משך זמן בניית בנייני מגורים מתארך ל-34 חודשים

משך זמן בניית בנייני מגורים מתארך ל-34 חודשים
צילום נתיב פיתוח

ניתוח של ארגון קבלני חיפה והמפרץ לרבעון הראשון של 2019 מגלה כי משך זמן הבנייה של מגדלי מגורים התארך ועומד על 34 חודשים. יו"ר קבוצת נתיב פיתוח: "מי שקונה דירה חדשה צריך לקחת בחשבון את משך זמן האכלוס"

פרויקט נתיב ים של קבוצת נתיב פיתוח בקריית ים
צילום נתיב פיתוח

רוכשי הדירות נאלצים להמתין יותר זמן עד לקבלת המפתחות. מנתוני הלמ"ס לרבעון הראשון של שנת 2019, אותם ניתח ארגון קבלני חיפה והמפרץ, עולה כי חלה עלייה במשך זמן הבנייה של מגדלי מגורים של מעל 15 קומות. לפי הנתונים, משך זמן הבנייה עומד כ-34 חודשים, עלייה של חודשיים לעומת הרבעון האחרון של שנת 2018. יש לציין כי מדובר בהתארכות גדולה במשך הבנייה בתוך זמן קצר.

לדברי חיים פייגלין, יו"ר ארגון קבלני חיפה והמפרץ, הנתונים אינם מפתיעים והוא צופה כי המצב יחמיר: "יש צרוף שלם של נסיבות שבשנים האחרונות גרמו למשך זמן הבנייה להתארך. בראש ובראשונה יש מחסור בעובדי בניין מיומנים. נוסף על כך הבירוקרטיה רק הולכת ומכבידה על קבלת טופס 4. הפרויקטים בשנים האחרונות מורכבים יותר, גדולים יותר וגבוהים יותר. כדי לקבל טופס 4 צריך לקבל אישורים משורה ארוכה של גורמים כדוגמת חברת חשמל, כיבוי אש וכל המחלקות בעירייה – דבר שמעכב אכלוס של פרויקטי מגורים".

"מי שקונה היום דירה חדשה צריך לקחת בחשבון את משך זמן האכלוס", מסביר שמחה גרידינגר, יו"ר ובעלים של קבוצת נתיב פיתוח, שבונה את פרוייקט "נתיב ים" בקרית ים וכולל 2 מגדלים בני 17 קומות ו-138 דירות.

"שכר הדירה לדירת 4 עד 5 עומד היום בממוצע על כ-3,980 שקל לחודש. אם נכפיל את הסכום בשלוש שנות המתנה לדירה נגלה שהוא עומד על 143 אלף שקל. מדובר בסכום לא מבוטל", אומר גרידינגר ומוסיף: "בפרויקט שלנו נתנו מענה לעניין שכר הדירה ויצאנו במבצע מיוחד לקראת הקיץ במסגרתו אנחנו מעניקים החזר שכר דירה בסכום של כ-5,000 שקל לחודש לרוכשי דירות בפרויקט. שכר הדירה יינתן עד למועד האכלוס שצפוי בחודשים הקרובים".

כתבות מעניינות נוספות
ספיישל של קבוצה: תלמידים על הרצף האוטיסטי ממרכז חינוך ליאו באק השתתפו בטורניר כדורסל מיוחד
מרכז חינוך ליאו באק אירח את טורניר מוקדמות הכדורסל של...
רשת הקמעונאות "BOOM" ממשיכה להתרחב בצפון סניף חדש בחיפה
הרשת הזולה ביותר בארץ "בום" של אלי להב, פותחת הבוקר...
שלושים שנה לרצח ראש הממשלה יצחק רבין: במרכז חינוך ליאו באק קיימו שבוע דמוקרטיה
בחטיבת הנעורים במרכז חינוך ליאו באק הקדישו שבוע לימודים על...
נהג המרוצים הישראלי יובל רוזן (19) שרשם הישג יוצא דופן וקטף את המקום הראשון בתחרות פורמולה 4 בצרפת נדרש לגייס מימון בהיקף של כ-200 אלף אירו כדי להשתתף בעונה המלאה
נהג המרוצים הישראלי יובל רוזן (19),  מקיבוץ משמרות  במחוז חיפה,...
פתיחת בית הספר לרפואה באוניברסיטת חיפה: כללית מציינת מהלך היסטורי לחיזוק הרפואה בצפון
ביום חמישי האחרון (30/10) נערך באוניברסיטת חיפה טקס פתיחה מרגש...
מנהיגות, בינה מלאכותית ושמפניה: ערב גאלה נוצץ בהשתתפות כ 30 נשים מנהיגות מרחבי העולם, בכירי משרד החוץ וראש עיריית חיפה התקיים בדן כרמל
ערב גאלה חגיגי נערך השבוע במלון דן כרמל בחיפה, במסגרת...
מפגש פתיחה לתכנית "חושבים חיובי": מהנדסי אינטל ממשיכים ללוות תלמידים מחיפה להישגים גבוהים במתמטיקה
במהלך השבוע האחרון התקיים בקמפוס אינטל חיפה מפגש הפתיחה לשנה...
חיפוי קיר
נותנים לכל קיר מראה חדש, יפה ומלא סטייל
חיפוי קיר הוא אחד הפתרונות הפופולריים והחדשניים ביותר בעולם העיצוב...
בזכות הרוח: תלמידי החטיבה העליונה במרכז חינוך ליאו באק מפיצים את ערכי הרוח ה'ליאו-באקית' בקהילה
צוות הרוח ה'ליאו-באקית' המורכב מעשרות תלמידים ותלמידות ביניהם תלמידים על...
מדריך למימוש זכויות רפואיות: הדרך שלך לקבל את המגיע לך
שבר בכתף פיצויים כאשר מתרחש שבר בכתף פיצויים עשוי לקרות בכמה...
דילוג לתוכן