדים וילדות בקייטנת קיום משותף במרכז חינוך ליאו באק
קייטנת הקיום המשותף במרכז חינוך ליאו באק מציינת 35 שנות...
כשאהבה פוגשת התמודדות בחיפה : נפתחת קבוצה חדשה לבני זוג של אנשים המתמודדים נפשית
מרכז יה"ל חיפה מזמין בני ובנות זוג, של אנשים המתמודדים...
על פי סקר שנערך לקראת תחילת שנה"ל: רק 33% מתושבי אזור חיפה והצפון חושבים שמערכת החינוך מכינה את התלמידים לחיים
הסקר נערך על ידי גיאוקטוגרפיה עבור "יאסא" - המרכז הישראלי...
דילוג לתוכן