מתכונים לקציצות נדמים לעיתים לאנשים שלא ניסו לבדוק את המגוון הרחב המתאפשר בהם, למשהו אחיד ודי משעמם, בטעם של ארוחת צהריים ישנה של סבתא, חסרת מעוף וחסרת תיבול. מעניין לדעת ולהכיר כי במטבחים החדשניים והמושקעים ביותר ניתן למצור מגוון ענק של מתכונים לקציצות, בטעמים מרתקים, בשילובים מקוריים ובעיקר- טעימים טעימים עד שלא ניתן להפסיק לאכול. תוכלו למצוא מתכונים לקציצות בבלוג פודיק של שחר חן בסגנונות שונים ובמבחר רחב כך שבטוח תמצאו את הטעם הפנימי של עצמכם ביותר מאחד מהם. אין כמו קציצות חמות עם תוספת אהובה לארוחת צהרים מזינה וממלאת אחרי יום לימודים, יום עבודה או סתם יום. הילדים יודו לכם, וגם אתם תתלקקו. הכנת קציצות דורשת מתכון איכותי עם הוראות ברורות ושילוב טעמים מוצלח כדי להוציא מנה שווה, ולכן כדאי תמיד לחפש אחד כזה באתרים שווים וטעימים כמו בלוג פודיק של שחר חן.
סוגי מתכונים לקציצות
קודם כל, מתכון לקציצה כולל תכולה עיקרית ותוספות. כלומר, מרבית האחוזים של עיסת הקציצות יהיו מוקדשים למוצר בסיס עיקרי, ושאר האחוזים יתחלק בין תוספות שונות שיעניקו טעם, מרקם ומשנה גיוון לעיסה. תכולה עיקרית של מתכונים לקציצות עשויה להיות בשר, עוף, דג, וגם טופו ושאר רעיונות שונים הקיימים בתחום. חשוב לשים לב לדגשים במתכון, במידה שנכתב במדויק באיזה דג לבחור, באיזה מספר בשר, פרגית או חזה עוף, ושאר ההבדלים. במקרה של מתכונים לקציצות זה מאד משמעותי ועלול להשליך על כל המרקם והטעם של הקציצה. אם יש לכם שאר רוח והבנה קולינארית תוכלו לאחר הכנה ראשונה לגוון מעט על פי טעמכם והעדפותיכם, אבל תמיד לזכור להיצמד למקור. תוספות לעיקר במתכוני קציצות יהיו ירקות, גרידות שונות, תבלינים, תערובות תיבול ורטבים ועוד.
איך מכינים קציצות
קציצות הן בעצם עיסה איכותית דביקה שניתן ליצור ממנה יציקות שאינן נשפכות. בלילה רכה מדי תהיה נוזלית, עשויה שלא להתגבש בטיגון כמו שצריך, וודאי שלא תהיה קריספית ונעימה לאכילה, עיסה קשיחה ויבשה מדי תישרף במהירות וגם היא לא תהיה רכה וטעימה מבפנים כמו קציצה איכותית. לכם חשוב כל כך לשים לב למינון החומרים בהכנת קציצות. לעיתים יהיה צורך להמתין זמן מועט כדי לתת לעיסה להתגבש, להתאחד וליצור את המרקם הדרוש, לעיתים יהיה צורך לדלל מעט בשמן ולעיתים להוסיף עוד מעט יבשים לעיסה. הכל בכפוף למתכון הספציפי שאתם מחזיקים ביד כעת. אל תוותרו על מרקם הבלילה ותנסו בכל אופן לטגן אותה למרות שהיא לא משהו. חפשו את הדרך לשפר אותה, עדיף באמצעות שינוי קטן במינון החומרים הנתונים במתכון, אך אפשר גם מעט ביצירתיות. העיקר שתהיה לכם עיסה מוצלחת במרקמה, אחרת לא שווה העבודה.
שינוי ויצירתיות מתכונים לקציצות
אף פעם אל תנסו לשנות מתכון לקציצות בלי לנסות את המתכון המקורי לפחות פעם אחת. רק אחרי שניסיתם, זיהיתם את הטעם הסופי, הבנתם איך הוא נוצר, וזיהיתם במדויק מה מרגיש לכם טעים בפה מכל המרכיבים ומה פחות, עכשיו ניתן לתת לראש שלכם לשחרר יצירתיות. בבלוג פודיק של שחר חן תוכלו למצוא מגוון מתכונים לקציצות שיש בהם דגים שונים, בשרים, ועוד. לא תמיד כדאי לגעת במוצר העיקרי, כך למשל מתכון לדג מוסר ים יהיה מיוחד בטעמו בגלל הדג הספציפי, אולם בזהירות תוכלו לנסות להמיר תבלין אחד במשהו שטעים לכם יותר, לשנות מעט מינון, ואם אתם ממש אמיצים- לפעמים תוכלו לנסות להמיר בשר בעוף או בטופו, ולהפך, או דג אחד במשנהו הדומה לו. בכל מקרה, אל תוותרו על מתכונים לקציצות מדי פעם, זה מאסט.